سازمان برنامه و بودجه: «در صورت تداوم تحریم ها منتظر دلار ۲۸۴ هزار تومانی باشید»

سازمان برنامه و بودجه: «در صورت تداوم تحریم ها منتظر دلار ۲۸۴ هزار تومانی باشید»

در خبری که از دیروز در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود، ظاهراً عواقب وخیم لغو نشدن تحریم ها علیه ایران توسط سازمان برنامه و بودجه در قالب یک پیش بینی منتشر شده است. در جدولی که با عنوان «برآورد متغیرهای اصلی اقتصاد ایران و منابع و مصارف اقتصادی بودجه عمومی دولت با استفاده از مدل برنامه‌ریزی مالی (FP)» و منتسب به سازمان برنامه و بودجه منتشر شده، دو سناریو پیش روی آینده اقتصادی کشور قرار گرفته است که یکی در صورت لغو تحریم ها و دیگری پابرجا ماندن و ادامه تحریم هاست. بر اساس اطلاعات مندرج در این جدول، وزارت برنامه و بودجه پیش بینی کرده است که در صورت تداوم تحریم ها، قیمت دلار تا سال ۱۴۰۶ بیش از ۱۰ برابر شده و به عدد ۲۸۴ هزار تومان خواهد رسید در حالی که این رقم در صورت رفع تحریم ها نیز صعودی و تقریباً دو برابر بوده و به عدد ۵۵ هزار تومان در ۶ سال آینده می رسد.

در گزارشی منتسب به سازمان برنامه و بودجه آمده است که در صورت تداوم تحریم ها باید منتظر دلار 284 هزار تومانی تا 6 سال دیگر باشیم

بر اساس این جدول، دولت ایران در سال ۱۴۰۳ یعنی تا سه سال دیگر در آستانه ورشکستگی قرار خواهد گرفت اگر تحریم ها رفع نشوند. بر اساس این گزارش که ظاهراً در روزهای پایانی دولت حسن روحانی تهیه شده، تا سال ۱۴۰۳ میزان بدهی های دولت به نصف تولید ناخالص داخلی خواهد رسید و بدین ترتیب دولت در آستانه ورشکستگی قرار می گیرد و در صورت تداوم تحریم ها این وضعیت تشدید نیز خواهد شد. بالا رفتن میزان بدهی دولتی در مقابل تولید ناخالص داخلی، موضوعی بوده که صندوق بین المللی پول نیز آن را پیش بینی کرده و مدعی شده که این نسبت که در سال گذشته ۳۶ درصد بوده، نسبت به سال قبل از آن دو برابر شده است. بر اساس گزارش منتسب به سازمان برنامه و بودجه در صورت رفع نشدن و ادامه تحریم ها، قیمت دلار در پایان دولت ابراهیم رییسی به ۱۱۰ هزار تومان و دو سال بعد به ۲۸۴ هزار تومان می رسد.

در گزارشی منتسب به سازمان برنامه و بودجه آمده است که در صورت تداوم تحریم ها باید منتظر دلار 284 هزار تومانی تا 6 سال دیگر باشیم

همچنین تورم نیز در سال ۱۴۰۶ در صورت تداوم تحریم ها به ۶۵ درصد خواهد رسید. در صورتی که تحریم ها لغو شده و دولت بتواند روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت بفروشد، قیمت دلار در سال پس از آن ۱۸ هزار تومان و در پایان دولت رییسی به ۳۵ هزار تومان می رسد. اما تداوم تحریم ها و محدود ماندن فروش نفت به ۸۰۰ هزار بشکه در روز باعث می شود دلار سال آینده ۳۵ و در پایان دولت رییسی به ۱۱۰ هزار تومان برسد. این دورنمای تاریک از اقتصاد ایران در صورت تداوم تحریم ها در حالی است که مرکز پژوهش های مجلس نیز در گزارشی مدعی شده که تا پایان سال جاری، کسری بودجه دولت ایران از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیز عبور خواهد کرد. در این شرایط به نظر می رسد که جز رفع تحریم ها هیچ چیز نمی تواند اقتصاد تضعیف شده و نحیف ایران را جانی ببخشد، اقتصادی که شیوع کرونا نیز بیش از پیش آن را از نفس انداخته است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۵ نظر

ورود

  • حمید مهر ۲۵, ۱۴۰۰

    ببینیم بالاخره … راضی میشن به نرمش قهرمانانه! یک شیر دزد هم می دونه اگر بخواد به دزدیش ادامه بده نباید کاری کنه گاو بیچاره بمیره. ظاهرا سکوت ما مردم در این سالها باعث شده بیش از حد روی قدرت تحمل گاو بیچاره حساب کنند. البته تعللشون هم قابل درکه چون اینبار دیگه مثل دفعه قبل نمی تونند دنیا رو گول بزنند و ادای نرمش رو در بیارن باید قشنگ برگردن و شل کنند.

  • من مهر ۲۶, ۱۴۰۰

    بدهی دولت انگلیس به اندازه کل تولید ناخالص داخلی ش هست. چرا اونها ورشکسته نمیشن ؟!
    بازهم شایعه پراکنی مجازی از طرف مجاهدین خلق .

    • سبحان مهر ۲۶, ۱۴۰۰

      بدهی یک کارخونه دار می تونه بیشتر از فروش سالیانه اش باشه ولی باز هم بانک بهش وام میده چون کسب و کارش در حال رشده درحالیکه یک کارمند اندازه نصف حقوقش هم وام گرفته باشه بانک بهش یک قرون اضافه تر نمیده. به زبون ساده گفتم شاید بفهمی. وقتی تولید ناخالص ایران در ۱۰ سال گذشته کمتر از یک سوم شده و تازه در ۳ سال اخیر سقوطش شتاب هم گرفته انتظار داری اون رو با اقتصادهای در حال رشد مثل انگلیس مقایسه کنند؟

      • مهدی مهر ۲۷, ۱۴۰۰

        تحریم هیچ ربطی به گرون شدن دلار نداره و کشورهای جنگ زده رو میتونم مثال بزنم که ارزش پولشون تغییر نکرده دلیل اصلی رشد نقدینگی هس که فقط ۵ درصدش بخاطر کسری بودجه هس بقیه یش رو بانک هایی غیر از بانک مرکزی تولید میکنند

  • حسین اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۱

    حسن روحانی رفته سازمان برنامه انگار، خخخ