گردهمایی ۱۲ هزار نوازنده در ونزوئلا برای ثبت رکورد بزرگترین ارکستر دنیا

گردهمایی ۱۲ هزار نوازنده در ونزوئلا برای ثبت رکورد بزرگترین ارکستر دنیا

صدها ویولن، ویولا و کنترباس دیروز در دانشگاه افسری ونزوئلا به صدا درآمدند. بعد از آن، سازهای بادی چوبی و برنجی و پرکاشن ها بودند که رفته رفته به این جمع ملحق شدند. و هزاران نوازنده که اغلب آن ها کودک و نوجوان بودند همگی با یک هدف به نواختن ساز پرداختند: ثبت رکورد بزرگ ترین ارکستر دنیا.

نوازنده ها، که همه عضو انجمن نوازندگان جوان ارکستر ونزوئلا بودند، یک قطعه ی تقریباً ۱۰ دقیقه ای از چایکوفسکی را در فضای باز در برابر نگاه دقیق ناظرانی نواختند که کارشان این بود که مطمئن شوند بیشتر از ۸،۰۹۷ ساز همزمان در حال نواختن هستند و به این ترتیب، رکورد فعلی شکسته خواهد شد. انجمن موسیقی ونزوئلا که El Sistema نام دارد، پیشتر ابراز امیدواری کرده بود بتواند ۱۲،۰۰۰ نوازنده را برای شرکت در این برنامه گرد هم آورد.

آنجلا بارائوئتا، نوازنده ی ۱۵ ساله ی ویولا که از ۴ سالگی عضو این انجمن بوده و معمولاً با یک گروه موسیقی محلی متشکل از ۲۳۰ نوازنده کار می کند، می گوید: «معنی اش این است که این همه سال که با این ارکستر بوده ام ارزشش را داشته، آن همه ساعت تمرین که زمان زیادی بود.»

او در ادامه می گوید: «خیلی نوازنده اینجا است. حس فوق العاده ای است که بخشی از یک اتفاق تاریخی باشی. امیدواریم که بتوانیم این رکورد را بشکنیم.»

گینس ظرف ۱۰ روز آینده تعیین خواهد کرد که آیا رکوردزنی ای صورت گرفته است یا خیر. بیش از ۲۵۰ ناظر در این برنامه حضور داشتند که هر یک مسئولیت نظارت بر عملکرد یک دسته از نوازندگان را برعهده داشتند. برای شکستن این رکورد باید بیش از ۸،۰۹۷ ساز طی مدت ۵ دقیقه اجرای قطعه ی «مارش اسلاو» چایکوفسکی به طور همزمان نواخته می شدند.

رکورد فعلی بزرگ ترین ارکستر دنیا به یک گروه روسی تعلق دارد که سرود ملی کشور خود را اجرا کردند.

نوازنده های ونزوئلایی که بین ۱۲ تا ۷۷ سال داشتند و شلوار سیاه رنگ با پیراهنی سفید به تن کرده بودند و ماسک به صورت داشتند، طی یک کنسرت یک ساعته ی میهن پرستانه برای ثبت این رکورد تلاش کردند.

به هر نوازنده یک دستبند شماره دار داده شده و صندلی آن ها بر اساس سازی که می نواختند تعیین شده تا کار شمارش ساده تر شود. قطعه ی «مارش اسلاو» چایکوفسکی یکی از آثاری بود که آن ها در انجمن نوازندگان جوان ارکسترای ونزوئلا آموزش دیده بودند. با این حال، آن ها از دو ماه قبل از این کنسرت تمرین این قطعه را با گروه های محلی خود آغاز کردند.

انلوییس مونتس، مدیر این برنامه که هیجان او در حین اجرای نوازندگان مشهود بود، به آن ها متذکر شد در صورت پاره شدن سیم سازشان دست از نواختن نکشند و اگر پارتیتورشان افتاد به حافظه ی خود رجوع کنند.

نوازنده ها همچنین نباید از ساز یکدیگر استفاده می کردند و توسط فردی حرفه ای مدیریت می شدند. افتخار رهبری این ارکستر نصیب  آندرس دیوید آسانیو آبرئو شده بود که تصویر او بر روی نمایشگرهای بزرگی به نمایش در آمد تا همه ی نوازنده ها بتوانند راهنمایی های او را ببینند.

آبرئو می گوید: «مسلماً چالش بسیار بزرگی است، چالشی بسیار پیچیده، اما مملوء از افتخار و علاقه ی فراوان. و چیزی که امروز اینجا می بینیم تصویر مینیمالی است از چیزی که هستیم: ۱،۰۱۲،۰۰۰ کودک و جوانی که عضو انجمن El Sistema هستند.»

بعد از به پایان رسیدن قطعه ی «مارش اسلاو» نوازنده ها همانطور که ساز خود را پایین می آورند و پرچم ونزوئلا را در هوا تکان می دادند، به شادی پرداختند.

آن ها همگی یک صدا فریاد زدند: «بزرگ ترین ارکستر دنیا.»

منبع: abcnews
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود