تولد جمهوری جدید دنیا؛ جشن جدایی باربادوس از انگلیس با حضور ریانا

تولد جمهوری جدید دنیا؛ جشن جدایی باربادوس از انگلیس با حضور ریانا

باربادوس شب گذشته به حاکمیت انگلیس بر خود پایان داد و برای اولین بار در تاریخ به یک جمهوری بدل شد.

شماری از رهبران و مقامات عالیرتبه ی دنیا، از جمله پرنس چارلز، ولیعهد انگلیس، شب گذشته در مراسمی به همین مناسبت در باربادوس شرکت کردند. در میدانی که این مراسم در آن برگزار شد، مجسمه ی یک لرد شناخته شده ی انگلیسی وجود داشت که سال گذشته در جریان موجی که برای از میان بردن نمادهای ظلم در دنیا به راه افتاده بود، برداشته شد.

مراسم اعلام استقلال باربادوس با نمایش آتش بازی و اجرای موسیقی توسط گروه ارکستر همراه بود و در سرتاسر جزیره صفحات نمایشی نصب شده بود تا مردم بتوانند این مراسم را تماشا کنند. امکان تماشای مراسم از طریق پخش زنده ی مجازی هم فراهم شده بود. ریانا، خواننده ی مشهور باربادوسی نیز در این جشن حضور داشت.

اقدام برای تبدیل شدن باربادوس به یک جمهوری از بیش از دو دهه قبل آغاز شد و با انتخاب اولین رئیس جمهور آن در ماه گذشته توسط پارلمان جزیره به سرانجام رسید. مراسم تحلیف رئیس جمهور منتخب، ساندرا میسون، نیز شب گذشته همزمان با پنجاه و پنجمین سالگرد استقلال باربادوس از انگلیس برگزار شد.

میسون ۷۲ ساله یک وکیل و قاضی است که طی سالیان گذشته به عنوان سفیر باربادوس در ونزوئلا، کلمبیا، شیلی و برزیل خدمت کرده است. او از حالا به بعد یاری‌گر میا ماتلی، نخست وزیر باربادوس، در اداره ی این جزیره ی ثروتمند منطقه ی کارائیب خواهد بود، کشوری که بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و منایع درآمد آن گردشگری، تولید و سرمایه گذاری است.

باربادوس برای تبدیل شدن به یک جمهوری به اجازه ی انگلیس نیاز نداشت، گرچه این جزیره جزء کشورهای مشترک‌ المنافع باقی خواهد ماند. این رویداد از دهه ی ۱۹۷۰ که کشورهای گویان، دومنیک و ترینیدادو‌توباگو به یک جمهوری بدل شدند، در منطقه ی کارائیب رخ نداده بود.

باربادوس در نوامبر ۱۹۶۶ از حاکمیت انگلیس استقلال یافت، یعنی بیش از سه قرن پس از پا گذاشتن مهاجران انگلیسی به این جزیره و تبدیل آن به یک مستعمره ی ثروتمند تولیدکننده ی شکر که صدها هزار برده ی آفریقایی در آن کار می کردند.

این جزیره طی دهه های اخیر از گذشته ی مستعمراتی خود فاصله گرفته است. در سال ۲۰۰۵ باربادوس شورای خصوصی ملکه در لندن را برکنار و دادگاه کارائیب در کشور ترینیداد را به عنوان دادگاه تجدیدنظر نهایی خود برگزید. در سال ۲۰۰۸ پیشنهاد برگزاری یک همه‌پرسی در این جزیره درباره ی تبدیل باربادوس به یک جمهوری مطرح شد اما برای مدتی نامشخص به تعویق افتاد. سال گذشته بارباردوس از تصمیم برای پایان دادن به سلطنت مشروطه ی خود خبر داد و مجسمه ی هوریشیو نلسون، دریاسالار انگلیسی، را از میدان «قهرمانان ملی» خود برداشت، یعنی همان میدانی که شب گذشته جشن جمهوری شدن باربادوس در آن برگزار شد.

پرچم باربادووس و نشان و سرود ملی آن به شکل سابق باقی خواهد ماند. اما دیگر از واژه ی «سلطنتی» استفاده نخواهد شد، بنابراین مثلاً «نیروی پلیس سلطنتی پلیس» از حالا به بعد «نیروی پلیس بارباردوس» خواهد بود.

منبع: usatoday
مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود