سازنده واکسن آسترازنکا می‌گوید با توجه به سویه امیکرون، همه‌گیری بعدی شاید مرگبارتر باشد

سازنده واکسن آسترازنکا می‌گوید با توجه به سویه امیکرون، همه‌گیری بعدی شاید مرگبارتر باشد

ویروس کرونا که تا کنون بیش از ۵ میلیون نفر را در جهان به کام مرگ کشانده هنوز به پایان راه نرسیده و به گفته ی سازنده ی واکسن آکسفورد آسترازنکا، همه گیری های بعدی می تواند مرگبارتر باشد. به گزارش گاردین، با افزایش نگرانی ها در خصوص سویه ی به شدت جهش یافته امیکرون که در بیش از ۳۰ کشور شناسایی شده، پروفسور سارا گیلبرت هشدار داده که با این که واضح بود که «این همه گیری دست از سر ما برنداشته» باید گفت که احتمالاً موج بعدی بدتر خواهد بود.

این هشدار در حالی بیان می شود که سویه جدید به سرعت در حال پخش شدن در انگلیس است و یکشنبه شب اعلام شد ۸۶ مورد جدید شناسایی شده اند که با این حساب تعداد مجموع موارد شناسایی شده به ۲۴۶ مورد رسید.

دکتر گیلبرت، استاد واکسن شناسی در دانشگاه آکسفورد می گوید: «ما باید از شرایطی که تا کنون بر ما گذشته درس بگیریم و برای آمادگی در مقابل همه گیری ها بودجه تخصیص بدهیم. همان طور که در نیروهای مسلح و اطلاعات سیاسی-نظامی و جنگ سرمایه گذاری می کنیم، باید در تحقیق و پژوهش برای دفاع در برابر همه گیری ها سرمایه گذاری کنیم.»

امیکرون

گیلبرت می گوید که سویه ی جدید جهش هایی داشته که انتقال آن را افزایش می دهد و احتمال دارد پادتن (آنتی بادی)هایی که از طریق واکسیناسیون یا ابتلای قبلی به کرونا، در بدن تولید می شوند، در جلوگیری از ابتلا به سویه ی امیکرون تاثیر کمتری داشته باشند.

اما وی می گوید که کاهش محافظت در برابر ابتلا «لزوماً به معنی کاهش محافظت در برابر بیماری سخت و مرگ نیست.» او اضافه می کند: «تا زمانی که اطلاعات بیشتری پیدا کنیم، باید محتاط باشیم و برای کندتر کردن شیوع سویه جدید اقداماتی را صورت دهیم.»

دکتر کاترین هندرسون، ریاست کالج سلطنتی فوریت های پزشکی می گوید که اگر خیز جدیدی از سویه امیکرون اتفاق بیفتد اوضاع خیلی بغرنج خواهد شد. وی می گوید که همین حالا هم بیمارستان ها جوابگوی این تعداد بستری نیستند.

امیکرون

در همین حال، پس از گزارش گاردین مبنی بر این که اغلب بیماران بستری در آی‌سی‌یو، بیماران واکسینه نشده هستند، کی‌یر استارمر، رهبر حزب کارگر انگلیس، به انتقاد شدیدالحن از کسانی که در برابر واکسیناسیون مقاومت می کنند، پرداخت.

وی همچنین گفت که دولت باید تلاشش را برای تزریق دُز سوم (تقویتی/بوستر) به مردم دو چندان کند. تحقیقات نشان می دهد که تعداد واکسن های تقویتی تزریق شده نسبت به واکسن های اولیه که اوایل سال میلادی در انگلیس تزریق می شد، بسیار کمتر است.

بیشتر بخوانید:

سویه جدید کرونا با نام اومیکرون (Omicron) که بدترین جهش این ویروس عنوان می شود

چرا مدت ها طول می کشد تا بفهمیم سویه اومیکرون کرونا چقدر خطرناک است؟

منبع: The Guardian
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود