تیمسار منصور ستاری ، نابغه نیروی هوایی ارتش و سوژه فیلم «منصور» که بود؟ + ویدیو

تیمسار منصور ستاری ، نابغه نیروی هوایی ارتش و سوژه فیلم «منصور» که بود؟ + ویدیو

فیلم «منصور» که از چهارشنبه ۱۹ آبان اکران شده، به بخش هایی از زندگی تیمسار منصور ستاری که از نوابغ نیروی هوایی ارتش بود می پردازد. محسن قصابیان نقش شهید ستاری را در این فیلم بازی می کند و لیندا کیانی، علیرضا زمانی نسب، حمیدرضا نعیمی، سید جواد هاشمی، قاسم زارع و مهدی کوشکی از دیگر بازیگران این فیلم هستند. اخیراً سکانسی از این فیلم در شبکه های اجتماعی پربازدید شده که در ادامه آن را خواهید دید.

تیمسار منصور ستاری

اما تیمسار منصور ستاری که بود؟ منصور در مرداد ماه ۱۳۲۷ در روستای ولی آباد ورامین به دنیا آمد. پدرش مردی فاضل و ادیب بود که دیوان شعری به نام «ماتمکده عشق» نیز از وی به یادگار مانده است.

شهید ستاری پس از گرفتن دیپلم در سال ۴۶ وارد دانشکده افسری شد و سپس در سال ۱۳۵۰ برای طی کردن دوره عملی کنترل رادار به امریکا اعزام شد. پس از گذراندن دوره یک ساله، به ایران بازگشت و به عنوان افسر کنترل شکاری در نیروی هوایی مشغول شد.

منصور ستاری در سال ۱۳۵۴ در رشته الکترونیک در دانشگاه سراسری پذیرفته شد اما با شروع جنگ تحمیلی، ناگزیر تحصیل را رها کرد و دوشادوش سایر مردم به دفاع از میهن پرداخت.

تیمسار منصور ستاری

تیمسار منصور ستاری طرح های زیادی را در تجهیز سیستم های راداری به اجرا گذاشت که در طول جنگ تحمیلی توان نیروی هوایی را در سرنگون کردن هواپیماهای متجاوز دو چندان کرد.

وی به علت فعالیت های ارزشمندش، در سال ۶۲ به سمت معاون عملیات فرماندهی پدافند نیروی هوایی منصوب شد. وی در بهمن ۱۳۶۵ با درجه سرهنگی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شد و تا زمان شهادت عهده دار این مسئولیت بود.

تیمسار ستاری چگونه به شهادت رسید؟

حدود ساعت ۲۱ روز پانزدهم دی ماه ۱۳۷۳ یک فروند هواپیمای لاکهید جت استار ۲ نیروی هوایی ارتش در چند کیلومتری پایگاه هشتم شکاری تاکتیکی این نیرو سقوط کرد. در جریان این سانحه سرتیپ منصور ستاری ، فرمانده وقت نیروی هوایی ارتش، به همراه ۱۱ نفر دیگر از سرنشینان این هواپیما به شهادت رسیدند. تیمسار ستاری در زمان شهادت تنها ۴۶ سال سن داشت. علت سقوط هواپیمای حامل تیمسار ستاری اشتباهات خلبان و برج مراقبت بود.

اقدامات تیمسار منصور ستاری آن قدر گسترده اند که سازندگان فیلم دریافتند که برای پرداختن به همه آن ها به سریالی طولانی نیاز است، بنابر این تصمیم گرفتند که برای فیلم «منصور» بر روی جنبه هایی خاص تمرکز کنند.

تیمسار منصور ستاری

جلیل شعبانی، تهیه کننده فیلم می گوید: «موضوع ما در خط مقدم جبهه نمی ‌گذرد بلکه پشت جبهه است و موضوع امروز جامعه هم هست که سعی می‌ کند به مسئولان بفهماند که ما می ‌توانیم قطعات هواپیما تولید کنیم که به خروجی جنگنده اف ۵ برسد. ایجاد کردن این باور در ذهن مسئولان آن دوره کمی سخت بوده است و اگر شهید ستاری این موضوع را پایه ‌گذاری نمی ‌کرد امروزه پهپاد، موشک و صنایع دفاعی دیگر را نداشتیم و این خودباوری را شهید ستاری ایجاد کرد.»

بیشتر بخوانید:

آغاز رزمایش مشترک سه روزه نیروهای دریایی ایران و روسیه در آب های اقیانوس هند

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود