اسحاق قویدل ملقب به «کوه عضله» در اثر ابتلا به سرطانی نادر درگذشت

اسحاق قویدل ملقب به «کوه عضله» در اثر ابتلا به سرطانی نادر درگذشت

اسحاق قویدل ورزشکار برجسته رشته پرورش اندام ایران که با نام کوه عضله نیز شناخته می شد در اثر ابتلا به سرطان در کانادا درگذشت. علت مرگ وی ابتلا به سرطان سارکوم اعلام شد که به گفته بسیاری ناشی از استفاده بی رویه از استروییدها بوده است.

اسحاق قویدل که بود؟

اسحاق قویدل بدنساز ایرانی ساکن تورنتو کانادا بود. وی در ۱۶ آذر ۱۳۶۶ در شهرستان بابل به دنیا آمد و از سال ۸۵ روی به پرورش اندام آورد. او که با لقب «کوه عضله» در میان هواداران پرورش اندام و بدنسازی شناخته می شد، چندین دوره در مسابقات فدراسیون جهانی بدنسازی و تناسب اندام شرکت کرد و موفق به کسب عناوین ملی و بین المللی مختلفی شد؛ از جمله قهرمانی چند دوره آسیا و قهرمانی مسترالمپیا کویت.

او در سال های ۱۳۸۶، ۱۳۸۹، ۱۳۹۱ و ۱۳۹۳ در پرورش اندام به قهرمانی رسید و تنها ورزشکار سنگین وزنی بود که ۴ بار متوالی مدال طلای این رشته را در کشور کسب کرد.

اسحاق قویدل

دلیل فوت اسحاق قویدل چه بود؟

بیماری اسحاق با سردرد شروع شد و به سبب این که پزشکان پس از بررسی های بالینی متعدد نتوانستند منشأ این سردرد را تشخیص قطعی دهند، عازم کانادا شد و پس از مدتی در بیمارستان «سن مارکز» درمانش آغاز شد.

بعد از بررسی های بالینی، بیماری قویدل «سارکوم» تشخیص داده شد.

پس از مدتی به‌ خاطر هزینه ‌های بالای درمان، پویشی در جهت حمایت از او در فضای مجازی تشکیل شد.

اسحاق قویدل کوه عضله بدنسازی

افشاگری های اسحاق قویدل

او پس از این که بیماری اش مشخص شد، دست به افشاگری در مورد داروهای غیرمجاز بدنسازی مورد استفاده ورزشکاران زد. او می گوید تشخیص پزشکان کانادایی این بوده که دلیل این عارضه، استفاده از داروهای بدنسازی است.

او با بیان این موضوع که خودش هم گاهی به ورزشکارانی که تحت نظرش تمرین می کردند مکمل های غیر مجاز می داده، تاکید می کرد: «من به بچه‌ ها برنامه می ‌دادم، مکمل می‌ دادم. ولی الان پشیمانم. خداوند در توبه را باز گذاشته، من اشتباهم را قبول دارم و برای این که جوانی دیگر گرفتار این روزهای من نشود صحبت می ‌کنم.»

اسحاق قویدل

پس از افشاگری های اسحاق در مورد داروهای بدنسازی، بسیاری از کسانی که منفعت خود در فروش این داروها را در خطر می دیدند علیه او موضع گرفتند.

افشاگری های قویدل به این جا ختم نشد و گریبان مربیان تیم ملی را نیز گرفت. او می گفت: «مربیان تیم ملی به‌ شدت دارو تجویز می‌ کنند. من از دست همین مربی‌ ها به این درد افتادم. هیچ کنترل دوپینگ و نظارتی در تیم ملی نیست… مدارک این که مربیان، دارو برای من تجویز می‌ کردند موجود است… من هم قبول دارم همه ورزشکاران باید بدنسازی مخصوص رشته خودشان را انجام دهند، اما آیا همه آن ها باید درشت بشوند؟ باید آلوده دارو شوند؟»

اسحاق قویدل

شایان ذکر است در بهمن ماه ۹۷ مستند «رویای پوشالی» درباره ی داستان زندگی قویدل از شبکه خبر پخش شد که به بیماری این قهرمان پرورش اندام در اثر استفاده از داروهای بدنسازی می پرداخت.

سرطان سارکوم چیست؟

سرطان سارکوم نوعی سرطان نادر است که در استخوان‌ و بافت ‌های نرم، از جمله چربی، عضلات، رگ ‌های خونی، اعصاب و بافت‌ های عمیق پوستی ایجاد می‌ شود. سارکوم انواع مختلفی دارد. اگر به موقع تشخیص داده شود در حالت خوش‌ خیم باقی می ‌ماند، اما به علت متاستازی سریع از راه مجاری خونی در زیرگروه بدخیم قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید:

مدارک و شرایط دریافت کارت مربی گری درجه ۳ بدنسازی

مطالب مرتبط
۴ نظر

ورود

  • خدا حافظ داداش ??? اسفند ۴, ۱۴۰۰

    حسرت و صد حیف .
    آقا نکنین با خودتون همچین .
    چه دختر چه پسر آقا بسه بقرآن .
    نرید این باشگاها نرییییییییییییییییییدددد .
    خودم ۶۶م شمال ، حداقل ۲۵ سال دارم ورزش میکنم ( برای دل خودم ) زمانی روزی دوساعت و نیم ورزش میکردم با استفاده از کتابهای بدنسازی و غیره الان ۳۵ سالمه روزی یکساعت و نیم تمرین میکنم غیر از رکاب زدن و غیره یاد ندارم یکبار پامو توی هیچ باشگاهی گذاشته باشم خودم رو حرفه‌ای نمی‌دونم و نمی‌خوام هم حرفه ای باشم چون دونستم و می‌دونم که چقدر ورزش حرفه ای آسیب رسانه در هر رشته‌ای و اصلا ملاک سلامتی نیست بلکه شما رو در محیط به شدت فرساینده ای قرار میده که کاملا در اون جایگاه محو و ناپیدا می‌شید و در بهترین حالتش اگه جان به در برده باشید به یک ابزار تبدیلتون می‌کنه .
    برای بازماندگانش آرزوی صبر و شکیبایی .???

  • رضا اسفند ۶, ۱۴۰۰

    روحش شاد و یادش گرامی .
    دمش گرم واقع بینانه به موضوع نگاه کرد و از خطر همه رو اگاه کرد

  • مجید اسفند ۱۶, ۱۴۰۰

    آخی،،،آخی،،،،واقعا حیفش بود،،، روحش شاد و قرین رحمت

  • امیرعلی شهریور ۶, ۱۴۰۱

    اخ خدا رحمتش کنه هم شهریمون بود