ماجرای ویلای ۱۸۰۰ متری رحمانی فضلی در نیاوران چیست؟

ماجرای ویلای ۱۸۰۰ متری رحمانی فضلی در نیاوران چیست؟

در حالی که یک مقام دولت رئیسی از تصرف ویلایی در منطقه ی نیاوران ِ تهران توسط رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی خبر داده، مشاور رحمانی فضلی مدعی تخلیه ی این «خانه سازمانی» در «موعد مقرر» شده است.

موضوع خانه و ویلاهای سازمانی در اختیار مدیران ارشد دولت گذشته، از ابتدای آغاز به کار دولت ابراهیم رئیسی در دستور کار معاونت حقوقی ریاست‌ جمهوری قرار گرفته است.

بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط خبرگزاری ایرنا، یک باب ویلا با وسعت ۱،۸۰۳ متر و اعیان ۶۸۴ متر در منطقه نیاوران تهران در اختیار عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر سابق کشور قرار داشته است.

ویلای رحمانی فضلی در نیاوران

معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی ریاست‌ جمهوری، عزیزالله فضلی در نامه‌ ای به احمد وحیدی وزیر کشور، ضمن درخواست برای پیگیری تخلیه ملک مذکور، به برخی جزئیات این واگذاری اشاره کرده است.

در بخشی از این نامه آمده که رحمانی فضلی نه تنها هیچگونه اجاره‌ ای برای سکونت در ملک مذکور پرداخت نکرده، بلکه هزینه‌ های سنگین نگهداری این ملک نیز از بیت‌ المال پرداخت شده است.

در این نامه تأکید شده ضمن بررسی چگونگی واگذاری این ملک به وزیر کشور سابق، اقدامات قانونی برای رفع تصرف از ملک مذکور که مصداق تبعیض ناروا است، انجام شود.

ویلای رحمانی فضلی در نیاوران

ویلای رحمانی فضلی در نیاوران

در واکنش به انتشار این خبر، مشاور وزیر سابق کشور، روح اله جمعه ای در توئیتی واگذاری این خانه به عبدالرضا رحمانی فضلی را ناشی از «الزامات امنیتی و حفاظتی» اعلام کرد و ضمن «رویه معمول» دانستن استفاده ی مقامات کشور از «خانه های سازمانی»، مدعی شد که رحمانی فضلی خانه سازمانی خود را در «موعد مقرر» تخلیه کرده است.

جمعه ای در توییتر خود نوشت:

«۱- به کجا چنین شتابان! ماجرای محل سکونت ‎رحمانی فضلی در مدت ‎وزارت کشور کاملا قانونی و به لحاظ الزامات امنیتی و حفاظتی بوده همچنانکه وزرای سابق کشور هم از منزل سازمانی استفاده می کردند. شبهه افکنی درباره یک اقدام قانونی و معمول در شرایط فعلی به چه معناست؟

‏۲- استفاده ازمنازل سازمانی برای مقامات، وزرا و مدیران که فاقد منزل مسکونی مناسب هستند رویه ای معمول بوده و است، اما نوشتن این نامه با وجود تخلیه منزل سازمانی در موعد مقرر توسط وزیر سابق‌ و انتشار نامه، بدون آنکه ذینفع از وجود نامه مطلع باشد ضمن گلایمندی، رویه حضیض بگم بگم های توخالیست.»

ویلای رحمانی فضلی در نیاوران

بیوگرافی عبدالرضا رحمانی فضلی

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر پیشین کشور و عضو شورای‌ عالی جمعیت هلال احمر است.

او متولد سال ۱۳۳۸ در شهر شیروان در استان خراسان شمالی و دارای مدرک کارشناسی ارشد جغرافیای انسانی از دانشگاه فردوسی مشهد و دکترای جغرافیای انسانی از دانشگاه تربیت مدرس است.

رحمانی فضلی فعالیت شغلی خود را از سال ۶۸ به عنوان معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد آغاز کرد و تا سال ۷۰ در این جایگاه فعالیت نمود.

در سال ۷۱ در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی، به عنوان نماینده شیروان از استان خراسان شمالی در مجلس حضور داشت.

سپس به سازمان صدا و سیما رفت و از سال ۷۵ تا ۸۵ در سمت‌ هایی چون قائم‌ مقام رئیس سازمان، معاونت برنامه‌ ریزی، معاونت امور مجلس و استان‌ ها و معاونت سیاسی این سازمان فعالیت نمود.

وی از سال ۸۲ تاکنون استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی است.

از دیگر سوابق اجرایی وی می‌ توان به ریاست دیوان محاسبات کشور، جانشین فرمانده کل قوا در نیروی انتظامی و رئیس شورای امنیت کشور اشاره کرد. او در دولت اول و دوم حسن روحانی، وزیر کشور بود.

در سال ۲۰۲۰ وزارت خزانه‌ داری آمریکا رحمانی فضلی را با اتهام نقض حقوق بشر در ایران در فهرست تحریم خود قرار داد.

ویلای رحمانی فضلی در نیاوران

رحمانی فضلی از همسر خود با نام خانوادگی راحتی قوچانی ۲ دختر و ۱ پسر دارد.

هادی رحمانی فضلی، پسر عبدالرضا رحمانی فضلی دکترای اقتصاد دارد. او عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی است و در دانشگاه شهید بهشتی نیز تدریس می کند. هادی رحمانی فضلی در آذر سال ۹۷ با حکم فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد دولت روحانی، به عنوان مشاور وی منصوب شد. دژپسند در مصاحبه ای با اشاره به اینکه هادی رحمانی فضلی از دوره ی کارشناسی، از دانشجویان او بوده گفت علت انتخاب هادی رحمانی فضلی نه نسبتش با عبدالرضا رحمانی فضلی، بلکه آگاهی از توانمندی‌ های علمی او بود. دژپسند در اینباره گفت: «دلیل انتخاب او به عنوان مشاور وزیر صرفاً جوان بودن و توانمندی‌ هایش بوده تا ارتباط مناسبی با جوانان کشور و به خصوص جوانان اقتصاددان برقرار کند. آشنایی من با ایشان نیز در زمانی بوده که هیچگونه رفاقت و ارتباطی با پدر ایشان نداشتم.»

برادران همسر رحمانی فضلی هم در دولت حسن روحانی مشغول کار بودند. خلیل راحتی قوچانی قائم مقام سازمان شهرداری‌ ها و و دهیاری های کشور از زیرمجموعه های وزارت کشور بود و سعید راحتی قوچانی نیز به عنوان مشاور وزیر کشور در زمینه توسعه دولت الکترونیک و فناوری اطلاعات فعالیت داشت.

مطالب مرتبط
۲ نظر

ورود

  • مبین اسفند ۱۴, ۱۴۰۰

    نظامی که با ادعای حکومت مستضعفین و ساده زیستی مسئولان روی کار اومد و در هر فرصتی از نظام گذشته به خاطر کاخ نشینی شون بدگویی کرد حالا سرانش، از بزرگ و کوچک، از اصولگرا و اصلاحطلب، همگی در کاخ زندگی می کنند و به ریش ما مردم بدبخت می خندند.

  • اکبر اسفند ۱۶, ۱۴۰۰

    خانه سازمانی !!!. داداش این خانه سازمانی سریع خالی کن ما تو این دولتم به یه خانه سازمانی برای سرایدارمون نیازمندیم