واکنش تند رضا رشیدپور به ادعای ضرر ۷۰ میلیون تومانی سایپا: «به درک، نسازید!» + ویدئو

واکنش تند رضا رشیدپور به ادعای ضرر ۷۰ میلیون تومانی سایپا: «به درک، نسازید!» + ویدئو

ادعای یکی از مدیران سایپا درباره ضرردهی این شرکت از تولید محصولاتش، واکنش شدید رضا رشیدپور، مجری مشهور را به دنبال داشته است.

چند روز قبل، علی شیدایی، عضو هیات مدیره گروه خودروسازی سایپا مدعی ضرر ۷۰ میلیون تومانی این شرکت به ازای تولید هر خودرو شد.

شیدایی در مصاحبه ای درباره ی پرداخت تسهیلات به خودروسازان، گفت: «ستاد تنظیم بازار اجازه ی افزایش قیمت خودرو را به شرکت های خودروساز نمی دهد، از همین رو باید تلاش کرد که با افزایش بهره وری، تولید اقتصادی که مدنظر قرار گرفته و همچنین واگذاری سهام درون گروهی، شرایطی را فراهم کنیم که تولید خودروها از خط زیان خارج شود.»

او با بیان اینکه هر خودرویی که تولید می شود به طور متوسط ۷۰ میلیون تومان زیان برای گروه خودروسازی سایپا دارد، گفت: «طی ۳ سال اخیر قیمت نهاده های تولید چون فولاد، مواد پلیمری و… ۷ برابر شد ولی قیمت خودرو ۳ برابر شده است، لذا شکاف قیمت سبب شده که تولید با چالش مواجه شود.»

شیدایی با تأکید بر اینکه شکاف قیمت فروش و قیمت تمام شده (زیان) باعث شد، در پایان سال جاری زیان تلفیقی گروه خودروسازی سایپا ۵۸ هزار میلیارد تومان شود، خاطرنشان کرد: «طی ۴ سال اخیر و در ماه اسفند شورای پول و اعتبار تزریق نقدینگی به خودروسازان را تصویب می کرد اما سال گذشته چنین اتفاقی نیفتاد و بعضاً در سیستم بانکی هم با محدودیت های روبرو شده ایم از همین رو تأمین نقدینگی دچار مشکل شده است.»

صحبت های این مدیر شرکت سایپا انتقاد شدید رضا رشیدپور را به همراه داشته است.

این مجری مشهور روز گذشته در بخشی از گفتگوی اینستاگرامی خود با السا فیروزآذر، بازیگر سینما، ضمن اشاره به ادعای ضرر ۷۰ میلیون تومانی شرکت سایپا از تولید محصولاتش، به کیفیت پایین و قیمت بالای خودروهای داخلی ایران اعتراض کرد.

رشیدپور در اینباره گفت:

مردم ایران باید بدانند که با ۲۰۰ میلیون تومانی که در ایران برای پراید می دهند، در امارات می توانند بنز بخرند. این یعنی اینکه یک چیزی از جیب مردم دارد به جیب مافیا می رود. آن هایی که از چین قطعه وارد می کنند، به نام قطعه ی ایرانی فاکتور می کنند و پولش را از مردم می گیرند.

یکی از آقایان خودروساز مصاحبه کرده گفته به ازای هر ماشینی که تولید می کنیم ۷۰ میلیون تومان ضرر می دهیم. خب مرد حسابی تولید نکن. اصلاً در آن کارخانه را ببند. شما دارید این همه پول از ما می گیرید بابت یک ماشین فکسنی. قرعه کشی می کنید، پدر صاحب خریدار را درمی آورید تا یک ماشینی که دیده ایم در جاده ها و تصادفات چطور کار می کند را تحویل مردم دهید. بعد تازه مصاحبه هم می کنید می گویید ضربه باید با زاویه ۳۷ درجه بخورد تا ایربگ باز شود. بعد تا از قیمت خودرو می گوییم، می گویید هر خودرویی که می سازیم ۷۰ میلیون تومان هم ضرر می کنیم. خب به درک! نساز!

آقای رئیس پلیس راهور حرف بسیار خوبی زدند. گفتند اگر خودروهای باکیفیتی وارد کنیم، از محل صرفه جویی در مصرف سوخت می توانیم حقوق همه ی کارگرانی که در سایپا و ایران خودرو کار می کنند را تا پایان عمر بدهیم. به شرط آنکه پا را از روی خرخره مان بردارند.

البته من به این مسأله ی واردات خودرو هم خوشبین نیستم به خاطر این قید و بندهایی که گذاشته اند. همین چیزی هم که الان مصوب شده را ببینید چطور خرابش خواهند کرد. همین تبصره هایی که الان در این لایحه وجود دارد را ببینید. گفته اند خودروهای تا هزار سی سی. خب مرد حسابی جاروبرقی که نمی خواهیم وارد کنیم. آخر مگر ما خودروی هزار سی سی داریم؟ از یک طرف هم گفته اند قیمتش باید تا ۷۰۰ دلار باشد. ما در ایران استاد خراب کردن بهترین راه حل ها هستیم.

چند روز قبل جلال رشیدی کوچی، نماینده مجلس از شروط در نظر گرفته شده برای واردات خودرو خبر داده و آن را توهین آشکار به مردم ایران دانسته بود.

او در توییتر خود نوشته بود:

«بالاخره گام اول برداشته شد و واردات خودرو آزاد شد، در تنظیم آئین نامه واردات خودرو با تکیه بر کلمه خودروی اقتصادی دو شرط در نظر گرفته شده؛ ۱_سقف قیمت ۷۰۰۰ دلار! ۲_حجم موتور ۱۰۰۰ سی‌سی!

اگر وزیر صمت این توهین آشکار به مردم ایران را اصلاح نکند قطعا منتظر استیضاح باشد.»

چند روز بعد اما رشیدی کوچی اعلام کرد شرایط واردات خودرو تغییر کرده است.

او در توییت جدیدی نوشت:

«دیشب از وزارت صمت با بنده تماس گرفته شد، که بنظر می‌رسد در تصمیم جدید شرایط به شرح ذیل تغییر کرده است؛ ۱_حجم موتور بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ سی‌سی. ۲_سقف قیمت بین ۲۰ تا ۲۵‌هزار دلار.

اگر این تغییرات صورت گرفته باشد، شاهد یک تصمیم عاقلانه‌ و منطقی‌تر هستیم. هر چند هنوز ایراداتی وارد است.»

مطالب مرتبط
بدون نظر

ورود