ممکن است لنفوم با آنفولانزا اشتباه گرفته شود!

ممکن است لنفوم با آنفولانزا اشتباه گرفته شود!

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

یکی از شایعترین انواع سرطان در کودکان به نام سرطان لنفوم با علائمی همچون خستگی، بی‌حالی و تب  ظاهر می شود. انکولوژیست اطفال پروفسور Funda Çorapcıoğlu، از بیمارستان Acıbadem Maslak، تصریح می کند که این بیماری موذی که علایمی شبیه به بسیاری از بیماری های معمولی دارد، ممکن است با بزرگ شدن غدد لنفاوی، که در اصطلاح عامیانه به عنوان “غده” شناخته می شود، در هر قسمت از بدن و همچنین هپاتومگالی و اسپلنومگالی آشکار شود. پروفسور Funda Çorapcıoğlu متخصص انکولوژی کودکان با بیان اینکه  بزرگ شدن غدد لنفاوی در کودکان ممکن است نادیده گرفته شود ، اما از آنجایی که این وضعیت ممکن است نشانه لنفوم (سرطان لنفاوی) باشد، باید به بزرگ شدن غدد لنفاوی توجه جدی شود.

برای دریافت نظر پزشکی رایگان از پزشکان ما ، روی لینک www.acibadem.ir کلیک کنید

از آنجایی که لنفوم (سرطان لنفاوی) که یکی از شایع ترین انواع سرطان در دوران کودکی است، علایمی شبیه به بسیاری از بیماری ها به ویژه آنفولانزا با علائم خستگی، بی‌حالی، تب و بی اشتهایی دارد، می‌تواند به طور موذی پیشرفت کرده و باعث از دست دادن زمان می شود. پروفسور Funda Çorapcıoğlu، انکولوژیست اطفال، با تاکید بر اینکه گرچه بزرگ شدن غدد لنفاوی بیشتر در گردن، کشاله ران، زیر بغل و ترقوه به ویژه در حین و بعد از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی در کودکان میتواند به طور کلی ناشی از آنفولانزا باشد، همچنین می‌توانند نشانه لنفوم باشد و والدین باید نسبت به این علایم بسیار هوشیار باشند. پروفسور Funda Çorapcıoğlu با بیان اینکه تشخیص زودهنگام زندگی را نجات می دهد، می گوید: “غدد لنفاوی ساختارهای طبیعی هستند که در همه افراد سالم و کودکان وجود دارند و کنترل مداوم آنها به ویژه در کودکان بسیار مهم می‌باشد. نگرانی در مورد بزرگ شدن غدد لنفاوی در کودکان ضروری نیست. با این حال، بزرگ شدن غدد لنفاوی ممکن است نشانه لنفوم باشد، بنابراین هر مورد باید به طور جداگانه با در نظر گرفتن پیشینه پزشکی بیمار به صورت دقیق و با معاینه فیزیکی ارزیابی شود و آزمایش‌های مناسب برای جلوگیری از اتلاف زمان صورت گیرد. علاوه بر آزمایش خون، مطالعات تصویربرداری مانند اشعه ایکس قفسه سینه (دو نما)، سونوگرافی و توموگرافی کامپیوتری و بیوپسی روش‌های اصلی تشخیص هستند.

توجه به این نشانه ها اهمیت حیاتی دارند!

پروفسور Funda Çorapçıoğlu با تاکید بر اینکه علائمی مانند عفونت، تب، کاهش وزن، تعریق شبانه، کم خونی و بثورات پوستی باید در کودکان به دقت تحت نظر گرفته شده و بررسی اینکه آیا اندازه غدد لنفاوی بالاتر از ۱ سانتی متر است یا نه، بسیار مهم می‌باشد. غدد لنفاوی نرم، به راحتی قابل لمس و متحرک هستند. گره های لنفاوی ثابت یا گره های لنفاوی خوشوی ممکن است نشانه سرطان متاستاتیک یا لنفوم باشد. بنابراین، زمان شروع باید با جزئیات مشخص شود و لازم است بررسی شود که آیا در این دوره پیشرفت در اندازه و تعداد غدد لنفاوی وجود دارد یا خیر. غدد لنفاوی که در عرض ۴-۶ هفته از نظر اندازه کاهش نیافته و یا در عرض ۸-۱۲ هفته به طور کامل از بین نروند باید از طریق بیوپسی تجزیه و تحلیل شوند. برای غدد لنفاوی گردن با قطر بیش از ۲ سانتی متر باید به لنفوم مشکوک بود. خطر سرطان در غدد لنفاوی ترقوه بدون توجه به اندازه زیاد است.

بهبودی کامل با تشخیص زودهنگام امکان پذیر است!

میزان بروز لنفوم‌هایی که پس از سرطان خون و سیستم عصبی مرکزی در شایع‌ترین سرطان‌های دوران کودکی جایگاه سوم را به خود اختصاص می‌دهند، در کشور ما بین ۱۵ تا ۱۸ درصد است. پروفسور Funda Çorapcıoğlu با بیان اینکه پس از بررسی پیشینه پزشکی فرد، تشخیص قطعی با معاینه دقیق و آزمایشات و درمان با تمرکز بر علت انجام می شود، می گوید: “تشخیص زودهنگام زندگی را در لنفوم نجات می دهد و موفقیت کامل را در درمان فراهم می کند. بنابراین، کودکان باید برای شناسایی سایر سرطان های دوران کودکی و تشخیص زودهنگام به دقت مورد ارزیابی قرار گیرند. پروفسور Funda Çorapcıoğlu تصریح می کند که کودکان باید به خوردن وعده های غذایی سالم و متعادل و ورزش منظم تشویق شوند. آنها باید از محل استعمال دخانیات دور بوده  و افزایش آگاهی کودکان در مورد مضرات گوشت فرآوری شده (سوسیس، سالامی و بولونیا) و غذاهای پر قند ضروری است.

برای دریافت نظر پزشکی رایگان از پزشکان ما ، روی لینک www.acibadem.ir کلیک کنید

 

بدون نظر

ورود