ماجرای اعتراضات به فیلم انگلیسی «بانوی بهشت» با موضوع زندگی حضرت فاطمه (س)

ماجرای اعتراضات به فیلم انگلیسی «بانوی بهشت» با موضوع زندگی حضرت فاطمه (س)

با بالا گرفتن اعتراضات مسلمانان، اکران فیلم بانوی بهشت (The Lady of Heaven) در برخی سینماهای بریتانیا پس از گذشت تنها چند روز از آغاز نمایش آن در این کشور متوقف شده است. اما ماجرای این فیلم و علت اعتراضات چیست؟

فیلم بانوی بهشت که از سوم ژوئن در بریتانیا به نمایش درآمده است، برخی آن را تفرقه آمیز می دانند و این فیلم را به انتشار اطلاعات نادرست درباره ی اسلام متهم کرده اند.

فیلم بانوی بهشت The Lady of Heaven

کمپینی در فضای مجازی بریتانیا در اعتراض به این فیلم به راه افتاده که تاکنون بیش از  ۱۲۶ هزار نفر آن را امضا کرده اند و خواستار توقف نمایش این فیلم در تمامی سینماهای بریتانیا شده‌ اند.

تصاویری نیز از تظاهرات صدها مسلمان در بیرون برخی سالن های سینمای زنجیره ای سینه ورلد بریتانیا در اعتراض به اکران فیلم بانوی بهشت منتشر شده است. به دنبال این اعتراضات، مسئولان سینه‌ ورلد، که دومین سینمای زنجیره ای بزرگ دنیا است، از لغو برنامه های نمایش‌ این فیلم در تمامی سالن های خود در راستای حفظ امنیت کارکنان خود و تماشاچیان خبر دادند.

فیلم بانوی بهشت (The Lady of Heaven)

مصر، پاکستان، ایران و عراق هم این فیلم را محکوم کرده‌ اند.

برخی از مراجع تقلید شیعه در ایران از جمله آیت‌ الله مکارم شیرازی، آیت‌ الله نوری همدانی، آیت‌ الله صافی گلپایگانی (پیش از فوت) و آیت‌ الله جعفر سبحانی این فیلم را تلاشی برای ایجاد شکاف و اختلاف بین مذاهب اسلامی دانسته و تماشا و انتشار آن را حرام اعلام کرده‌ اند.

به دنبال انتشار تیزر فیلم بانوی بهشت در سایت‌ های خارجی، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) نیز با تفرقه‌ آمیز خواندن این فیلم، انتشار آن را در رسانه‌ های داخلی ممنوع اعلام کرد.

فیلم بانوی بهشت The Lady of Heaven

علت اعتراضات به فیلم بانوی بهشت چیست؟

فیلم بانوی بهشت توسط یک شرکت فیلمسازی انگلیسی به نام Enlightened Kingdom ساخته شده است.

کارگردان این فیلم فردی ناشناس با نام مستعار الی کینگ و نویسنده ی آن شیخ یاسر الحبیب است، یک روحانی شیعه اهل کشور کویت که صاحب شبکه تلویزیونی فدک، مؤسس انجمن خدام المهدی، مؤسس مسجد المحسن در انگلیس و نویسنده ی چند کتاب است. تهیه کننده ی این فیلم هم یک مسلمان شیعه به نام مالک شلیبک است.

این فیلم در سال ۲۰۱۹ در گرجستان فیلمبرداری شد.

فیلم بانوی بهشت که بر اساس داستان زندگی دختر پیامبر اسلام، حضرت فاطمه (س) ساخته شده‌، یک درام تاریخی است که دوران معاصر را به دوران صدر اسلام و حوادث پس از درگذشت پیامبر اسلام گره می‌ زند.

فیلم بانوی بهشت (The Lady of Heaven)

این فیلم با داستان زندگی یک پسر کوچک عراقی به نام لیث در دوران معاصر آغاز می شود که پس از کشته شدن مادرش در جنگ، توسط زنی به نام بی بی فاطمه به فرزندی پذیرفته می‌ شود. در ادامه لیث به واسطه ی داستان‌ سرایی‌ های بی ‌بی فاطمه با مبارزات حضرت فاطمه (س) آشنا می‌ شود و به تدریج یاد می‌ گیرد با چالش‌ های دنیای امروزی خود کنار بیاید.

در خلاصه ی داستان فیلم، حضرت فاطمه (س) به عنوان اولین قربانی تروریسم در تاریخ معرفی شده است.

فیلم بانوی بهشت The Lady of Heaven

مالک شلیبک، تهیه کننده ی فیلم بانوی بهشت درباره ی آن گفته: «این فیلم داستان زندگی و مبارزات حضرت فاطمه (س) را روایت می‌ کند. ما معتقدیم که او بهترین شخصیت تاریخی است که امروز می‌ توان از او آموخت، تا بدانیم چطور با مسائلی مانند افراط‌ گرایی، رادیکالیسم و فساد مقابله کنیم و احساس کردیم باید این داستان را با دنیا به اشتراک بگذاریم.»

یکی از انتقادات وارد شده به فیلم بانوی بهشت نمایش چهره ی معصومین در این فیلم است که مسلمانان آن را عملی کفرآمیز می دانند. در این فیلم البته از چهره ی بازیگران واقعی استفاده نشده و چهره های آن ها به صورت دیجیتالی ساخته شده و با نور زیاد نمایش داده می شود.

انتقاد دیگر به فیلم بانوی بهشت، درباره ی نحوه ی به تصویر کشیدن بزرگان اهل سنت، ابوبکر، عمر و عثمان، اولین خلفای اسلام، بوده است. فیلم بانوی بهشت اقدامات این چهره های تاریخی را با گروه تکفیری داعش مقایسه کرده و آن ها را عاملان شهادت حضرت فاطمه (س) نشان داده است.

فیلم بانوی بهشت (The Lady of Heaven)

مالک شلیبک، تهیه کننده ی فیلم بانوی بهشت در مصاحبه ی خود با بیان اینکه موضوع تحریک آمیز بودن فیلم به مخاطب آن بستگی دارد، گفته: «به هر موضوع مذهبی که بپردازید، بین گروه های مختلف اختلاف نظر به وجود می آید. ما نسخه‌ ی خیلی احساسی از تاریخ ارائه نمی کنیم و یک سال را صرف پیش تولید کردیم تا مطمئن شویم تاریخ را دقیق روایت می‌ کنیم.»

شلیبک حق معترضان برای ابراز نارضایتی خود را محفوظ دانست و تصریح کرد که مردم در نقد فیلم آزادند، اما گفت که اعتراض‌ ها از حد فراتر رفته و به تلاشی برای سانسور دیدگاه‌ های متفاوت بدل شده است. او همچنین توقف کامل نمایش این فیلم را برخلاف ارزش‌ های کشور بریتانیا دانست.

بر اساس اعلام سایت IMDb هزینه ی ساخت فیلم بانوی بهشت ۱۵ میلیون دلار بوده اما این فیلم کمی بیش از ۵۰ هزار دلار در گیشه فروخته است.

۷ نظر

ورود

  • صادق تیر ۱۴, ۱۴۰۱

    مرگ بر روباه پیر (انگلیس)

  • ناشناس تیر ۱۴, ۱۴۰۱

    این فیلم آشغال با دورویی و کلا توهین به اسلام ساخته شده
    یک طرف توهین به مقدسات و اهانت به پیامبر هستش
    کفر و نمایش چهره امامان معصوم اهانت به شیعیان
    و طرف دیگه کلی نفرت پراکنی نسبت به اهل سنت
    هدف این نوع فیلم ها همین هستش که فقط میخواد یک جنگ داخلی وحشیانه دیگه مثل سوریه راه بندازه

  • علی اززنجان بهمن ۱۷, ۱۴۰۱

    عالی بود البته سلیقه هامتفاوت

  • سجاد اسفند ۱۶, ۱۴۰۱

    وقتی این اتفاقات واقعا در تاریخ افتاده، پس بیانش و نشرش ایرادی ندارد و اتفاقأ اگر بیان نشود، تحریف تاریخ و خیانت است.
    میخواست اتفاق نیفته تا ما هم بیانش نکنیم.
    اگر کسی برای وحدت باید امر به سکوت بشوند، اهل سنت هستند، نه شیعه.
    یعنی باید این حقایق تاریخی بشدت بیان شود و از آن طرف اهل سنت، به سکوت و وحدت دعوت بشن

    • سعید دی ۱۴, ۱۴۰۲

      انگلیس و امریکا الکی ۱۵ میلیون دلار هزینه نمیکنن حواست کجاست برادر؟

  • محمد تیر ۱۷, ۱۴۰۲

    اتفاقا خیلی فیلم خوبی بود و کاملا طبق روایات شیعه و مبتنی بر واقعیت ساخته شده. اوه علما حرام اعلام میکنن بحث تقیه و اتحاد بین شیعه و سنی داخل کشوره ولی من خودم به عنوان یه بچه شیعه خیلی خوشم اومد و کلی هم قاتلین حضرت رو نفرین کردم. اولین کسانی که بین امت اسلامی اختلاف انداختند همونا بودن حالا بیایم بگیم تاریخ و تعریف نکنید چون یه عده خوششون نمیاد؟؟؟ بی خیال

    • سعید دی ۱۴, ۱۴۰۲

      انگلیس و امریکا الکی ۱۵ میلیون دلار خرج نمیکنن حواست کجاست برادر