علت جوش در هر قسمت از بدن چیست؟

علت جوش در هر قسمت از بدن چیست؟

جوش هایی که روی پوست ظاهر می شوند می توانند نشان دهند که چه اتفاقی برای بدن رخ داده و مشکلات احتمالی آن چه هستند. بیشتر اوقات اما تنها دلیل جوش زدن چند اشتباه بسیار ساده در سبک زندگی است که می توان به راحتی و به سرعت آن ها را تغییر داد. کاری که باید انجام دهیم این است که متوجه شویم علت جوش زدن مان چیست و برای جلوگیری از جوش های بعدی چه کاری از دست مان ساخته است.

در ادامه می خواهیم ببینیم علت جوش زدن پوست در هر یک از قسمت های بدن چیست.

۱- جوش دور دهان

جوش دور دهان می تواند بر اثر تحریک شدن یا لمس مکرر پوست این ناحیه رخ دهد، مثل زمانی که از تلفن همراه، یا کلاه ایمنی یا ابزارهای موسیقی استفاده می کنید. محصولات آرایشی و بهداشتی مختلف هم می توانند علت جوش دور دهان باشند؛ همینطور تغییرات هورمونی و ژنتیک.

اول از همه اینکه، اگر زیاد پیش می آید که دور دهان تان جوش بزند، باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا راه مناسبی برای حل مشکل تان پیدا کند. با این حال، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. بنابراین هر روز ۲ بار پوست خود را با یک شوینده ی ملایم شستشو دهید. علاوه بر این، از محصولات غیر کومدوژنیک (غیر جوش زا) و فاقد چربی استفاده کنید و از دست زدن به صورت خود نیز خودداری کنید.

۲- جوش بینی

جوش بینی بسیار رایج است. چون منافذ پوست آن معمولاً بزرگ ترند و به همین دلیل، آلودگی ها و باکتری ها راحت تر آن ها را مسدود می کنند. به علاوه، پوست این قسمت از بدن چربی بیشتری دارد، به همین خاطر بیشتر مستعد جوش است.

علت جوش بینی می تواند رژیم غذایی، اضطراب و مصرف برخی داروها باشد. گاهی هم می تواند نشانه ی وجود یک مشکل جسمی جدی تر در بدن باشد. اما شایع ترین دلیل آن آلودگی پوست است. بنابراین، خوب است که همیشه مقداری روغن درخت چای به روتین مراقبت از پوست خود اضافه کنید که روش بسیار ملایم و مؤثری برای مقابله با جوش است؛ یا سدیم سولفاستامید و سولفور که که جلوی تکثیر باکتری ها روی پوست را می گیرند. در موارد شدید باید به متخصص پوست مراجعه کرد.

۳- جوش پیشانی

در اینجا هم اصلی ترین عامل جوش چربی زیاد پوست است. اما گاهی سخت می شود فهمید که علت این چربی زیاد چیست. به خصوص اگر به خاطر مصرف یک داروی خاص، تغییرات هورمونی یا اضطراب نباشد. جالب است بدانید که موی سر می تواند منشأ جوش پیشانی باشد.

اگر دیر به دیر به حمام بروید یا اساساً موهای چربی داشته باشید، چربی موها می تواند به پیشانی منتقل شود و منافذ پوست آن را مسدود کند. برخی روغن ها، ژل ها و واکس های مو هم می توانند باعث جوش زدن پیشانی شوند چون اغلب حاوی کره کاکائو یا روغن نارگیل هستند و می تواننند پوست را به شدت چرب کنند. یک شوینده ی ملایم می تواند این مشکل را برطرف کند. اگر کمکی نکرد، سعی کنید از استفاده از هر گونه محصول چرب برای موهای خود پرهیز کنید و دفعات بیشتری موهای خود را بشویید.

۴- جوش فک و گردن

اگر فکر می کنید که جوش در مجموع مشکلی هورمونی و در نتیجه، غیر قابل پیشگیری است، باید بدانید که اینگونه نیست. تغییر برخی هورمون ها می تواند منجر به افزایش سطح آندروژن در بدن شود که نقش زیادی در جوش بزرگسالی دارد. با این حال، برخی قسمت های بدن هستند که جوش زدن آن ها قطعاً نشانه ی نوسانات هورمونی است، از جمله فک و گردن.

نوسانات هورمونی در دوران قاعدگی امری طبیعی است. مصرف برخی داروها مثل قرص های ضد بارداری هم باعث نوسانات هورمونی می شود. این امر در موارد شدید ممکن است یک مشکل پزشکی باشد، اما در اغلب موارد، استفاده از یک شوینده ی غیر کومدوژنیک (غیر جوش زا)، کرم مرطوب کننده و محصولات درمان جوش می تواند مشکل را حل کند؛ همینطور استفاده از کرم ضد آفتاب و در مجموع حفظ خود از پرتوهای مضر خورشید.

۵- جوش گونه

جوش گونه هم بسیار رایج است، به خصوص امروزه که همه از تلفن های همراه استفاده می کنند. درست است، نه تنها دست زدن به صورت، بلکه حتی یک مکالمه ی تلفنی ساده هم می تواند باعث جوش زدن این قسمت از بدن شود. تلفن های همراه نقش زیادی در انتقال باکتری ها دارند؛ همینطور روبالشی ها و ملحفه ی کثیف و دیگر وسایلی که با پوست تماس دارند.

جوش گونه می تواند هورمونی هم باشد. اما بیشتر ممکن است برخی عادت ها باعث آن باشد. بنابراین با چند تغییر کوچک در سبک زندگی می توان این مشکل را حل کرد. مثل پاک کردن تلفن همراه قبل از هر بار استفاده و نبردن آن به مکان های آلوده ای همچون دستشویی. عوض کردن هفتگی روبالشی و ملحفه هم ایده ی خوبی است؛ همینطور شستشوی مرتب دست ها.

۶- جوش پشت

علت جوش پشت می تواند صرفاً حساسیت به محصولاتی باشد که به پشت خود می زنید، مثل کرم ضد آفتاب، کرم مرطوب کننده، کرم بدن، روغن های ماساژ و وکس. عرق هم می تواند باعث جوش زدن پشت شود چون با چربی و سمومی که روی پوست قرار دارند ترکیب می شود و منافذ پوست را مسدود می کند. به همین دلیل است که به گرفتن دوش بعد از ورزش توصیه می شود. شستشوی مناسب پشت امری الزامی است.

کثیفی لباس ها، بالش و پتو هم یکی از دلایل اصلی جوش پشت است. لباس های بسیار تنگ هم مشکل ساز هستند. این لباس ها اجازه ی تنفس به پوست نمی دهند، امری که می تواند باعث تحریک شدن پوست و درنتیجه، جوش زدن آن شود. اگر هیچ دلیل واضحی برای جوش های پشت تان وجود ندارد، بهتر است به رژیم غذایی تان دقت کنید و ببینید که آیا به اندازه ی کافی مواد مغذی دریافت می کنید یا خیر. اضطراب هم می تواند عامل جوش پشت باشد.

۷- جوش پا

عمده دلیل جوش محبوس شدن باکتری ها، چربی طبیعی پوست و سلول های مرده ی پوست در فولیکول های مو و مسدود شدن منافذ پوست است. این مسأله در پاها به دلایل فیزیکی رخ می دهد. معمولاً علت آن یا برخی تجهیزات ورزشی است که به پوست ساییده می شوند یا استفاده از لباس های خیلی تنگ.

اما دقت کنید که برخی مشکلات پوستی مشابه مثل فولیکولیت، اگزما یا کراتوز پیلاریس (پوست مرغی) هستند که بیشتر اوقات با جوش پا اشتباه گرفته می شوند. بنابراین اگر چیزی که روی پوست پایتان ظاهر شده، خارش دار و دردناک است، بهتر است به پزشک مراجعه و از درمان های حرفه ای استفاده کنید.

۸- جوش قفسه سینه

جوش قفسه سینه هم تقریباً همان علت جوش پشت و پا را دارد. مثلاً اگر پوست حساسی داشته باشید، شوینده های لباس قوی می توانند فولیکول های مو را مسدود و تحریک کنند. بنابراین بهتر است برای شستشوی لباس های خود از شوینده های ضد حساسیت فاقد سولفات و عطر استفاده کنید.

پوشیدن لباس های نامناسب هنگام ورزش مثل لباس های خیلی تنگ یا لباس هایی که اجازه ی تنفس به پوست نمی دهند هم می تواند باعث محبوس شدن عرق، چربی و باکتری ها درون منافذ پوست شود. علت جوش قفسه سینه، برخی لوسیون های بدن حاوی مواد مسدود کننده ی منافذ پوست هم می تواند باشد. بنابراین مطمئن شوید محصولی که از آن استفاده می کنید فاقد عطر و چربی است. این محصولات معمولاً با عنوان غیر کومدوژنیک (غیر جوش زا) شناخته می شوند.

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود