داستان دوناتلا ورساچه؛ طراح برند «ورساچه» که بهای سنگینی برای موفقیت خود داد

داستان دوناتلا ورساچه؛ طراح برند «ورساچه» که بهای سنگینی برای موفقیت خود داد

موفقیت دوناتلا ورساچه در حفظ نام امپراتوری فشن «ورساچه» و به پیشرفت رساندن آن در تمام این سال ها، تصویر زنی شکست ناپذیر از او در ذهن ها ایجاد کرده است. اما زندگی ۶۷ ساله ی او مملوء از تراژدی ها، ترس ها و ناامنی های روانی ای است که رویارویی و غلبه بر آن ها را به مرور یاد گرفت. و حتی امروز هم پس از این همه موفقیت، این زن گواهی است بر اینکه موفقیت آسان به دست نمی آید و هر روز یک چالش تازه است که باید بر آن پیروز شد.

 بزرگ ترین منبع الهام جیانی بود

در اینکه ورساچه یکی از بزرگ ترین و لوکس ترین برندهای دنیا است هیچ بحثی نیست، اما از آن مهم تر این است که داستان این خانواده به ما اهمیت ارزش های خانوادگی را نشان می دهد.

داستان این امپراتوری فشن با طراح مد و لباس، جیانی ورساچه آغاز شد که از کودکی تحت تأثیر مادر خیاطش بود. در سال ۱۹۷۸، جیانی ۳۲ ساله شرکت خود را به همراه برادرش سانتو به عنوان مدیرعامل و خواهرش دوناتلا به عنوان طراح و معاون تأسیس کرد.

میان جیانی و دوناتلا که ۸ سال کوچک تر از برادرش است، همواره ارتباط ویژه ای وجود داشت. دوناتلا نزدیک ترین مشاور جیانی، مورد اعتمادترین دوست و بزرگ ترین منبع الهام او بود. جیانی بود که به دوناتلا توصیه کرد موهایش را بلوند پلاتینه کند، چیزی که به مشخصه ی ظاهری اصلی دوناتلا بدل شد. جیانی حتی یک بار اعلام کرد که اگر قصد ازدواج داشت، به دنبال دختری مانند دوناتلا می گشت.

سپتامبر سال ۱۹۹۷ بود که در یک تراژدی غیرمنتظره، زندگی جیانی به طور ناگهانی به پایان رسید. جیانی آن زمان ۵۰ سال داشت. این اتفاق خواهر کوچک ترش را چیزی فرارتر از ویران کرد. دوناتلا دراینباره اذعان کرده: «برادرم پادشاه بود و تمام دنیای من روی سرم خرابم شد.»

به دنبال درگذشت جیانی، اعلام شد دوناتلا مسئول بخش کنترل خلاقیت ورساچه خواهد بود. دوناتلا که آن زمان ۴۲ سال داشت از سنگینی بار این مسئولیت به شدت احساس درماندگی می کرد و ناامنی های روانی اش در مقام یک طراح سبب شد آمادگی به عهده گرفتن این مسئولیت را در خود نبیند. او خود در اینباره اذعان کرده: «۵ سال اول خودم را گم کرده بودم. اشتباهات زیادی کردم.»

مجبور شد بر پلیدی های درونش غلبه کند

با وجود شهرت و ثروت از یک سو و ذات خود انتقادگرش از سویی دیگر، دوناتلا خود را غرق در وسوسه ها و سرگرمی های بسیاری کرد تا بتواند از عهده ی فشارهای ناشی از مسئولیت شغلی اش برآید. این امر باعث شد او در نهایت کنترل زندگی خود را از دست دهد.

با این حال، چند سال بعد او متوجه شد که باید به خود و توانایی هایش ایمان داشته باشد و کنترل آینده ی امپراتوری ورساچه را در دست گیرد. در غیراینصورت، میراث برادر عزیزش در خطری جدی قرار می گرفت.

بالاخره صدای خودش را پیدا کرد

خوشبختانه دوناتلا بالاخره صدا و هویت واقعی خود در دنیای فشن را پیدا کرد. چرا که به اذعان خودش در ابتدای کارش سعی داشت دنباله روی جیانی باشد که دقیقاً سبک خودش نبود.

دوناتلا می گوید اگر بخواهد به خودش در سال های پرچالش ابتدای کارش توصیه ای کند، این است: «قوی باش، با خودت روراست باش… اما مهم تر از همه، دنباله روی شمّ خودت باش و سعی نکن جیانی باشی.»

سه عنصری که طراحی های دوناتلا را از کارهای برادرش متمایز می کند، استفاده از رنگ های کمتر تند، کمتر باز و بدن نما بودن لباس ها و کمتر بودن تزئینات لباس ها است. و لازم به گفتن نیست که دوناتلا شجاعت زیادی برای ایجاد این تغییرات به خرج داد.

در حقیقت به گفته ی دوناتلا، او به عنوان یک زن که برای زن ها طراحی می کند، دقیقاً می داند که زن ها دل شان می خواهد چه بپوشند.

با وجود دوناتلا، هدف اصلی برند ورساچه قدرت بخشی به زنان شد. او اعلام کرد: «ما به مدیرعاملان زن بیشتری نیاز داریم. تاپ مدل شدن زن ها کافی نیست.»

دوناتلا سعی می کند طرز فکر خود را از طریق لباس هایی که طراحی می کند هم بیان کند. به عقیده ی او، زن ها در هر سایزی که باشند، باید در لباس خود احساس راحتی کنند. و این بدان معنی است که  از نظر او هدف اصلی در کارش طراحی لباس های کاملاً اندازه است.

میراث ورساچه را حفظ کرد و به رشد و پیشرفت رساند

و از قرار معلوم، این روند از دهه ها پیش تاکنون به خوبی ادامه داشته است. ۲۵ سال بعد از قرار گرفتن دوناتلا در منصب مدیر خلاقیت ورساچه، این نام هنوز هم یکی از بزرگ ترین برندهای لوکس در صنعت فشن است. ورساچه کماکان یکی از برندهای محبوب در میان سلبریتی ها و در مراسم های فرش قرمز است. دوناتلا به تازگی لباس عروسی بریتنی اسپیرز را طراحی کرده.

زیبایی ها و چالش های زن بودن

دوناتلا می داند که ماندن در اوج نیازمند کار مداوم و از خودگذشتگی بی پایان است، به ویژه اگر یک زن باشید که تلاش دارد در دنیایی مردانه به پیشرفت برسد.

دوناتلای ۶۷ ساله خود در اینباره اذعان کرده: «همه چیز برای زن ها سخت تر است. ما نمی توانیم تجربه ی مردان در محل کار را با چیزی که زن ها باید از سر بگذرانند مقایسه کنیم. احتمال زیر ذره بین رفتن و نقد شدن برای زن ها بیشتر از مردها است.»

دوناتلا، مدیر خلاقیت برند ورساچه می گوید: «طراحی های من بی پروا هستند. خودم نه. من اعتماد به نفس بسیار پایینی دارم.»

با وجود همه ی ترس ها و موانعی که او همواره مجبور به رویارویی با آن ها بوده، داستان موفقیت دوناتلا ورساچه به خوبی ثابت می کند اگر عزم و اراده ی رسیدن به موفقیت را داشته باشیم، هیچ چیز غیر ممکن نخواهد بود. و هر چه چالش های بیشتری بر سر راه خود داشته باشیم، وقتی بالاخره به آن ها غلبه یابیم، طعم موفقیت برایمان شیرین تر خواهد بود.

منبع: brightside
دیجیاتو
بدون نظر

ورود