پهپاد هلیکوپتری جدید ناسا برای جستجوی حیات بیگانه در قمر اسرارآمیز زحل

پهپاد هلیکوپتری جدید ناسا برای جستجوی حیات بیگانه در قمر اسرارآمیز زحل

ناسا قصد دارد یک پهپاد هلیکوپتر شکل به نام «اژدها» به تیتان، بزرگ ترین قمر سیاره زحل، برای جستجوی حیات بیگانه بر روی آن بفرستد.

فضاپیمای «اژدها» با کمک ملخ های خود پرواز خواهد کرد و در چندین نقطه از این قمر یخی فرود خواهد آمد تا وجود حیات میکروبی را در آن بررسی کند.

یکی دیگر از اهداف این مأموریت که در سال ۲۰۱۹ اعلام شد، جستجو برای کشف سرنخ هایی از سرمنشأ بشریت است.

«اژدها» که پهپادی در اندازه ی ماشین های مخصوص زمین گلف با ۴ ملخ است، در سال ۲۰۲۶ مأموریت ۸ ساله ی خود در تیتان را آغاز خواهد کرد.

تیتان یک قمر است که به دور سیاره ی گازی زحل می گردد و به شباهت هایش با ویژگی های زمین اولیه شهره است.

به همین دلیل این قمر پتانسیل مطالعه درباره ی منشأ حیات را دارد و برخی دانشمندان معتقدند ممکن است هنوز حیات میکروبی در آن وجود داشته باشد.

«اژدها» که با انرژی هسته ای کار می کند اولین فرودگر پهپادی خواهد بود که می تواند بیش از ۱۶۱ کیلومتر در جو غلیظ تیتان پرواز کند.

جیم برایدنستاین، یکی از مدیران سابق ناسا می گوید: «تیتان هیچ شباهتی با نقاط دیگر منظومه شمسی ما ندارد و در عین حال بیشترین شباهت را به زمین اولیه دارد.»

این فرودگر در منطقه ی «شانگری-لا» در نزدیکی دهانه «سلک» تیتان فرود خواهد آمد، منطقه ای بیابان مانند که در آنجا از ابرها متان می بارد و تصور می شود مملوء از هیدروکربن، یکی از اجزای سازنده و کلیدی حیات باشد.

ابزارهای «اژدها» سکونت پذیری تیتان را می سنجند و به دنبال آثار شیمیایی برجای مانده از حیات در گذشته یا حتی حالا می گردند.

این فضاپیما در جستجوی فرآیندهای شیمیایی مشترک میان تیتان و زمین، به چندین نقطه از این قمر پرواز خواهد کرد.

و این نوید داده شده که این مأموریت با اتفاقات مهمی همراه باشد.

به گفته ی ناسا، این اولین باری خواهد بود که ناسا یک وسیله ی چند روتوره با هدف انجام مطالعات علمی به سیاره ای دیگر می فرستد.

«اژدها» هشت روتور دارد و مانند یک پهپاد بزرگ پرواز می کند و قادر است تمام ابزارهای مطالعاتی خود را به نقاط جدید انتقال دهد.

برای این منظور از جو غلیظ تیتان بهره گرفته خواهد شد که غلظت آن ۴ برابر بیشتر از سیاره زمین است.

این چهارمین مأموریت اکتشافی در منظومه شمسی تحت برنامه «مرزهای جدید» ناسا خواهد بود.

این برنامه از چندین مأموریت تشکیل شده، از جمله مأموریت کاوشگر «افق های جدید» که در سال ۲۰۰۶ با هدف مطالعه بر روی سیاره پلوتون آغاز شد و مأموریت «اوسیریس-رکس» که در سال ۲۰۱۶ برای تحقیق بر روی سیارک سنگلاخی بنو آغاز به کار کرد.

تیتان آخرین بار در مأموریت بین المللی «کاسینی-هویگنس» مورد مطالعه قرار گرفته بود.

این مأموریت پس از ۲ دهه، در سال ۲۰۱۷ با فرو رفتن فضاپیمای کاسینی در سیاره گازی زحل، به پایان رسید.

منبع: thesun
مطالب مرتبط
دیجیاتو
یک نظر

ورود