جزئیات بسته حمایتی از مشاغل مجازی؛ از معافیت مالیاتی تا تخفیف تبلیغ در صدا و سیما

جزئیات بسته حمایتی از مشاغل مجازی؛ از معافیت مالیاتی تا تخفیف تبلیغ در صدا و سیما

به دنبال قطعی گسترده اینترنت در بیش از یک ماه اخیر و فیلتر شدن دو پلتفرم مهم که سهم عمده ای در کسب و کارهای مجازی داشته‌اند، بسیاری از مشاغل اینترنتی با مشکل جدی مواجه شده و ضرر هنگفتی معادل بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان متحمل شده‌اند. حالا وزیر ارتباطات از طرحی در قالب «بسته حمایتی دولت از کسب و کارهای اینترنتی» رونمایی کرده که در آن در ۱۴ ماده ۳۰ نوع حمایت جدید از کسب و کارهای اینترنتی به چشم می‌خورد.

در پی افزایش خسارت به کسب و کارها در زمان قطعی اینترنت، هفته گذشته وزیر ارتباطات اعلام کرد که قرار است از بسته حمایتی از مشاغل اینترنتی آسیب دیده رونمایی شود که روز گذشته بالاخره بعد از چند بار به تعویق افتادن بالاخره این اتفاق افتاد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسمی طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال کشور را که به منظور حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی تدوین و تصویب شده بود رونمایی کردند.

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برخی از کشورها سهمی معادل ۳۰ تا ۴۵ درصد از تولید ناخالص خود را به اقتصاد دیجیتال اختصاص داده اند، گفت: «در حال حاضر سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ایران حدو ۷ درصد است.»

او گفت: «با موافقت رئیس جمهور در دی ماه گذشته، کارگروهی در دولت تشکیل شد که ۱۱ عضو کابینه در قالب این کارگروه موظف شدند موانع موجود در اقتصاد دیجیتال را به سرعت بردارند. این کارگروه با اختیارات اصل ۱۳۸ قانون اساسی و همچنین اصل ۱۲۷ اختیارات هیات محترم وزرا و رئیس جمهور را برای تصمیم‌گیری دارد و مصوباتی از جمله رفع مشکل بیمه کسب و کارها با بیمه مرکزی و حمایت از آزادکارها یا فریلمسرها را داشته است که دوشنبه شب (۹ آبان ۱۴۰۱) مهمترین مصوبه این کارگروه که همان بسته حمایتی کسب و کارهای اینترنتی است، به امضای رئیس‌جمهور رسید.»

زارع پور اعلام کرد: «با توجه به محدودیت‌های یک‌ماهه اخیر در دو پلتفرم اینترنتی خارجی صرف‌نظر از اینکه در ادامه برای این دو پلتفرم چه اتفاقاتی می‌افتد، تصمیم گرفتیم پلتفرم‌ های داخلی را برای کسب و کار ایرانی‌ها توسعه دهیم.»

جزئیات طرح حمایتی دولت از کسب و کارهای مجازی

۳۰ نوع حمایت از تبلیغات تا تسهیلات؛ تخفیف حداکثری تبلیغ در صدا و سیما

وزیر ارتباطات با اشاره به جزئیات بسته حمایت دولت از کسب و کارهای اینترنتی گفت: «در این مصوبه، ۱۴ ماده با ۳۰ نوع حمایت جدید از کسب و کارها و پلتفرم‌ ها دیده می‌شود و با ایجاد دبیرخانه‌ای، اجرای بند بند این مصوبه را از دستگاه‌ها مطالبه خواهیم کرد و ظرف حداکثر ۱۰ روز آینده اجرای بندهای مرتبط با خودمان را با معرفی پلتفرم‌ها و سکوهای مشمول آغاز می‌کنیم.»

او توضیح داد: «در این بسته موضوعاتی از جمله پرداخت، تبلیغات، حمل و نقل کالا، زیرساخت، مالیات، تسهیلات، استقرار در پارک علم و فناوری  و احراز هویت کسب و کارها دیده می‌شود.»

زارع پور برای اشاره به جزئیات بیشتر درباره مواد این مصوبه گفت: «در حوزه پرداخت، خدماتی از جمله حساب امانی (کسر مبلغ خرید پس از اطمینان از سبد کالا) خرید اعتباری (پرداخت وجه با فاصله از دریافت کالا)، پرداخت مستقیم، کیف پول، درگاه پرداخت و رمزریال ارائه می‌شود.»

او ادامه داد: «در حوزه تبلیغات، تخفیف حداکثری تبلیغات در دستگاه‌های اجرایی و صدا و سیما برای کسب و کارها و پلتفرم‌ها دیده شده و همچنین این پلتفرم موظف شده که با انجام تبلیغات در مدت کوتاهی نصف دنبال‌کننده‌های کسب و کار در پلتفرم‌ های خارجی را در پلتفرم داخلی معرفی کند. برنامه‌سازی برای معرفی در صدا و سیما و اختصاص بسته ویژه تبلیغات پیامکی از دیگر بخش‌های تبلیغات است.»

به گفته زارع پور در بخش حمل و نقل کالا تخفیفاتی در خدمات پستی دیده شده و در بخش زیرساخت، وزارت ارتباطات تأمین زیرساخت برای کسب و کار و پلتفرم را عهده‌دار شده است.

جزئیات طرح حمایتی دولت از کسب و کارهای مجازی

معافیت مالیاتی تا سقف ۲ میلیارد تومان

وزیر ارتباطات اعلام کرد که در بخش مالیات مقرر شده کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی ندارند تا سقف ۲ میلیارد تومان از مالیات معاف شوند و همچنین کسب و کارهایی که سابقه مالیاتی دارند، از تخفیف مالیاتی برخوردار شوند.

او گفت: «در بخش تسهیلات متناسب با دنبال‌کننده‌های حساب کاربری تسهیلات به کسب و کار داده می‌شود و همچنین برای نخستین بار حساب کاربری به عنوان دارایی نامشهود برای اعتبارسنجی یا به عنوان وثیقه نزد بانک‌ها قابل ارائه است. تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به این بخش اختصاص داده می‌شود.»

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، کسب و کارهای خانگی نیاز به اخذ مجوز ندارند و ثبت نام آنها در پلتفرم به منزله ثبت در درگاه ملی مجوزها است.

زارع پور گفت: «در این مصوبه پلتفرم‌های مشمول و سکوهایی که شامل ضوابط این مصوبه می‌شوند، به کسب و کارها معرفی خواهند شد و پلتفرم‌های پر مخاطب حمایت‌های حداکثری را استفاده خواهند کرد.»

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود