واکنش گروه صنعتی مینو به گزارش جنجالی دانه درشت های ارزی

واکنش گروه صنعتی مینو به گزارش جنجالی دانه درشت های ارزی

گروه صنعتی مینو با ارسال جوابیه‌ ای به گزارش دانه درشت‌ های ارزی در روزنامه هم‌میهن واکنش نشان داده و اتهامات این روزنامه علیه گروه خود را رد کرده است. در جوابیه گروه صنعتی میهن نسبت به ادعای روزنامه هم میهن مبنی بر اینکه این شرکت مبلغ قابل توجهی ارز ۴۲۰۰ تومانی از دولت گرفته، چنین آمده است:

جناب آقای کرباسچی

مدیر مسئول محترم روزنامه هم میهن

با سلام و احترام

با توجه به چاپ مطلبی با عنوان «وام و ارز دانه درشت ها» در آن روزنامه به شماره ۹۸ که در تاریخ ۲۳ آبان ماه به چاپ رسیده است، موارد زیر به عنوان جوابیه، جهت آگاهی افکار عمومی و انتشار ارسال می گردد. مستدعی است مطابق با قانون مطبوعات، در همان صفحه و با همان فونت منتشر گردد و از آنجایی که در تیتر یک صفحه اول نیز به آن اشاره شده است؛ قانونا می بایست در صفحه ی اول با همان تیتر و فونت نیز عنوان جوابیه قید گردد.

۱ـ همانگونه که می بایست اطلاع داشته باشید؛ در سال ۱۳۹۷ تمام واردات بر پایه ی یک ارز نادرست به نام ارز ۴۲۰۰ تومانی محاسبه می شد، از این رو تمام شرکت ها و تولیدکنندگان ناگزیر می بایست فقط و فقط از این ارز استفاده می کردند و تخطی از این مبنا به هیچ وجه امکان پذیر نبود با توجه به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی پایه ی فعالیت های اقتصادی در سال ۱۳۹۷ بود و ارز نیمایی و سایر ارزها هم وجود نداشت، ادعای آن روزنامه از اساس نادرست می باشد.

۲ـ جناب کرباسچی شهردار اسبق تهران؛ شما که بهتر از هر کس دیگری مفهوم نقل و انتقالات پولی را می دانید!!! ۷ میلیون دلار ( گرچه دریافت این مبلغ توسط این گروه کذب محض است لکن با فرض صحت ) برای هلدینگی با ۲۱ شرکت و گردش مالی چند ده هزار میلیارد تومانی و بیش از ۵۷۰ محصول تولیدی، عدد قابل توجهی نیست که از آن در روزنامه تحت مدیریت شما به عنوان دانه درشت ارزی استفاده شده است. از سویی دیگر مبلغ ارزی اختصاص یافته در سال ۱۳۹۷ به شرکت های زیرمجموعه این گروه صنعتی، عموما به خاطر عدم همخوانی شرایط خرید کالا از فروشندگان خارجی با قوانین بانک مرکزی، ارزهای تخصیصی به خاطر ریسک بالا، اساسا دریافت نشده است و صرفا در مرحله ی تخصیص متوقف گردیده؛ چرا که بانک، تمام ارز را یکجا پرداخت می کرد و از سویی به خاطر عدم اطمینان از فروشندگان خارجی (شرایط تحریمی و انتقال چند مرحله ای ارز از طریق صرافی ها به کشور مبدا)، پول به صورت مرحله ای باید پرداخت می شد و از این جهت در برخی موارد با وجود دریافت مجوز تخصیص، از ارز ۴۲۰۰ تومانی عملا استفاده نشده است.

۳ـ پس از روی کار آمدن ارز نیمایی، ارز ۴۲۰۰ تومانی صرفا به ۲۴ کالا و مواد اولیه اختصاص داشت که گروه صنعتی مینو پس از دو نرخی شدن قیمت ارز، از ارز ۴۲۰۰ تومانی به هیچ عنوان استفاده نکرده است و فقط در مواردی برای شرکت دارویی، آرایشی و بهداشتی مینو از این ارز جهت تامین مواد اولیه برای تولید دارو استفاده کرده است که در هنگام ترخیص مواد اولیه دارویی از گمرکات، طبق دستور العمل همسان سازی نرخ ارز، مابه التفاوت آن با ارز نیمایی پرداخت شده است.

از این رو در این حوزه نیز ارز ۴۲۰۰ تومانی نصیب گروه صنعتی مینو نشده است.

۴ـ در گزارش خبری ، یکی از گروه های وارد کننده مواد غذایی را با بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی احتمالا به خاطر آب راه مشترکتان، قهرمان ملی جا می زنید و گروه صنعتی مینو را که طی سه سال گذشته ۶ شرکت را احیا و یا تاسیس و راه اندازی کرده است و شرایط بازگشت به کار بیش از ۲ هزار نفر را فراهم کرده با ۷ میلیون دلار (به فرض صحت) دانه درشت ارزی معرفی می کنید! که این نوع نگارش بیشتر یک عمل مغرضانه می باشد تا اطلاع رسانی.

۵ـ در ارتباط با تسهیلات ریالی دریافت شده از بانک های عامل نیز باید به اطلاع خوانندگان آن روزنامه برسانیم که این گروه با احتساب مسدودی نزد بانک، حداقل ۲۲ درصد سود تسهیلات دریافت شده را به بانک ها پرداخت کرده است و هم اینک حتی یک ریال بدهی معوق بانکی نزد هیچ بانکی ندارد. که بی شک اخذ تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش و تامین منابع برای سرمایه گذاری، بهسازی و بازسازی خطوط تولید، یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد.

۶ـ بهتر بود آن رسانه به جای تشویش افکار عمومی و بزرگنمایی بی مورد و انتشار محتواهایی که نیاز به تحقیق و بررسی بیشتر و حتی گفتگو با صاحبان صنایع را می طلبید؛ امروز هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان را که (با سرمایه اولیه اسرای جنگ ایران و عراق و بدون حتی یک ریال کمک دولتی) در دهه ی ۸۰ با خرید سهام شرکت صنعتی مینو و پرداخت تمام و کمال ثمن معامله، این مجموعه ی در آستانه ی ورشکستگی را با همت و تلاش شبانه روزی و بدون حمایت دولت به بزرگترین تولید کننده ی بیسکویت در خاورمیانه و ابر شرکت های صنعت غذایی و شیرینی و شکلات ایران تبدیل کرده است، شایسته ی دریافت نشان افتخار صنعتی معرفی می کرد.

در پایان باید به اطلاع خوانندگان آن روزنامه برسانیم که گروه صنعتی مینو یکی از شفاف ترین شرکت های کشور است و بدون داشتن حتی یک سهامدار دولتی و سهامدار عمده حقیقی، متعلق به عموم مردم ایران در بازار سرمایه می باشد که ۶ شرکت از ۲۱ شرکت آن بورسی هستند و با سه مرحله حسابرسی (داخلی شرکت ها، حسابرسی خارجی و حسابرسی هلدینگی) به صورت تک دفتره تمامی عملکرد مالی خود را دقیق اداره و در کدال در معرض دید تمام مردم قرار داده است و به سهامدار محترم خود اطمینان می‌ دهد که با طرح دعوی در مراجع قضایی، پیگیر گزارش خبری منتشر شده در روزنامه هم میهن خواهد بود.

با تشکر و احترام

حامد احمدی

مدیر روابط عمومی هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان (گروه صنعتی مینو)

روزنامه هم‌میهن در روزهای گذشته بر اساس فهرست منتشر شده از سوی بانک مرکزی درخصوص دریافت کنندگان تسهیلات کلان بانکی و ارزهای دولتی، گزارشی درباره ی چند هلدینگ بزرگ ایرانی تهیه کرده بود که سهم قابل توجهی از ارز ۴۲۰۰ تومانی داشته و تسهیلات بانکی چند صد هزار میلیارد تومانی دریافت کرده اند. در میان این هلدینگ ها نام های آشنایی همچون مینو، کاله، میهن و بانک پاسارگاد به چشم می خورد.

در بخش مربوط به هلدینگ مینو در این گزارش آمده بود:

نام اصلی مینو، گروه اقتصادی و خودکفایی آزادگان است. این شرکت صنایع غذایی هم در زمره تسهیلات‌بگیران بزرگ و ارزبگیران دولتی است. گروه مینو در مجموع دو هزار و ۶۴۸ میلیارد و ۴میلیون تومان تسهیلات بانکی دریافت کرده است و رقم ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافتی این مجموعه هفت میلیون و ۴۷هزار و ۴۷۷ دلار اعلام شده است. مجموعه شرکت صنعتی مینو که ۶۸درصد آن به شرکت اقتصادی خودکفایی آزادگان تعلق دارد، دارای زیر مجموعه و شرکت‌های فرعی است. ۸۷درصد از شرکت قاسم ایران، ۹۸درصد از شرکت صادراتی پرسوئیس، ۵۲درصد از شرکت صنعتی پارس‌مینو، ۲۳درصد از شرکت صنایع غذایی مینو شرق و ۵۴درصد از شرکت شوکوپارس را در اختیار دارد و اکثریت سهام شرکت‌های دارویی مینو و شرکت صنایع غذایی مینو شرق و مینوفارس نیز در اختیار گروه صنعتی مینو قرار دارد.

بیشتر بخوانید:

از میهن تا کاله و مینو؛ سهم چند هزار میلیاردی ۸ هلدینگ بزرگ ایرانی از تسهیلات دولتی

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود

  • محسن آبان ۲۵, ۱۴۰۱

    ماشالا به مدیر روابط عمومی هلدینگ مینو.
    چه قلم و زبان تهدیدآمیزی هم دارند!
    با همین نگاه و ادبیات در جایگاه ارتباطات برند یک هلدینگ بزرگ نشسته‌اند و با رسانه‌ها تعامل می‌کنند!
    با همین ادبیات قرار است دیگران را اقناع کنند که خطایی نداشته‌اند؟!
    کمی تأمل.