۱۰ قانونی که مهمانداران هواپیما باید درمورد ظاهر خود رعایت کنند

۱۰ قانونی که مهمانداران هواپیما باید درمورد ظاهر خود رعایت کنند

شغل مهمانداری هواپیما در اوایل قرن بیستم به وجود آمد و آن زمان تمامی مهمانداران هواپیما مرد بودند. اولین مهماندار زن تاریخ پرستاری ۲۵ ساله بود که در سال ۱۹۳۰ کار خود را شروع کرد و تا سال ۱۹۳۶ زنان دیگر به طور کامل جای مردان را در این شغل گرفتند. مقررات درباره ی مهمانداران زن هر ساله سختگیرانه تر شد، مقرراتی که ویژگی های ظاهری آن ها را هم دربر می گرفت. در ادامه می خواهیم ببینیم قوانین مربوط به ظاهر مهمانداران هواپیما چه تغییراتی داشته و آن ها امروز باید چه مواردی را رعایت کنند.

قوانین سختگیرانه ی قرن بیستم

نلی دینر، اولین مهماندار زن اروپا در سال ۱۹۳۴

۵۰ تا ۶۰ سال پیش، مقررات درباره ی مهمانداران هواپیما سختگیرانه تر بود: آن ها مجبور بودند وزن خود را کنترل کنند، فرم بدنی خاصی داشته باشند و اصول پوششی ویژه ای را رعایت کنند که پوشیدن دامن های تنگ و کوتاه در دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی از جمله ی آن ها بود. مهمانداران هواپیما در آن زمان مجبور بودند از یک کمربند مخصوص استفاده کنند تا اندام شان فرم لازم را پیدا کند. اگر مهمانداری وزن اضافه می کرد، به ۳۲ تا ۳۵ سالگی می رسید، یا ازدواج می کرد، شغل خود را از دست می داد.

امروزه شرکت های هواپیمایی زندگی شخصی کارکنان خود را کنترل نمی کنند و استانداردهای غیرمنطقی ندارند، اما ظاهر مهمانداران هواپیما کماکان باید ویژگی های به خصوصی داشته باشد.

۱- لزومی به مدل بودن نیست

علیرغم باور اشتباه عمومی، مهمانداران هواپیما مجبور نیستند مانند مدل ها باشند. حداقل قد آن ها باید ۱۵۷ سانتیمتر باشد و طول دستان شان باید به ۱۵ تا ۲۳ سانتیمتر برسد. آن ها باید بتوانند چمدان ها را داخل قفسه های هواپیما قرار دهند. وزن بر اساس شاخص توده بدنی محاسبه می شود که باید بین ۱۸/۵ تا ۲۴/۹ باشد. مقررات در اینباره ممکن است در هر شرکت هواپیمایی متفاوت باشد.

۲- سن مهم است اما حتی زنان مسن هم می توانند مهماندار هواپیما باشند

حداقل سن ۱۸ تا ۲۱ سال است. حداکثر سن معمولاً تعیین نمی شود چون آن را تبعیض آمیز می دانند اما بعد از ۳۰ تا ۳۲ سالگی زنان معمولاً به سراغ شغلی خارج از هواپیما می روند. با این حال، همیشه هم اینگونه نیست. برای مثال، تصویر بالا مهماندار آمریکایی، بت نش را در سال ۲۰۱۷ نشان می دهد. او در آن زمان ۸۱ سال داشت و هنوز هم به عنوان مهماندار هواپیما مشغول کار است.

۳- روی پوست نباید چیزی باشد

مهماندار هواپیما چهره ی شرکت هواپیمایی خود محسوب می شود. به همین دلیل نباید زخمی روی صورت یا دیگر قسمت های بدن خود که لباس آن ها را نمی پوشاند، داشته باشد. این مسأله درمورد جوش، ماه گرفتگی و خالکوبی هم صدق می کند. در بیشتر شرکت های هواپیمایی داشتن خالکوبی در قسمت هایی از بدن که زیر لباس قرار می گیرند، ایرادی ندارد، اما داشتن حتی یک خالکوبی کوچک روی مچ پا، مچ دست یا گردن به این معنی است که امکان کار در این شغل برای شما وجود ندارد.

۴- چشم ها نباید ضعیف باشد

مهمانداران هواپیما نباید چشمان ضعیفی داشته باشند یا درصورت ضعیف بودن، می توانند از لنز طبی استفاده کنند. استفاده از عینک هم در صورتی که منافاتی با استانداردهای ظاهری شرکت هواپیمایی نداشته باشد، امکان پذیر است.

۵- باید لبخندی هالیوودی داشته باشند

مهمانداران هواپیما دائماً به مسافران لبخند می زنند و به همین دلیل باید خنده ی زیبایی داشته باشند. داشتن دندان هایی سفید و مرتب ضروری است. برخی شرکت های هواپیمایی اجازه ی استفاده از ارتودنسی را می دهند. اما داشتن دندان های نامرتب یا افتاده پذیرفته نیست. حتی اگر وضعیتی موقتی باشد، آن شخص احتمالاً اجازه ی کار نخواهد داشت.

۶- رنگ موها باید طبیعی باشد

قد موهای مهمانداران باید تا یقه ی لباس شان باشد اما برای رنگ موها هم مقرراتی وجود دارد. مهمانداران هواپیما برای رنگ کردن موهای خود تنها می توانند از رنگ های طبیعی استفاده کنند و اجازه ی استفاده از رنگ های تند و فانتزی را ندارد. بعضی مهمانداران موهای خود را هایلایت می کنند که در اینصورت باید موهای خود را به گونه ای جمع کنند که قسمت های روشن مو دیده نشود.

۷- لاک ناخن فانتزی ممنوع است

داشتن ناخن هایی زیبا و مرتب ضروری است. شرکت های هواپیمایی میزان بلندی و رنگ ناخن مهمانداران را تعیین می کنند که معمولاً اینگونه است: نه چندان بلند و در رنگ های نود، فرنچ یا قرمز.

۸- اجازه ی آرایش غلیظ ندارند

آرایش کردن هم ضروری است اما باید به شکلی طبیعی باشد، با این حال، استفاده از مژه مصنوعی و رژلب قرمز امکان پذیر است. بعضی شرکت های هواپیمایی تنها طیف های خاصی از رژلب قرمز را اجازه می دهند. برخی شرکت ها هم مهمانداران خود را ملزم به استفاده از کرم پودر، رژلب، خط چشم و سایه می کنند.

۹- در فرودگاه باید کفش پاشنه بلند به پا داشته باشند

قوانین شرکت های هواپیمایی در این مورد ممکن است باهم متفاوت باشد، اما در اغلب آن ها مهمانداران هواپیما در فرودگاه ملزم به پوشیدن کفش پاشنه بلند هستند. گرچه کفش راحتی نیست اما ظاهر زیبایی دارد. اما در طول پرواز مهمانداران می توانند از کفش های راحت تر و کاربردی تری استفاده کنند.

۱۰- افراط در استفاده از زیورآلات پذیرفته نیست اما بستن ساعت ضروری است

مهمانداران هواپیما درصورت تمایل به استفاده از زیورآلات می توانند از یک جفت گوشواره ی کوچک بدون جواهرات رنگی و حداکثر ۲ انگشتر شامل حلقه نامزدی یا ازدواج استفاده کنند. با این حال، بستن ساعت ضروری است. مهمانداران هواپیما بدون ساعت نمی توانند کار خود را انجام دهند. تمامی خدمه ی هواپیما از ساعت استفاده می کنند تا در شرایط اضطراری با آن بتوانند زمان را پیگیری کنند، چرا که تخلیه ی سریع مسافران از هواپیما نباید بیشتر از ۹۰ ثانیه طول کشد.

منبع: brightside
دیجیاتو
بدون نظر

ورود