۸ ترفند ساده و کاربردی که لب های خشک و ترک خورده تان قدردان آن ها خواهند بود

۸ ترفند ساده و کاربردی که لب های خشک و ترک خورده تان قدردان آن ها خواهند بود

خشکی و ترک خوردگی لب ها را اغلب بر اثر سرمای هوا می دانند اما این مشکل می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد. مثلاً گرمای بیش از حد هوا هم می تواند تأثیر منفی بر لب ها داشته باشد. و گرچه پیشگیری همیشه بهترین تاکتیک است اما گاهی سر و کله ی مشکل پیدا می شود و ما چاره ای جز حل آن نداریم.

۱- آلوئه ورا و عسل

از آلوئه ورا اغلب برای سوختگی استفاده می شود، اما این ماده با لب های خشک و ترک خورده هم معجزه می کند. می توانید مقداری ژل آلوئه ورا را از داروخانه تهیه کنید یا خودتان این ژل را به طور مستقیم از گیاه آلوئه ورا بگیرید. تنها کافی است یک برگ آلوئه ورا را با یک برش از هم باز کنید و ژل داخل آن را بردارید. ژل را محکم روی لب ها نکشید چون آلوئه ورا اندکی خاصیت لایه برداری دارد.

در مورد عسل، تحقیقات زیادی خاصیت التیام بخشی این ماده را به اثبات رسانده است. عسل می تواند به مرطوب شدن لب های خشک هم کمک و آن ها را اندکی لایه برداری کند. عسل ارگانیک بهترین گزینه برای این کار است و سعی کنید از استفاده از عسل های کارخانه ای و مملوء از شکر خودداری کنید.

۲- نرم کننده لب دارای اس‌پی‌اِف

فرقی نمی کند تابستان باشد یا زمستان؛ زدن نرم کننده لب با اس‌پی‌اِف ۳۰ یا بالاتر برای محافظت از لب ها ضروری است. سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که حاوی تیتانیوم اکسید یا زینک اکسید هستند و اگر مدت طولانی بیرون بودید، هر ۲ ساعت یک بار نرم کننده را به لب های خود بزنید. به خاطر داشته باشید که نور خورشید می تواند حتی در دماهای بسیار پایین هم به پوست و لب های شما آسیب بزند.

۳- روغن آووکادو

گرچه بسیاری از روغن آووکادو برای آشپزی استفاده می کنند، اما این روغن برای مرطوب کردن لب ها هم بسیار مناسب است. روغن آووکادو آلرژی زا نیست، بنابراین برای کسانی که پوست حساسی دارند و بیشتر اوقات سال با مشکل خشکی و ترک خوردگی لب ها درگیر هستند، بسیار مناسب است. استرولین موجود در این روغن از ساختار سلول های پوست محافظت و التهاب را برطرف می کند. و بعد از آنکه تأثیرش را گذاشت، از لب هایی نرم و بسیار مرطوب برخوردار خواهید شد.

۴- وازلین

وازلین روشی در دسترس و ارزان قیمت است و تحقیقات فایده ی استفاده ی روزانه ی آن برای لب های ترک خورده را به اثبات رسانده است. وازلین رطوبت ماندگارتری در مقایسه با روغن ها ایجاد می کند و می توانید طی روز و شب ها پیش از خواب آن را به لب های خود بزنید. با این کار وازلین زمان بیشتری برای انجام کار خود در اختیار خواهد داشت و درخشندگی را به لب های خشک و کدرتان بازخواهد گرداند.

۵- خیار

احتمالاً در فیلم های زیادی زن هایی را دیده اید که روی چشم های خود برش های خیار می گذارند و معلوم شده این کار را می توان با لب ها نیز انجام داد. کافی است چند برش خیار را به آرامی روی لب های خود بکشید و بگذارید آب خیار ۱۰ دقیقه ای روی لب ها بماند و سپس لب ها را آب بکشید. می توانید برش های خیار را پوره هم کنید و سپس آن را مثل ماسک به لب های خود بزنید.

۶- چای سبز کیسه ای

چای سبز به خواص ضد اکسایشی و ضد التهابی اش مشهور است. این ماده شاید ترک خوردگی لب ها را درمان نکند اما می تواند سوزش لب های خشک را تسکین دهد. کافی است یک عدد چای سبز کیسه ای را درون آب داغ بگذارید، چند دقیقه ای صبر کنید و سپس آن را بیرون آورید. چای کیسه را چند دقیقه ای روی لب ها قرار دهید. بعد از آن متوجه خواهید شد که احساس بهتری پیدا کرده اید.

۷- لایه بردار ملایم

در اینترنت دستورالعمل های زیادی برای تهیه ی اسکراب وجود دارد که بیشتر آن ها حاوی شکر هستند. یک اسکراب ساده حاوی شکر و عسل می تواند برای لب های خشک و ترک خورده بسیار مفید باشد. اسکراب را با ملایمت به لب ها بمالید. به ویژه اگر لب هایتان پوسته پوسته شده باشد، استفاده از اسکراب ضروری است.

۸- نرم کننده لب حاوی موم

موم زنبور عسل خواص ضد باکتریایی زیادی دارد که به التیام انواع جراحات، از جمله لب های ترک خورده کمک می کنند. موم به رفع عفونت هم کمک می کند و پوست را به تولید سلول های جدید وامی دارد. تنها کاری که باید انجام دهید پیدا کردن یک نرم کننده لب خوب حاوی موم است و طی روز هر چند باری که مایل بودید آن را به لب های خود بزنید.

پیشگیری از ترک خوردگی لب ها

  • از نگه داشتن وسایل فلزی با دندان و دهان خود پرهیز کنید. اگر لب های حساسی داشته باشید، این کار مشکل را تشدید خواهد کرد.
  • هنگام خشکی لب ها از زبان زدن یا گاز گرفتن آن ها خودداری کنید. با این کار به جای مرطوب کردن لب ها، آن ها را بیشتر خشک می کنید.
  • اگر از دهان نفس می کشید، سعی کنید این کار را انجام ندهید و به جایش از بینی نفس بکشید.
  • همه ی اوقات سال به اندازه ی کافی آب بنوشید، حتی روزهایی که احساس تشنگی نمی کنید.
  • اگر هوای خانه تان خشک است، از یک دستگاه بخور استفاده کنید تا رطوبت لازم را به هوا ببخشد.
  • لایه برداری نه تنها یک راه درمان، بلکه روشی برای پیشگیری نیز هست. بنابراین هر زمان که احساس کردید لب هایتان به این کار نیاز دارد، انجامش دهید.

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
بدون نظر

ورود