محمد قبادلو کیست و چرا اعدام شد؟ + ویدئو

محمد قبادلو کیست و چرا اعدام شد؟ + ویدئو

حکم اعدام محمد قبادلو صبح روز سه شنبه سوم بهمن اجرا شد. دیوان عالی کشور پیش تر حکم قصاص محمد قبادلو ، از بازداشت شدگان ناآرامی های سال گذشته ی کشور را تأیید کرده بود. محمد قبادلو متهم بود که در ناآرامی های سال ۱۴۰۱، استوار فرید کرم‌ پور از پرسنل ناجا را با ماشین زیر گرفته است. پس از اعلام شکایت اولیای دم کرم‌ پور، پرونده‌ ای برای محمد قبادلو تشکیل شد که به صدور حکم قصاص منتهی شد.

پدر فرید کرم‌ پور در گفتگو با «شبکه شرق»، خبر تأیید حکم قصاص از سوی دیوان عالی کشور را تأیید کرده بود.

همچنین امیر رئیسیان، وکیل محمد قبادلو هم در گفتگو با «شبکه شرق» گفته بود: «اعاده دادرسی ما در رابطه با پرونده اعدام آقای قبادلو که در دادگاه انقلاب حکم اعدام صادر شده بود، هنوز مفتوح است و هنوز توسط شعبه اول دیوان تصمیمی درمورد آن نگرفته اما اعاده دادرسی درمورد پرونده قصاص که در دادگاه کیفری یک استان تهران، حکم بدوی داده شده بود، رد شده است».

جرم محمد قبادلو چیست؟

این وکیل دادگستری با بیان اینکه در مورد این پرونده دو موضوع وجود دارد، توضیح داد: «ما امیدوار بودیم که وقتی که تقاضای اعاده دادرسی به شعبه اول ارجاع می‌شود، ریاست محترم دیوان هم در مورد پرونده نظر قضایی اعلام کنند اما حکمی که ابلاغ شده به امضای ایشان نرسیده و با امضای دو عضو معاون حکم به ما ابلاغ شده است. در هر حال این حکم، فعلا حکم نهایی اعاده دادرسی محسوب می‌شود».

وکیل محمد قبادلو در ادامه گفت: «موضوع دومی که درباره این حکم وجود دارد این است که متاسفانه در دادنامه‌ای که دیوان به ما ابلاغ کرده، گفته شده که ایراداتی که ما در پرونده مد نظر قرار دادیم، من جمله مباحث مربوط به پزشکی قانونی و سلامت روان و همین‌طور مباحث تحقیقاتی مانند تصاویر دوربین‌های مدار بسته، موضوعاتی ماهیتی است و به مرحله دادرسی بدوی و فرجامی مرتبط بوده و به این دلیل که از زمره دلایل اعاده محسوب نمی‌شود به این موارد رسیدگی نکرده‌اند؛ یعنی به این علت که این موضوعات مباحث ماهیتی بوده‌اند، وارد رسیدگی نشده‌اند. این موضوع برای ما بسیار ناراحت کننده است چرا که از سوی دیگر همین مباحث در مرحله دادرسی بدوی و فرجامی هم مطرح شده بود ولی مورد توجه قرار نگرفته بود و الان هم گفته می‌شود که اینها باید قبلا مطرح می‌شده و باز هم به دلیل دیگری مورد توجه قرار نمی‌گیرد.»

جرم محمد قبادلو چیست؟

رئیسیان در پاسخ به این سوال که چقدر به گذشت از قصاص خانواده مقتول امیدوارید، پاسخ داده بود: «ما همیشه به بحث گذشت امید داشتیم و داریم. خانواده شهید کرم‌پور خانواده بسیار محترمی هستند و علیرغم همه بحث‌های حقوقی که ما داشتیم، هم برایشان احترام قائلیم هم همواره موضوع بحث‌های حقوقی ما به گونه‌ای نبوده که خدای ناکرده موجب پایمال شدن حقی باشد. بیشتر بحث ما در این پرونده حول محور سلامت روان محمد قبادلو بوده و اگر این بحث توسط دادگاه، دیوان و دادگستری پذیرفته نشده، کماکان امیدواریم که خانواده کرم‌پور با لطف و بزرگواری شرایط این جوان بیمار را درک کرده و گذشت کنند.»

این وکیل دادگستری در پایان با بیان اینکه «محمد قبادلو فرزند یکی از جانبازان اعصاب و روان با هشت سال سابقه ایثارگری است» ابراز امیدواری کرده بود که «به حرمت ایثار پدرش با رأفت و گذشت مواجه شود».

محمد قبادلو کیست و  به چه اتهامی اعدام شد؟

محمد قبادلو متولد سال ۷۹ و آرایشگر بود که در جریان ناآرامی های سال ۱۴۰۱ در شهر پرند دستگیر شد.

او متهم به زیر گرفتن مأموران موتوری نیروی انتظامی با یک خودروی سواری در روز ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ بود که به مرگ یک مأمور پلیس به نام استوار فرید کرم پور و مجروح شدن ۵ مأمور دیگر انجامید. وی همان روز در محل حادثه دستگیر شد.

اولین جلسه ی دادگاه محمد قبادلو ۷ آبان ۱۴۰۱ برگزار و حکم اولیه ی وی روز ۲۵ آبان ۱۴۰۱ صادر شد. محمد قبادلو به اتهام افساد فی‌الارض از طریق جنایت علیه تمامیت جسمانی افراد، تخریب و اقدام علیه امنیت ملی ‌کشور که منجر به اخلال در نظم عمومی و ناامنی در کشور و وارد کردن خسارت به افراد و اموال عمومی به اعدام محکوم شد.

جرم محمد قبادلو چیست؟

جرم محمد قبادلو چیست؟

جزئیات حادثه

خبرگزاری میزان، رسانه ی رسمی قوه قضاییه جزئیات حادثه را اینگونه شرح داده است:

بامداد ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ به دلیل اغتشاشات ایجاد شده، یگان موتوری یگان امداد به همراه فرمانده انتظامی شهرستان رباط کریم، به دلیل حضور اغتشاشگران در پرند در این منطقه متمرکز می‌شوند. حدود ساعت ۱:۳۰ بامداد که اغتشاش فروکش می‌کند و اغتشاشگران متفرق می‌شوند پایان ماموریت به یگان‌های امداد اعلام و ماموران حافظ امنیت برای بازگشت به مقر فرمانده‌‌ای آماده می‌شوند. گروه یگان امداد متشکل از ۶ دستگاه موتورسیکلت در مسیر بازگشت به مقر پارک فدک چند دقیقه‌‌ای پشت چراغ قرمز توقف می‌کنند.

در همان زمان، محمد قبادلو همانطور که خودش عنوان کرده است، با نقشه قبلی، با خودرو پیکان با سرعت حدود ۱۰۰ کیلومتر در ساعت به سمت یگان موتور سوار حمله ور می‌شود. خودروی وی پس از برخورد با موتورهای یگان امداد متوقف می‌شود. در این برخورد ، ۶ مامور حافظ امنیت حضور داشتند که پنج تن از آنها آسیب شدید دیدند و یکی از ماموران آن هم به دلیل افتادن از روی موتور صدمه کمتری دید.

قبادلو پس از ارتکاب جرم قصد فرار داشته اما به دلیل قرار گرفتن یک دستگاه موتورسیکلت یگان امداد در زیر خودرو، موفق به این کار نمی شود.

استوار فرید کرم پور حسنوند مأمور پلیسی است که در این حادثه جان خود را از دست داد. وی متولد شهرستان چگنی و ساکن شهر پرند بود که پس از این حادثه روز ۵ مهر ماه ۱۴۰۱ درگذشت. طبق نظریه ی پزشکی قانونی، کرم پور به دلیل ضربه شدید وارده به سر و له شدگی بافت مغز خونریزی کرده و همین موضوع علت مرگ وی بوده است.

جرم محمد قبادلو چیست؟

جرم محمد قبادلو چیست؟

ماجرای ویدئوی مادر محمد قبادلو

چند روز پس از برگزاری اولین جلسه ی دادگاه رسیدگی به اتهامات محمد قبادلو، مادر وی ویدئویی از خود منتشر کرد که در آن ضمن استمداد کمک و حمایت از مردم مدعی شد فرزندش حتی از داشتن وکیل محروم بوده و عدالت اسلامی برای فرزندش رعایت نشده است. مادر محمد قبادلو همچنین مدعی بود دادگاه در همان جلسه اول حکم اعدام را صادر کرده است.

ماجرای ابتلای محمد قبادلو به بیماری دو قطبی

در جلسه ی دادگاه محمد قبادلو، امیر رئیسیان وکیل وی مدعی شد موکلش دچار بیماری دوقطبی است و تعادل روانی ندارد و در زمان حرکت به سمت ماموران از خود اراده ای نداشته است. پس از صحبت‌های رئیسیان، بازپرس پرونده از قبادلو درباره ی بیماری روانی وی پرسید. محمد قبادلو در پاسخ گفت که سال ۹۴ متوجه بیماری خود شده اما پیش از این در بیمارستانی برای درمان بستری نبوده است، فقط گهگاه به پزشک مراجعه می‌کرده است و آخرین درگیری و یا نزاع وی هم برمی‌گردد به سال اول دبیرستان.

محمد قبادلو در جلسه ی دیگر دادگاه درباره ی وضعیت روانی خود در زمان وقوع حادثه گفت: «در زمان حادثه دو ماه بود که داروهایم را نخورده بودم و سه شب هم نخوابیده بودم و با فیلم‌هایی که در فضای مجازی دیدم عصبانی و تحریک شده بودم ، در آن لحظه من نبودم که پشت فرمان قرار گرفته بودم. یک حیوان در آن لحظه رانندگی می‌کرد.»

پزشکی قانونی نیز درباره وضعیت روانی محمد قبادلو اعلام کرده است: «معاینه روانپزشکی انجام شد. با توجه به معاینه و شرح حال نامبرده سوابقی از تشخیص و درمان اختلالات خلقی را ذکر می کند. در حال حاضر علائم و شواهد از اختلال عمده‌ی روانپزشکی که باعث فقدان قوه تمییز و کنترل ارائه گردد، در زمان وقوع جرم در نامبرده مشاهده نمی شود و مسئول اعمال و رفتار خود بوده است.»

در ادامه ویدئویی از دادگاه محمد قبادلو را مشاهده می کنید:

مطالب مرتبط
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • Reza خرداد ۳, ۱۴۰۲

    ماموربیچاره‌چه‌گناهی‌داره‌

  • Reza خرداد ۳, ۱۴۰۲

    ماموربیچاره‌چه‌گناهی‌داره‌
    ازپدرشهیداگرامکان‌دارد‌بخاط‌مادرمجرم‌ازاعدامش‌بگذرد
    وجرمش‌رادرزندان‌بماندالبته‌‌جوانش‌رادرحین‌ماموریت‌از
    دست‌داده‌سخته