امیر سرتیپ افشین خواجه فرد: «دشمنان جنگنده کوثر را با اف ۳۵ مقایسه می کنند»

امیر سرتیپ افشین خواجه فرد: «دشمنان جنگنده کوثر را با اف ۳۵ مقایسه می کنند»

امیر سرتیپ دوم افشین خواجه فرد ، رییس سازمان هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز دوشنبه در نشست مشترک دانشجویان دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) مدعی شد که دشمنان ایران جنگنده کوثر را با اف ۳۵ مقایسه می کنند. وی در این باره تصریح کرد: «دشمنان به پیشرفت صنایع هوایی کشور ما اعتراف کرده‌اند و در یک مقاله علمی، جنگنده کوثر را با اف ۳۵ مقایسه کرده و اعلام کرده بودند که جنگنده کوثر از قابلیت‌های بسیاری زیادی برخوردار است».

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

سرتیپ خواجه فرد در ادامه افزود: «ما توانمندی‌های در سازمان صنایع هوایی داریم و هدف ما ارتقای توان رزم است. این دانشگاه مسئول پرورش فرماندهان آینده است و ما اگر بخواهیم فرماندهان آینده ارتش را از نزدیک ببینیم، باید به این دانشگاه سر بزنیم. سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در همه عرصه های هوایی صنایع مختلفی را دارد که در راستای ارتقای توان بازدارندگی کشور تلاش می کند.  در این راستا، در عرصه ساخت پهپاد ها و پرنده های با سرنشین و بال ثابت و متحرک اقدامات بسیار خوبی را انجام داده ایم».

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

رییس سازمان هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه صحبت هایش افزود: « بسیاری از کشور ها با خرید پیشرفته ترین تجهیزات و جنگنده ها نیاز خود را تامین می‌کنند اما ما در تهیه این تجهیزات به دلیل تحریم و فشار ها با محدودیت ها و فشار های گسترده ای روبرو هستیم به همین دلیل به سمت بازآماد و نگهداری و باز سازی تجهیزاتی که در دوران جنگ آسیب دیده بودند رفتیم. به عنوان مثال همه بالگرد هایی که در جنگ آسیب دیده بودند را بازسازی کردیم و بعد از آن به سمت تولید بالگرد ها و جنگنده های بومی رفتیم. بعد از آغاز جنگ اوکراین  روس ها به ما مراجعه کردند و از ما پرسیدند که چگونه ناوگان هوایی خود را آماده نگه داشته ایم، این مراجعه اهمیت و بزرگی کار سازمان صنایع هوایی را نشان داد که با وجود تحریم های گسترده توانسته ایم ناوگان بالگردی، تجاری و جنگنده های خود را آماده بکار نگه داریم».

امیر خواجه فرد در ادامه با اشاره به برخی محصولات از جمله جنگنده کوثر، صاعقه،  بالگرد صبا، هواپیمایی، موتور، بدنه و پرنده های با سرنشین و موشک های کروز گفت: دشمنان بر پیشرفت هوایی کشور ما اعتراف کرده اند و در یک مقاله علمی جنگنده کوثر را با اف ۳۵ مقایسه کرده و اعلام کرده بودند که جنگنده کوثر از قابلیت های بسیاری زیادی برخوردار است.

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

 سردار خواجه فرد در ادامه افزود: «همه نیروهای ما از زمینی، هوایی، پدافند و دریایی پهپاد دارند و پهپاد های ما در میدان رزمایش های مختلف و میدان رزم واقعی محک خورده و توانمندی و قابلیت های بسیاری منحصر به فرد خود را اثبات کرده اند. یکی از دلایلی هم که در دنیا به سمت پهپادهای ما تمایل وجود دارد همین است. ما در ابتدا برای خرید تجهیزات اقدام کردیم اما به دلیل تحریم موفق به این مهم نشدیم اما امروز به توانی رسیده ایم که درخواست های متعددی برای خرید و همکاری از کشورهای مختلف دریافت کرده ایم. متاسفانه در جامعه ما هنوز هم اعتماد به تولیدات داخلی پایین است اما درخواست های متعددی که برای خرید تجهیزات و پرنده‌های بدون سرنشین و با سرنشین نشانه جایگاه بالای این توان دارد پس باید توان داخلی را افزایش و باورهای خود را ارتقا دهیم. ما تا دو دهه قبل به ایستگاه‌های زمینی پهپادی محدود بودیم ولی امروز به قابلیت پرواز خودکار (Auto Pilot) دست پیدا کرده‌ایم که تقریباً پهپاد به صورت اتوماتیک پرواز می‌کند و این به این مفهوم است که ما به بردهای بسیار بالایی رسیده ایم. هنگامی که ما به بردهای بسیار بالا می‌رسیم یکی از مؤلفه‌های راهبردی قابلیت نفوذ به عمق دشمن است. یکی دیگر از مؤلفه‌ها، دستیابی به ارتفاع بالا در پهپادها است، ما در حوزه موتور به ویژه در حوزه موتورهای جت توفیقات خوبی داشته‌ایم و پهپادهای ما در ارتفاع بالا می‌توانند پرواز کنند که توان رزم را برای اجرای سناریوهای مختلف عملیاتی افزایش می‌دهد. یکی‌ دیگر از کاربردهای رسیدن پهپادها به ارتفاع بالا، استفاده از آنها برای آزمایش موشک‌های پدافندی است».

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

ویژگی های جنگنده کوثر

جنگنده کوثر شباهت بسیار زیادی به جنگنده اف ۵ آمریکا دارد و یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم، کوثر در واقع ارتقا سنگین همان طرح اف ۵ است که توسط وزارت دفاع اجرایی شده است. جنگنده کوثر یک جنگنده بومی و ساخت صنایع دفاعی ایران است که تمامی مراحل طراحی و ساخت آن در داخل کشور انجام شده است. این جنگنده در سال ۳۰ مردادماه سال ۹۷ با حضور امیر حاتمی وزیر دفاع و سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش رونمایی شد.  این جنگنده تماما بومی است و طق گفته سازندگان آن در حدود ۹۰ درصد قطعات آن در داخل کشور تامین می‌شود که نشان از توان بالای فنی متخصصان صنایع دفاعی کشورمان دارد. از مهمترین اتفاقاتی که در پروژه کوثر رخ داده، می‌توان به نصب “موتور توربوجت بومی اوج” روی جنگنده کوثر نام برد؛ اوج اولین موتور جت ساخت ایران است که همتای موتور J-85 به شمار می‌رود و متخصصان کشورمان آنقدر به این محصول اطمینان داشته‌اند که حالا آن را برای اولین بار روی یک جنگنده سوار کرده‌اند.

موتور توربوجت ملی اوج، قابلیت عملکرد پروازی تا ارتفاع ۵۰ هزار پا را دارا بوده و مجهز به سامانه های متعددی است که در شرایط مختلف عملیاتی و آب و هوایی از توانمندی بالایی برخوردار است و قابلیت نصب بر روی انواع پرنده‌های با وزن برخاست حداکثر ۱۰ تن را داراست.سال ۹۵ و با رونمایی از موتور ملی اوج، جمهوری اسلامی ایران در زمره ۸ کشور صاحب دانش طراحی و فناوری ساخت این دسته از موتورها قرار گرفته استاین موتور با بیش از ۱۴ هزار قطعه و با فناوری بسیار پیچیده موجب ایجاد یک جهش بلند در دانش طراحی و فناوری ساخت در صنعت هوایی کشور شده و به عنوان یک پلتفرم مرجع می‌تواند زمینه ورود کشور به فاز طراحی و ساخت موتورهای توربوفن و توربوشفت نیمه سنگین و سنگین کلاس هوایی و صنعتی را نیز فراهم کند.

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

غیر از موتور که شاید مهمترین بخش جنگنده و قلب آن است، متخصصان کشورمان تغییرات بسیاری زیادی به نسبت جنگنده اف ۵ روی کوثر انجام داده‌اند که از ان جمله می‌توان به تبدیل نمایشگرهای بسیار قدیمی آنالوگ به دیجیتال چندمنظوره (MFD)، تبدیل سایت نشانه‌گیری قدیمی به سایت مدرن دیجیتال (HUD)، نصب کامپیوتر محاسبات بالستیک، ارتقاء رادار جنگنده و تبدیل آن به یک رادار پیشرفته چندمنظوره کنترل آتش جهت بالابردن کشف اهداف و تهدیدات، نصب سامانه نقشه متحرک هوشمند روی جنگنده و . . . . اشاره کرد.

جنگنده کوثر که در واقع نمونه مهندسی معکوس شده جنگنده اف ۵ تایگر بود در بُعد تسلیحات نیز از همان تسلیحات مشابه یعنی انواع موشک هوا به هوا، سلاح هوا به سطح و مسلسل ۲۰ میلی متری استفاده می کند. این جنگنده همچنین می‌تواند به عنوان یک بمب افکن نیز در صحنه های نبرد حاضر شده و با استفاده از بمب‌های هدایت لیزری و نوری امنیت نیروهای خودی را تامین کند.

در این جنگنده از مسیریاب‌های لیزری و نوری، که جدیدترین تکنولوژی‌های موقعیت یابی در حال حاضر می‌باشند، برای پیدا کردن مسیر و انتقال این اطلاعات به کامپیوتر محاسبه گر موشک، استفاده شده است.

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

سردار حاتمی در مورد شباهت های جنگنده کوثر با اف ۵ آمریکایی گفته بود: «تمام هواپیماهای جنگی دنیا شباهت‌هایی به همدیگر دارند. ممکن است هر هواپیمایی به هواپیمای دیگر شبیه باشد. قطعا در این پروژه هم ما به هواپیماهای موجود نگاه و از آنها استفاده کرده‌ایم ولی آنچه که وجود دارد تماما ساخت داخل و جزء فناوری‌های روز دنیاست.»

مقایسه جنگنده کوثر با اف 35

مشخصات جنگنده کوثر

خدمه: ۲

طول: ۱۴٫۴۵ متر

پهنای بال: ۸٫۱۳ متر – با موشک های نوک بال ۸٫۵۳ متر

ارتفاع: ۴٫۰۸ متر

مساحت بال: ۱۷٫۲۸ متر مربع

وزن خالی: ۴٬۳۴۹ کیلوگرم

وزن بارگیری: ۷٬۱۵۷ کیلوگرم

بیشینه وزن برخاست: ۹٬۳۱۲ کیلوگرم

پیشرانه: ۲ موتور توربوجت اوج (ساخته شده بر اساس موتور جی ۸۵)

قدرت موتور : ۳۵۰۰ پوند

قدرت موتور با پس سوز :۵۰۰۰ پوند

مقدورات :

حداکثر سرعت : ۱۷۰۰ کیلومتردر ساعت معادل ۱۰۶۰ مایل بر ساعت (۱.۶ ماخ)

برد اعلامی: ۱۱۰۰کیلومتر

شعاع عمل رزمی: (با ۲۰دقیقه دخیره سوخت): ۱۷۲کیلومتر با ۲ قبضه موشک فاطر (نمونه ایرانی سایدوایندر) به اضافه ۲۴۰۰کیلوگرم سلاح

برد عبوری : ۲۹۰۰ کیلومتر با سه مخزن سوخت خارجی

سقف پروازی: ۱۵٬۸۰۰ متر

نرخ اوج‌گیری: ۱۷۵ متر بر ثانیه

رادار: رادار گریفو (یک رادار ایتالیایی است، نمونه چینی و یا تولید داخلی شده آن مورد استفاده قرار گرفته است) با بردی معادل ۹۳ کیلومتر و توان درگیری با دو هدف همزمان را دارد.

توان حمل تسلیحات:

۷ جایگاه حمل سلاح شامل دو جایگاه زیر هر بال و یک زیر بدنه و یکی نوک هر بال با مجموع توان حمل۳۲۰۰ کیلوگرم انواع جنگ افزار

توپ:

۲ قبضه توپ ۲۰ میلیمتری در دماغه

تسلیحات:

تا ۱۲ بمب ۲۵۰کیلویی یا ۵ بمب ۴۵۰ کیلویی یا ۲ بمب ۹۰۰کیلویی و انواع راکت اندازها(مانند راکت انداز هایدرا و نمونه های ایرانی آن ) و بمب خوشه ای سیمرغ و تا چهار موشک هوا به هوای فاطر (سایدوایندر)

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۳۱۰ نظر

ورود

  • رضا اردیبهشت ۸, ۱۴۰۲

    ذلت و بیگاری = سربازی اجباری = بردگی اجباری
    ما حتی در دوران تمام پیغمبران حتی موقع جنگ هم هیچ وقت سربازگیری اجباری نداشتیم

  • رضا اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۲

    اخه مسخره هست .ایرانی که هنوز توخیلی از قطعات مانده آن وقت دشمن کوثرما را با اف ۳۵,مقایسه می کنند .مگر اینکه دشمن چشم نداشته باشد لمس کرده باشد

    • رضا اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۲

      منافق رضا
      ساکت باش

      • دلقک رضا خرداد ۸, ۱۴۰۲

        هرکی هرحقیقتیو میگه یا منافقه یا خود تحقیر …مال ؟امثال تو اندازه همون خود تحقیر برای مملکتو کشور سمن چون یه چیزی که هیچی نیستو الکی بزرگ میکنن تو صنعت موشکیو پهپادی ایران حرفی برا گفتن داره ولی هوایو زرهی یتیمه حالا هی شما ساندیس خورا زجه بزنین بخواین غیر اینو بفهمین

  • سید اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۲

    اگر موتورش بررسی شود۸۰درصد قطلعات حداقل ایرانی نیستدمثل خوروی ملی

  • سید اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۲

    شاید روی کاغذ بتوان جنگنده کوثر را با اف ۳۵ مقایسه کرد ولی باید دید در رویارویی واقعی کوثر چند مرده حلاج است.باید بخاطر داشته باشیم که کوثر حداکثر جنگنده نسل ۴ است،ولی اف ۳۵ نسل ۵ است.در نتیجه در رویارویی واقعی اف ۳۵ کوثر را مثل پشه له خواهد کرد.به همین دلیل اصلا مقایسه این دو جنگنده با هم کاری کاملا اشتباه است.

    • Tak اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۲

      آخه اینم همون اف ۵ رنگشو عوض کردن فقط

  • Tak اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۲

    بابا جمع کنید خودتونو مقایسه با اف ۳۵ مسخرها اف ۵ رو برداشتین رنگ شو عوض کردین حالا اومدین میگین مقایسه با اف ۳۵

  • Ali خرداد ۲۹, ۱۴۰۲

    باتوجه به اینکه ذات و اصل پرنده شکاری کوثر از همان مهندسی معکوس اف۵ ساخته و طراحی شده این حرف که ساخت وطن است برام دلچسب نیست
    چیزی مثل پژو پارس و سمند و این قبیل صنایع اما همین که قدمی در این راه گذاشته ایم بسیار قابل تعریف و تمجید است و ای کاش زنده باشم و پیشرفت و نامداری و سرافرازی ایران و ایرانی را در تمام مراحل زندگی و کشور داری با جان ‌ودل ببینم و به آن فخر بورزم

  • م خرداد ۲۹, ۱۴۰۲

    این حرف مفت همون حرف قبلیه یا جدیده

  • خان دادا‌ش خرداد ۳۱, ۱۴۰۲

    سلام
    زمان جنگ برای واردات سیم‌خاردار التماس میکردیم
    همین ک لااقل در چند جبهه از صنعت مهم، استراتژیک و پولساز نظامی پیشرفت کردیم و لااقل میتونیم احتیاجات خودمون رو برطرف کنیم، دستمریزاد داره
    دمشون گرم
    خدا قوت
    نان پدر، شیر مادر و مالیاتی ک مردم دادن حلالتان

  • علی تیر ۱۶, ۱۴۰۲

    داداش چی میزنی ناموسا؟من از همون میخوام😅اولا ک تجهیزات جنگیمون داره در راستای ظلم استفاده میشه ک افتخار نداره دوما کشورهای دنیا؟کلا یه روسیه ازمون خریده بعدش میگی شده تجهیزات اول؟؟؟حالت خوبه؟سوما روسیه به دو دلیل از ایران این پهباد هارو گرفت اولا هیچ کس بهش نمیفروخت دوما دقیقا ب این دلیل نمیفروختن چون روسیه با این کارش برای خودش یه شریک مجازاتی جور میکنه و وقتش ک برسه بهت میگم ایران رو چقدر محکوم کنن و چقدر غ امت پرداخت کنه

  • جواد تیر ۱۶, ۱۴۰۲

    یا نویسنده اون مقاله تو فضا بوده یه فرمانده محترم نیروی هوایی،ول کنید این مسخره بازیا رو،چهارتا هواپیما بخرید که اگراسرائیل خواست نیروگاه اتمی بزنه بتونیم دفاع کنیم نه اینکه بزنه بره بعد وعده انتقام سخت بدیم،مسخره ها

  • karim تیر ۳۱, ۱۴۰۲

    در بحث تبلیغات ومعرفی ضعف های بسیاری وجود دارد یک فیلم ویا عکس از لود کامل این جنگنده منتشر نشده.