کاربرد فیزیوتراپی برای درمان و توانبخشی بیماری های اسکلتی عضلانی

کاربرد فیزیوتراپی برای درمان و توانبخشی بیماری های اسکلتی عضلانی

سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایش‌دهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.

فیزیوتراپی به اشخاصی با هر سن و با هر گونه مصدومیت یا بیماری می تواند کمک نماید که توانایی های طبیعی خود را دوباره بدست بیاورند و قدرت حرکت و کارایی فیزیکی بهتری را داشته باشند.برنامه های مخصوص فیزیوتراپی که ویژه هربیمار تعیین می گردد،به آن ها کمک می نماید به سطح فعالیت و کارایی قبلی خود دوباره بازگردند.فیزیوتراپیست به شماراهنمایی می نماید که چگونه با انجام تغییراتی در شیوه زندگی خود از بروز آسیب های بیشتر درآینده پیشگیری نمایید و سلامت کلی خود را بهبود بخشید.

به طور معمول فیزیوتراپی یکی از بهترین انتخاب ها برای درمان دردهای حاد و آسیب های فیزیکی می باشد.با انجام فیزیوتراپی بدن شما قوی تر و حس چابکی و راحتی بهتری را در بدن خود احساس می نمایید.روش ای درمانی توصیه شده از طرف پزشک میتواند خیلی گسترده باشد و حاوی ورزش درمانی،درمان دستی،طب سوزنی،اولتراسوند حرکات کششی،بافت های نرم و همچنین دیگر روش ها باشد.شرایط هر بیمار،خاص وویژه می باشد و می بایست به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گیرد و برنامه درمانی او با توجه به شرایط و اهداف او تعیین و نوشته شود.

در کلینیک تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی پالادیوم بیوتی بعد از معاینه کامل و دقیق و تشخیص درست در صورت صلاحدید پزشک خدمات فیزیوتراپی برای درمان و توانبخشی انواع بیماری ها به مراجعه کننده ارائه می گردد.

فواید و کاربردهای فیزیوتراپی

ما به چند نمونه مزیت مهم فیزیوتراپی اشاره خواهیم نمود:

کاهش یا برطرف شدن درد

درصورتی که فیزیوتراپی به بیمار کمک نماید که درد و آسیب دیدگی خود را برطرف و یا باعث کاهش درد او شود در این صورت احتمالا دیگر نیازیب انجام جراحی ندارید.حتی هنگامی که شا ناچار به جراحی هستید انجام درمان های فیزیوتراپی قبل از جراحی کمک بسیار فراوانی به موفقیت عمل و نیز ریکاوری سریع تر پس از عمل جراحی می نماید.درصورتی که بیمار با بدن قوی تر و آماده تر جراحی انجام دهد،دوره ریکاوری و بهبودی او نیز با سرعت بالاتری انجام می گردد.با اجتناب از جراحی،شما نیز می توانید هزینه های درمان خود را تا حد زیادی کم نمایید.

بهبود حرکت پذیری بدن

درصورتی که بیمار در راه رفتن یا حرکت کردن دچار مشکل باشد(صرف نظر از سن بیمار)،انجام فیزیوتراپی می تواند کمک شایانی به او نماید.انجام حرکات کششی و تقویتی

به بدست آوردن توانایی حرکت دادن مفاصل کمک کند.پزشک می تواند در صورت نیاز استفاده از وسایل کمکی حرکتی مثل واکر یا عصا را توصیه نماید.با اختصاص دادن یک برنامه ی ویژه و مخصوص برای بیمار می توان به اوکمک کرد که تمرین نماید و هر فعالیت خاصی که در زندگی اش برای او حائز اهمیت است را به راحتی انجام داد.تمرینات به صورتی مشخص می گردند که به طور کامل برایبیمار ایمن باشند و نهایت کارایی را داشته باشند.

بهبودی پس از سکته مغزی

از دست دادن قسمتی از حس لامسه و کارایی حرکتی در بدن یکی از عوارض معمول و متداول پس از سکته مغزی می باشد.فیزوتراپی می تواند به تقویت دوباره قسمت های تضعیف شده در بدن کمک نماید و قدرت و توانایی حفظ تعادل و راه رفتن را در بیمار بهبود بخشد.

بهبودی مصدومیت های ورزشی

پزشکان می دانند که چگونه هر یک از ورزش های متفاوت موجب بالارفتن ریسک بروز آسیب ها می گردند.پزشکان می توانند برنامه های ریکاوری مخصوصی تدوین نمایند که از بروز این آسیب ها پیشگیری کنند تا شخص بتواند با کمترین خطر به ورزش خود ادامه دهد.

کنترل دیابت و بیماری های عروقی

به طور عمومی قسمتی از برنامه کلی درمان دیابت،شما می بایست با ورزش قند خون خود را کنترل نمایید.افراد مبتلا به دیابت ممکن است در پاهای خود مشکلات حسی داشته باشند که می توانند با نظر و مشورت پزشک آموزش ببیند که چگونه با استفاده از کفش مناسب از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری کنند.

کنترل بیماری های قلبی وعروقی

برنامه توانبخشی بیماران قلبی برای کسانی انجام می شود که سابقه سکته قلبی را داشته باشند و یا به تازگی عمل جراحی قلب را انجام داده باشند.بیماران باید برای بهبود مشکلات ریوی با انجام تمرینات قدرتی و هماهنگ کننده برای نفس کشیدن،سطح کیفی زندگی خود را بهبود دهند و باعث کمک به تخلیه مایعات درون ریه آن ها گردند.

کنترل مشکلات فیزیکی مربوط به کهولت سن

با افزایش سن بیماری هایی مثل آرتروزیا پوکی استخوان آشکار می گردد.برخی از افراد ناچار به انجام عمل تعویض مفصل می گردند.پزشکان می توانند کمک به بیمار کنند تا بتواند بهتر از خود مراقبت نماید.

کنترل سلامت زنان و بیماری های زنان

سلامت زنان دارای مسائل ویژه خود می باشد مثل مسائل مربوط به قاعدگی،باردارای و پس از یائسگی.پزشک می تواند برنامه خاصی را برای زنان تدوین نماید.

جلسه فیزیوتراپی چگونه انجام می گردد؟

فیزیوتراپی می تواند به همه بیماران با هر سنی کمک نماید.بیماری ها و مصدومیت های زیادی با فیزیوتراپی قابل درمان می باشند.پزشک در تمامی مراحل درمان و توانبخشی بیمار را همراهی می نماید که شامل تشخیص های اولیه تا مراحل انتخابی ریکاوری که شامل اقدامات پیشگیری برای اینده می شود.فیزیوتراپی می تواند به عنوان درمان مستقل یا به عنوان مکمل استفاده گردد.

در فیزیوتراپی از چه روش های درمانی استفاده می گردد؟

پزشک نه تنها دردرمان درد دارای تخصص می باشد بلکه در تشخیص علت و منشا آن نیز دارای تخصص می باشد.پزشک به دنبال منشا درد شما و نواحی از بدن می گردد که دچار ضعف و گرفتگی نیز شده اند و موجب ایجاد فشار بیشتر به قسمت های آسیب دیده شما می گردند.از مجموعه اقداماتی که پزشک برای رفع درد و بهبودی شما انجام می دهد ممکن است شامل ترکیب مراحل زیر باشد:

تمرینات

مجموعه ای از تمرینات که پزشک ممکن است برای شما تجویز نماید شامل مجموعه ای از تمرینات هوازی کم فشار(موجب بالارفتن ضربان قلب بیمار می شوند و فشار زیادی به مفاصل وارد نمی کنند)،تمرینات قدرتی(شامل استفاده از دستگاه های ورزشی،کش ورزشی ، وزنه و یا تمرینات با وزن بدن می باشد) و … باشند.

• حرکات کششی

• درمان دستی

• کمپرس سرد و گرم

• ماساژ

• تنس و اولتراسوند

• طب سوزنی

یک نظر

ورود

  • بهران اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۲

    فیزیوتراپی اینده روشنی داره. یکی تعریف میکرد یه فیزیوتراپ که تو فرانسه درس خونده برا یه ویزیت ۱ ساعته ۵ میلیون میگیره.
    قدیم از پشت بوم افتادیم رفتیم درمونگاه محل همون موقع هم سنگین بود پرستار میومد یه مالش میداد زانو رو میرفت. یه هفته رفتیم دیگه نرفتیم تو خونه خودم مالش دادم. یه روغن مخصوص خریدم از عطاری