مسعود پزشکیان در سخنانی مساله انتقال پایتخت را دوباره از بایگانی خارج کرد. مکانهای خاصی به عنوان محل پایتخت جدید بهطور رسمی تایید نشده ولی جاهایی مانند پیرامون شهر گلپایگان کنونی به عنوان کاندیدای ساخت پایتخت جدید مطرح شده است.
پزشکیان گفت: «توسعه کشور با ادامه روند فعلی امکانپذیر نیست، اینکه بخواهیم همچنان منابع اولیه را از جنوب کشور و دریا به مرکز بیاوریم و تبدیل به محصول کنیم و دوباره برای صادرات به جنوب بفرستیم، بهشدت توان رقابت ما را مستهلک کرده و کاهش میدهد؛ چارهای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم. تهران به عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که هیچ راهحلی جز انتقال مرکزیت نداریم؛ کمبود آب، نشست زمین، آلودگی هوا و امثال آن با تداوم سیاستها و اقداماتی که تا به حال اتخاذ و اجرا شدهاند، فقط تشدید شده و راهحل اساسی جابهجایی مرکزیت سیاسی و اقتصادی کشور است. انتقال مرکزیت سیاسی و اقتصادی هم به این شکل که ما خودمان در تهران بنشینیم و به مردم بگوییم جابهجا شوند، مقدور و ممکن نیست، باید ابتدا خودمان برویم تا مردم هم دنبال ما بیایند.»
مهدی زارع؛ رییس مرکز پیشبینی زلزله و استاد گروه زلزلهشناسی مهندسی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، یادداشتی با عنوان «اندونزی پایتخت را منتقل کرد، ما چه کنیم» نوشته و در این یادداشت، مساله جابهجایی پایتخت را با نگاهی به تجربه مشابه در کشور اندونزی تحلیل کرده که در ادامه میخوانید.
* اندونزی پرجمعیتترین کشور اسلامی، پایتخت کنونی خود، جاکارتا را به نوسانتارا تغییر داد. انتقال پایتخت از جاکارتا سالهاست که در اندونزی بزرگترین مجمعالجزایر جهان- مورد بحث قرار گرفته است. رییسجمهور اندونزی روز شنبه ۱۷ آگوست ۲۰۲۴، سالروز استقلال اندونزی میزبان جشنهای روز استقلال را در نوسانتارا برگزار کرد. جاکارتا در جزیره جاوه، از زمان اعلام استقلال این کشور از هلند در ۱۷ آگوست ۱۹۴۵، پایتخت اندونزی بوده است.
* در سالهای پس از آن، جاکارتا به شهری با جمعیت ۱۰.۵ میلیون نفری تبدیل شد که کلانشهر آن حدود ۳۰ میلیون نفر در شهر و پیرامون آن در خود جای داده است. برآوردهای علمی نشان میدهد که جاکارتا به زیر آب میرود و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ بخشهایی از این کلانشهر غیرقابل سکونت یا مکررا دچار سیل شود. حدود ۴۰درصد از مساحت آن در حال حاضر زیر سطح دریا قرار دارد. این وضعیت هشدار تا حد زیادی به دلیل برداشت بیش از حد آبهای زیرزمینی و افزایش سطح آب دریاها است که به تغییرات اقلیمی نسبت داده میشود.
* در سال ۲۰۲۲، اندونزی قانونی را تصویب کرد که بودجه و مدیریت جابهجایی پایتخت را مشخص میکرد. کمیسیون مسوول برنامهریزی شهر جدید گفت که انتقال پایتخت از جاکارتا «ضروری» است «به دلیل فشار قابلتوجهی» که جاکارتا و جزیره جاوه به دلیل عواملی مانند تراکم ترافیک سنگین، آلودگی محیطزیست و جمعیت متراکم تحمل میکند. رییسجمهور در «گزارش دستاورد» ۲۰۲۳ اداره پایتخت نوسانتارا گفت که پایتخت جدید در «راهبرد بزرگ اندونزی» بخشی از چشمانداز طلایی اندونزی ۲۰۴۵ است که هدف آن تبدیل اندونزی به یک کشور توسعهیافته تا سال ۲۰۴۵، صدمین سالگرد استقلال آن از هلند است.
* طبق برنامههای اداره پایتخت، طی دو دهه آینده، نوسانتارا به شهری در حال رشد و پایدار تبدیل خواهد شد. رییسجمهور نوسانتارا را به عنوان «شهر جنگلی پایدار» در نظر میگیرد که نه تنها به عنوان مرکز سیاسی جدید عمل میکند، بلکه رشد اقتصادی را در سراسر اندونزی تحریک میکند. با انتقال پایتخت به کالیمانتان شرقی در جزیره بورنئو، دولت امیدوار است به جای تمرکز منابع و فرصتها تنها در جاکارتا، توسعه متوازنتری را در سراسر مجمعالجزایر ارتقا بدهد. مجموعهای از مراحل با هدف ایجاد زیرساختهای تجاری و مسکن، ادارات دولتی و حمل و نقل در پایتخت جدید است. درحالی که پایداری یک اصل از برنامههای شهر جدید است، طرفداران محیطزیست انتقادات فراوانی به این طرح دارند و استدلال میکنند پاکسازی جنگل برای ایجاد راه برای یک کلانشهر جدید ذاتا سازگار با محیطزیست نیست.
* برنامهریزان امیدوارند پایتخت جدید از سرنوشتی مشابه جاکارتا جلوگیری کند و نوسانتارا را «شهر اسفنجی» نامیدهاند. این بدان معناست که منطقه نوسانتارا ظرفیت جذب بارش در خاک را دارد و درنتیجه از سیل جلوگیری میکند. اهداف بلندپروازانه دیگری نیز وجود دارد. هدف این شهر تا سال ۲۰۳۵ این است که نرخ فقر صفر درصد داشته باشد (طبق گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۲۲، تقریبا یک نفر از هر ۱۰ اندونزیایی در فقر زندگی میکردند. تا سال ۲۰۴۵، این شهر قصد دارد به انتشار خالص صفر «کربن» برسد.
* نوسانتارا به گروه کوچکی از پایتختها میپیوندد که در سده بیستم تاسیس شدهاند. در سال ۱۹۶۰، برزیل، برازیلیا را به عنوان پایتخت خود افتتاح کرد. برازیلیا که نه در جنگل، بلکه در ساوانای متروک ساخته شد، به طور مشابه دارای معماری مدرن است. یونسکو برازیلیا را «نمونهای قطعی از شهرسازی مدرنیستی سده بیستم» توصیف میکند.
* وقتی سال ۲۰۲۳ حامیان رییسجمهور سابق برزیل به برازیلیا یورش بردند و ساختمانها را غارت کردند، این معماری پسزمینهای را ایجاد کرد که برخی آن را «ضدآرمانشهری» توصیف کردند. اخیرا مصر ساخت و ساز پایتخت جدیدی را به جای قاهره آغاز کرده است. این شهر جدید که در حال حاضر پایتخت اداری جدید نامیده میشود، با مشکلات تراکم شهری، آلودگی و ترافیک شدید در شرق قاهره ساخته خواهد شد. اندونزی تصمیم گرفت پایتخت خود را از جاکارتا به نوسانتارا به دلایل مرتبط با چالشهای محیطزیستی، زیرساختی و اجتماعی-اقتصادی که جاکارتا با آن مواجه است، تغییر بدهد.
* ایده انتقال پایتخت ایران از تهران نیز در دهههای اخیر چند بار مطرح بوده است. طرفداران این انتقال ازجمله نگارنده این یادداشت به دلیل مسائل مبرم مختلف ازجمله خطر زمینلرزه بزرگ در تهران، آلودگی شدید هوا، ازدحام جمعیت و آسیبپذیری شهر در برابر سوانح گوناگون پیشنهادهایی برای ایجاد یک پایتخت جدید که بتواند نیازهای کشور و شهروندان را بهتر برآورده کند، ارائه دادهاند. تهران از بدترین کیفیت هوا در جهان رنج میبرد که عمدتا به دلیل ترافیک سنگین، انتشار گازهای گلخانهای صنعتی و عوامل جغرافیایی است که آلایندهها را به دام میاندازد.
* ارتفاع زیاد شهر و کوههای اطراف با محدود کردن گردش هوا این موضوع را تشدید میکند. تهران روی گسلهای فعال متعددی قرار دارد که آن را مستعد فعالیت لرزهای قابلتوجه میکند. کارشناسان هشدار میدهند که یک زمین لرزه بزرگ میتواند شهر را ویران کند. با جمعیتی بیش از ۹ میلیون نفر در محدوده شهر و حدود ۱۶ میلیون نفر در کلانشهر، پایتخت ما با چالشهای مربوط به عدم کفایت زیرساختها، کمبود مسکن و خدمات عمومی ناکافی مواجه است. ایران در طول تاریخ پایتختهای متعددی داشته است (مثلا قزوین، تبریز، اصفهان و شیراز) که نشان میدهد چنین تغییراتی بیسابقه نیست.
* مکانهای خاصی به عنوان محل پایتخت جدید بهطور رسمی تایید نشده ولی جاهایی مانند پیرامون شهر گلپایگان کنونی به عنوان کاندیدای ساخت پایتخت جدید مطرح شده است. بهرغم این ملاحظات، موانع مهمی برای انتقال پایتخت ایران وجود دارد. تغییر پایتخت مستلزم اراده سیاسی قابلتوجه و اجماع جناحهای مختلف است. ایجاد یک پایتخت جدید مستلزم سرمایهگذاری مالی گسترده در توسعه زیرساختها، جادهها، ساختمانهای دولتی، مسکن و… است که با توجه به شرایط اقتصادی به عنوان چالش و مانع ازسوی مخالفان انتقال پایتخت مطرح میشود.
فقط اینکه افغانی راه ندید. حتی برا کارگری
نظریه انتقال پایتخت یک نظریه توهمی وواحمقانه و محاله هر شهر و استانی جایگزین تهران بشه مث تهران تبدیل به یک باتلاق بزرگ متعفن میشه… تهران هیچ چیزش منطقی و از روی حساب و کتاب نیست و برای این تعداد جمعیت و این تعداد مراکز حکومتی و اداری درهم فشرده کفایت نمیکنه و جوابگو نیست… انتقال پایتخت محال ممکنه… کدوم شهرستان و با کدوم امکانات و کدوم بودجه ای میخوان به باتلاقی شبیه تهران تبدیل کنن ؟؟؟ الان حکومت و دولت توی تامین هزینه سوبسید بنزین زائیدن. نتونستن قیمت نان رو دوماه ثابت نگهدارن نمیتونن افغانهارو به لب مرز منتقل و اخراج کنن و برای محرومین بیکار فرصت شغلی ایجاد کنن حکومت ومخصوصا دولت جدید مث خر توی گل گیر کرده و مث گربه محبوس به در ودیوار چنگ میزنه اونوقت توی این موقعیت بحرانی فقط یک احمق جاهل میتونه اینجور مزخرفی رو مطرح کنه… پزشکیان احتیاج به جراحی مغز داره
ماشاالله به اینهمه ادب و شعور…….
مراکز استانها دیگر امکان پایتخت شدن نیست به علت شلوغی تنها شهر کرد استان بی ترافیک است ولی شهرستانهای برخوردار از شرایط استانی وجود دارد که هم زمین کافی هست هم اب کافی هم حداقل زیر ساختها را دارند شهرستان تیران وکرون در اصفهان بهتراز گلپایگان میباشد یا همدان یا بروجرد یا ملایر گزینه بهتری هستند البته اگر قرار باشه استانی پایتخت بشه من استان قزوین را انتخاب میکنم یا زنجان
باید اقرار کرد که کشور مملو از مشکلات هست که بدلیل انباشته شدن مشکلات هیچکس قادر به حل انها نمیباشد چرا که فقط متخصص و مهندس واقتصاد دان های با تجربه و عالیرتبه میخواد
تو ایران فقط شیراز میتونه پایتخت خوبی باشه
جون خودتون پاتون شیراز نزارید برا پایتخت ما شیراز رو همینجوری که هست دوست داریم
چه نظر احم.قانه ای
این کی بود که بهش رای دادید
همین الان آب گلپایگان توی استان اصفهان رو دارید لوله کشی می کنید برای قم.یعنی همین الانم گلپایگان یا اطرافش با مشکل آب مواجه هستند.
البته کشورهای دیگه هم پایتخت رو جابجا کردن این مشکلی نداره بخان جابجا کنن . دوم اینکه داره میگه ازجنوب میارن دوباره برمیگردن جنوب برای صادرات منظورش اینه پایتخت نزدیک جنوب باید باشه نه قزوین ن اراک و ن زنجان . چندسال قبل این نظر مطرح شد شهرستان بم . و اصفهان و تبریز رو بعنوان جایگزین انتخاب کردن و بعدها اومدن طرف بم یک شهر جدید ب سبک شهرهای اروپایی ساختن .و الانم کلی زمین رو نزدیک به ده کیلومتر فنس کشیدن بیابونن .دولت فنس کشیده اون شهرم اسمش رو گزاشتنشهر ارگ جدید . تمام مهندسینشم از چین و کره جنوبی بودن
بهتره که استان خوزستان پایتخت بشه چون این همه سال از معان نفت و گاز و نمک استفاده کردید لالمونی گرفتید تازه استان خوزستان منابع طبیعی زیادی داره جاذبه های گردشگری هم زیادن تازه اهواز شهر بزرگ و پلی هستش تازه از لحاظ جمعیت هم این شهر جوره
اینکه باید پایتخت یا مرکزیت کشور تغییر پیدا کند یک امر بدیهی است ولی با مسایل اقتصادی و کمبود آب و فرو نشستهای زمین و زلزله و غیره امکان انتقال مرکزیت خیلی بعید و مشکل بنظر میرسد و اگر بحث بر سر نزدیک بودن به سواحل خلیج همیشه فارس و موقعیت حساس آن از نظر سیاسی و اقتصادی باشد و اینکه جمعیت کشور را به سمت جنوب و حاشیه خلیجفارس سوق دهیم به نظر اینجانب بهترین مکان شهر کرمان و یا استان کرمان است چون از نظر تأمین آب میتوان با کمترین هزینه با انتقال و شیرین سازی آب از دریای عمان و یا خلیج فارس کمک گرفت و از نظر امکانات صنعتی هم اکنون صنایع بیشماری در این استان قرار دارند و هم اینکه تمام استانهای همجوار آن هریک دارای مزیتهای سیاسی و اقتصادی بیشماری هستند که با مرکزیت کرمان این مزیت صد چندان میشود و از نظر نظامی نیز با توجه به تهدیدات بیشمار از سمت جنوب و خلیج همیشه فارس و جزایر همیشه ایرانی آن بازهم دارای مزیت است . از نظر کشاورزی نیز با توجه به وجود منطقه جیرفت در این استان و موقعیت بی نظیر آن در کشاورزی باز هم حرفی برای گفتن دارد. من بعید میدانم سایر استانها دارای چنین مزیتهایی باشند. من این انتخاب را بدور از هرگونه قومیت گرایی و صرفا به نفع کشور عزیزم میدانم زیرا من اهل و ساکن مشهد مقدس هستم ولی بعنوان یک ایرانی نظرم را بیان کردم.
تبریز
اگر قرار به نزدیکی به جنوب و دسترس پذیری باشه یزد بهترین گزینه میتونه باشه چون دقیقا از لحاظ جغرافیایی مرکز ایران قرار داره
منتظر بود رییس بشه بگه نمیشه کار کرد؟!!!
فقط چسبیدن ب تهران و اطرافش.
چرا نمیگویند شهری خلوت و بی حاشیه؟
مگر تختش هنوز هست ک پایتخت ایجاد کنید؟
شهر بندر عباس برای پایتخت شدن مناسب است.
دیدگاه های پزشکیان نشان از عدم کارایی او دارد. او با نشان کردن سنگ بزرگ که نشانه نزدن هست، با درگیر کردن ذهن مردم با مسائل انحرافی، میخواد از فشار سنگین مشکلات کشور بگریزد. ادارات و سازمانها در تامین بودجه جاری ناتوان هستند چه رسد به تغییر پایتخت. راهکارهایی برای کاهش جمعیت در تهران و توزیع مناسب صنایع، امکانات و جمعیت در سراسر کشور وجود دارد و تنها هنگامی نیاز به جابجایی شهرها هست که راهی جز آن نباشد.
شیراز بهترین گزینه برای پایتخت شدن هست. تمام شرایط را دارد.
باکدوم بودجه باچه پولی با کدوم کارشناس کشوری که پول برا پرداخت مستمری بازنشسته هارو نداره کشوری که صادرتش از صادرات گل هلند کمتره کشوری که مردمش باید صدوشصت سال منظرخانه دارشدن بمونن لطفا لاف نزنید انرژی تونو بیهوده هدرندید شما عرضه جابجایی یک روسترو هم ندارید
بنظرم محدوده بین سلفچگان تادلیجان بهترین مکان برای پایتخت شدنه
مشکل این است که الان با توجه به پیری جمعیت و هوای الوده اکثر شهرهای ایران . اکثرا در فکر مهاجرت به مناطق خوش اب و هوا خصوصا شمال کشور هستند تا حداقل یک هوای پاک را اخر عمر استنشاق کنند. مشکل بزرگ تهران و همه شهرهای ایران اول الودگی هواست که ۸۵ درصد الودگی شهرهای بزرگ به خاطر خودروهای بنزینی است که اگر دست مافیها در صنعت خودرو جدًا برای همیشه قطع شود و با ظرفیت نخبگانی که در کشور داریم شروع کنیم به تولید خودروهای برقی و تبدیل خودروهای موجود به برقی میتوان این مشکل را حل کرد تا بعد برنامه ریزی کرد برای انتقال پایتخت در یک بازه زمانی باید صنعت های اب بر همه منتقل شوند کنار دریا باید بحث قطار سریع السیر در کل کشور اجرا شود همان کاری که باعث جلو گیری از یکجا نشیی در کشورهایی مثل چین و ژاپن و بقیه کشورهای دارای حمل و نقل سریع شده مثلا طرف میتواند اصفهان زندگی کند ولی محل کارش تهران یا بندر عباس باشد و باکمترین زمان رفت و امد کند
به پیشنهاد همشهریا گوش کنید وجدانا پایتختو عوض کنید هم ما از مشکلات راحت بشیم هم اونا طعم پایتخت نشین شدنو بچشن ، مردیم از شلوغی و بی در و پیکری
شیراز اهواز همدان هرجا بغیر ازینجا ایشالا ملکاشون گرونم میشه عاالیه براشون خیلیم ذوق دارن و استقبال میکنن . بذارید نفس بکشیم همه پُر شدید توی تهران ..
پایتخت هرجابره مثل.. میمونه جز بدبختی و نجسی والودگی وفساد وووو چیزی برا مردم اونجا نداره . همون تهران باشه بهتره
گلپایگان تا تهران فاصله ای ندارند باید شهری بندری یا کنار ساحل انتخاب کرد مثل بندرعباس یا حد اقل شیراز که تا دریا فاصله کمتری دارند. اینکار عقلانیست نه گلپایگان بیخ گوش تهران. زیرا هدف مارد کردن مواد اصلی اولیه و صادر کردن آن از طریق شهری نزدیک به دریا قابل قبول است
از نظر آب وهوای خوب و گسترش شهر واب فراوان وتمیز که از اشتران کوه تامین میشه شهرستان ازنا بهترین مکان برای پایتخت جدید میباشد چون پایتخت باید از مرز دور باشه و شهر ازنا بهترین مکان از هر نظر میباشد تهران دیگه واقعا بوی تعفن گرفته
بهترین گزینه استان هرمزگان هستش
بهترین جا کرمانه که خیلی جا داره که اباد بشه و پیشرفت کنه وشهر های دور برشم پیشرفت کنن و مرکز ایرانم هست وفقر هم رشه کن میشه امنیت بیشتر میشه خوب فکر کنید
۹۰ درصد مشکلات کشور بخاطر شرایط فعلی شهر تهرانه
بنظم درصورت تایید انتقال پایتخت منطقه فراهان اراک مناسبترینه
دولت یک نانوا را نمیتواند اداره بکند که این همه دزدی میکنند از سهمیه آرد نان و دارن گران میکنند و البته کافی نیست لامصب باید کوچک کرد نان رو ، مملکت بی صاحب هست هرکس هرکاری دلش خواست میکند هیچ وقت هم درست نمیشود چرا که بالا دستی دزد هست غارتگر ،پزشکیان هم نمیتواند ماری برای طبقه محروم انجام بدهد چرا که… یا نمیگذارد یا…
تو یکی دیگه ساکت
ما ابادانیها امادگی داریم برای انتقال پایتخت از تهران به ابادان….ممنون ….جاسم عبودی هستم
پوشش لباس مردم تهران برازنده یک پایتخت اسلامی نیست و می بایست در شهر جدید کسانی ساکن شوند که پوششان بر اساس باورهای مسئولین و نظام اسلامی باشد
از لحاظ امنیتی درست نیست که پایتخت رو توی مرز ها ایجاد بکنید پایتخت به عنوان مرکز سیاسی کشور باید تا حد امکان نزدیک وسط کشور باشه تا در صورت جنگ به راحتی فتح نشه راه حلی که برای مشکل هوای تهران و اصفهان وجود داره انتقال صنایع به سواحل خلیج فارس هست بجای اینکه نصف صنایع سنگین کشور توی تهران باشه یا صنعت پر آب بر و آلوده کننده فولاد ، توی اصفهان باشه باید منتقل بشه به سواحل جنوب ،تا هم با شیرین کردن آب خلیج فارس مشکل آب حل بشه هم آلودگی هوای کلانشهر ها رفع بشه ، در زمینه خودرو ها هم حتما باید دولت ناوگان حمل نقل رو بروز بکنه و برای خودرو های آلوده کننده جریمه تعیین بشه
بهترین گزینه برای انتقال پایتخت شهر درق هست در خراسان شمالی
گلپایگان هیچ سنخیتی با این موضوع ندارد.شهر جنوبی که قابلیت پایتخت شدن دارد فقط شیراز است
اگه کشور ایران رو ایالت بندی بکنن خیلی خوب می شه یعنی چند استان که ربط به هم داشته باشم رو تبدیل به یه ایالت بکنن و هرایالتی مرکزی یا پایتختی داشته باشه
که بعدش دو روز دیگه مثل شوروی از هم بپاشه؟
الانش هم عاقبت ایالات متحده آمریکا هم معلوم نیست چی میشه
اگه کشور ایران رو ایالت بندی بکنن خیلی خوب می شه یعنی چند استان که ربط به هم داشته باشن رو تبدیل به یه ایالت بکنن و هرایالتی یه مرکز یا پایتختی داشته باشه
بنظرم شهری باشه که باتوجه به منابع ابی پیرامون ووسعت زمینی پیرامون وشرایط اب وهوای مطلوب وزنجیره غذای پیرامون موردتایید چندین کارشناس باشه بنظرمن بروجرد میتونه جوابگو باشه وظرفیت های خوبی پیرامونش هست ومیتونه مهندسی وقابل قبول باشه البته باتوجه به اساتیدمحترم.وبروجردونهاوند دروازه ورود اسلام به ایرانه میتونه پایتختی خوبی باشه نهاوندم بیوفته جزئش وملایر ومنابع ابی از سد کلان ملایر و ونایی بروجرد وسراب های نهاوند حداقل تا سیصد سال الی پونصد سال قابل رضایته به امیدحق الهم عجل لولیک فرج
انتقال پایتخت شاید برای یک دهه میتواند راهکار خوبی باشد اما بعد از آن باشکل گیری صنایع بزرگ و کوچک با رشد و شکوفایی سیل مهاجرت را به همراه خواهد داشت و همانند تهران بعد از مدتی دچار انفجار جمعیتی خواهد شد بنابراین بهترین گزینه بومی کردن صنایع استانی خواهد بود با بومی شدن صنایع هر استان میتواند با توجه به منابع وپتانسیلهایی که دارد به سرعت رشد کند این در حالی است که اکثر استانها از لحاظ منابع زیر زمینی غنی واز موقعیتهای خوب تجاری برخوردار هستند و هیچ استانی از این چرخه عقب نخواهد افتاد
راهکار دیگر که بسیار مفید واقع خواهد شد احداث آبراه خلیج وخزر خواهد بود که با احداث این آبراه جنوب و شمال کشور به هم متصل خواهند شد که در امتداد این آبراه که هزینه های نقل و انتقال وصادرات به شدت کاهش پیدا میکنه و باعث پیدایش صنایع مختلف خواهد شد و وجود این صنایع باعث مهاجرت معکوس از پایتخت به دیگر استانها خواهد شد که باعث بر خورداری همه استانها از شرایط و مقعیتهای بوجود آمده خواهد شد
پایتخت هر جا باشه اینکه مشکل نیس .
مشکلات اساسی .
۱. خلیج فارس. برید سواحل خلیج رو ببینید و مقایسه کنید با سواحل خارج از وطنمان. از لحاظ امکانات و بهداشت و…
۲. دیدگاه برابری بین استانها. استان خوزستان با تهران و استان های دیگه من جمله سیتان و بلوچستان و همه ی استان ها با تهران باید از نظر بودجه برابر باشند و بر چگونگی مصرف بودجه نظارت بشه که در جیب گشاد بعضی ها نرند.
۳. بکار گیری نخبه ها ی جوان کشور عزیزمان که از فکرشان دارند اروپای ها برای ساخت کشور و منطقه شون استفاده می کنند. البته بدون در نظر گرفتن قوم و مذهب و فلان و غیره.
۴. حمایت عامه مردم برای تجارت صادرات و واردات بدون در نظر گرفتن شرکت خاص و شخص خاص.
آبادی کشور بدون انتقال پایتخت صورت میگیرد با همکاری مردم و حمایت کردن مردم وطنم
به جای انتقال پایتخت به شهر دیگر مشکلات تهران را برطرف کنید.افزایش خطوط مترو اتوبوس و فضای سبز
فکر خیلی خوبی هست که پایتخت ایران به یه شهر دیگه انتقال پیدا کنه.ولی باید یه شهر جدید با زیر ساخت قوی و اصولی ساخته بشه در منطقه ای از کشور که خطر زلزله کمتر از جاهای دیگه باشه.تهران داره منفجر میشه هلاوه بر اون ۸۰ درصدش مناطق ناامن هست و اصولی ساخته نشده
با توجه به رویکرد دولتهای متخاصم ایران با اسرائیل ،هر پایتختی که در هر شهری از ایران ساخته بشه مورد هجوم دولتهای ناتو قرار خواهد گرفت و تاراج خواهد شد .تهران بعلت حصار شدن از شمال با کوههای دماوند از بمباران روسیه تقریباً در امان و چون در مرکز ایران قرار گرفته از لحاظ امنیت خارجی در بهترین موقعیت است .حس و حالی که پزشکیان از به قدرت رسیدن داره مثل زدن چند تا آمپول انرژی زا در بدن انسانه.همین حرفی که زده چهار سال اول ریاستش را می گذراند و همه خیال می کنند تفنگ اش پره ، در حالیکه هر دولتی با پیشنهادات واهی پول و سرمایه را به سویی برده که جز ضرر منافعی نداشته.گلپایگان در منتهی الیه زاگرس نیز تقریبا حالت دفاعی به پایتخت جدید خواهد داد .اما انتقال پایتخت به آنجا باعث میشه دولتهای متخاصم از طریق دریا و اقیانوس راحت به پایتخت دسترسی داشته باشند.در ضمن اکثر جمعیت حاضر کشور راحتی رسیدن به پایتخت را از دست میدهند در ضمن گلپایگان ور شمال غربی شیراز و جنوب غربی اصفهان قرار گرفته و توسعه ی پایتخت جدید باعث چسبیدن هر دو کلانشهر به آنجا شده و باز هم معضلات کنونی را البته نسبتاً بغیر از آلودگی هوا در پی خواهد داشت.هوای گلپایگان نیز بعلت گرمای حاصل از دود و ترافیک و کارخانجات جدید آلوده شده و میلیاردها دلار اختلاس از بابت ساخت و ساز جدید شهر مملکت را به آشغال دانی تبدیل خواهد کرد.حالا یه نفر به پزشکیان بگه رئیس هلال احمر استان آذربایجان شرقی را بعلت اهمال در انتقال آقای رئیسی از کار برکنار و رییس جدیدی از خود هلال احمر ابقا کند تا سازمانها یکی یکی وضع شون بهتر بشه و دست از سخن پراکنی بردارد که دروغ و آمار غلط و خودنمایی بزرگترین آسیبها را به ایران زده است.
باید بیایید روستای اسکندری بکنند پایتخت جمعیت زیادی هم ندارن حدوداً ۱۰۵ نفر هست یه ساختمون دو طبقه هم هست فعلا بکنید خانه دولت میشه ترافیک هم ندارن در روز یه الاغی رد میشه
الان همه چی ok فقط مونده جابجایی پایتخت… هه…
اگه پایتخت بشه به فرض گلپایگان مطمعنا لااقل ثلث جمعیت از تهران مهاجرت می کنه و به گلپایگان یا پایتخت جدید می رن و تهران هم خلوت تر می شه مثلاً نماینده های مجلس و خانوادشون و بقیه مثلاً مهاجرانی شهرستانی که تهران زندگی می کنن به پایتخت جدید می رن و تهران به مرور خلوت تر می شه وگلپایگان بزرگ تر و شلوغ تر می شه
بهترین جا واسه پایتخت شدن شهرستان خدابنده (زنجان) هسش هم آب داره هم هوای خوبی داره
دقیقا بین تبریز و تهران هسش
نظر من. استان کرمانه
استان بزرگیه فضای خالی زیاد داره میشه شهر با کیفیت با قیمت کمتری ساخت به دریا نزدیکه. درسته گرمه مصرف انرژی میره بالا ولی با استاندارد سازی هزینه خیلی پایین میاد
۲۰ سال پیش باید اینکارو می کردند
اول از همه خیلیا گفتن که این کار احمقانه هست. بلکه این کار واقعا درسته. باید خیلی زودتر میشد.
خیلی از کشورها این کار رو کردن. حتی امریکا پایتخت خودشو جدا ساخت و فقط مخصوص سیاست و دولت.
برزیل این کار رو کرد.
قزاقستان
مصر
اندونزی
کشورها دارای سه قطب ثابت هستن. مرکز سیاسی. مرکز اقتصادی. مرکز صنعتی.
سیاسی که خب میدونین سیاست و دولت و پارلمان و مجلس و اینا میشه
اقتصاد هم مثل بورس و بانکها و بیمه ها و مراکز مالی و پولی میشه
صنعتی مثل کارخانه ها شرکتهای فین تک. کارگاه ها و تولیدات میشه.
و خیلی از کشورها هم به جای انتقال پایتخت سیاسی، صنعت رو جابجا کردن. مثلا لندن صنایع رو برد شهرها و سواحل.
همین کالیفرنیا و لوس انجلس تو قلب شهر کلی چاه نفت داشتن. همه رو بستن و صنایعش رو منتقل کردن
به نظرم تهران پایتخت سیاسی و اقتصادی باقی بمونه. اما مراکز صنعتی جابجا بشه و برن منتقل بشن به سواحل. الان تقریبا تو پایتخت ها شما تولیدی نمیبینی. کارخونه نمیبینی. فقط مراکز خدماتی میبینی و بس.
۳۰ درصد جمعیت تهران فقط برا صنایع هستن که بین کرج و تهران مستقر شدن. یا تو شرق یا جنوب تهرانن. کلی کارخانه های صنعتی زدن که نباید میزدن. ۴۰ درصد جمعیت تهران هم تو کارهای خدماتی هستن. که به نظرم با انتقال صنایع ۲۰ درصد این جمعیت منتقل میشن به جاهایی که صنایع رفتن.
اینطوری نصف جمعیت تهران خالی میشه.
اگه فقط پایتخت سیاسی منتقل بشه که خب دشت قزوین انتخاب شده. مشکل اب هم از سفید رود رفع میشه. نزدیک فرودگاه هست. اتوبانهای خوبی هست. خط قطار سریع السیر اصفهان به تهران هم از نزدیکیش میگذره که با یه شاخه کشیدن از اصفهان به پایتخت جدید میشه رفت و امد کرد.