آداب زن بودن در اجتماع چیست؟

آداب زن بودن در اجتماع چیست؟

شاید در دهه‌های گذشته، زن بودن فقط در کنار مرد مفهوم پیدا می‌کرد. اما امروزه زنان بدون حضور و نقش مردان قادرند کارهای بزرگی انجام دهند و برای تصمیم‌گیری در زندگی خود به مشورت مردان نیازی ندارند.

زنان امروزی اغلب مستقل و بااراده هستند و به‌خوبی می‌توانند در موقعیت‌های مختلف گلیم خود را از آب بیرون بکشند. اما فارغ از عدم وابستگی به مردان، این سوال مطرح می‌شود که یک زن بالغ که شایسته احترام است، باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

در پاسخ به این سوال، می‌توان موارد زیر را مطرح کرد که تقریبا کلی و عمومی هستند. برای آگاهی از آنها همراهمان باشید.

مفهوم واقعی یک «خانم» چیست؟

یک خانم باید با وقار و متانت کامل برای بدست آوردن شغل موردنظر خود رقابت کند. او باید شیوه صحیح پاسخ دادن به سوالات گستاخانه و عاری از ادب را بداند و در نهایتِ احترام، افراد مزاحم را سرجایشان بنشاند.

بسیاری از زنان از دوستی با ‌هم‌جنس خود لذت‌ بیشتری می‌برند و از این‌رو بسیار مهم است که همیشه پیگیری موفقیت‌ها و پیروزی‌های زنان دیگر باشند. همچنین باید مراقب فضای شخصی دیگران نیز باشند و از حد و حدود خود فراتر نروند.

وقتی شما به عنوان یک زن رفتار درست و مناسبی داشته باشید، شک نکنید که دیگران نیز به‌همان اندازه به شما احترام خواهند گذشت و کمترین مزاحمت‌ها متوجه شما خواهد بود.

رفتار اجتماعی

هر زنی باید در زندگی خود قوانین مشخص خود را داشته باشد. وقتی به هر دلیلی اشتباه می‌کنید یا رفتار اجتماعی نادرستی از شما سر می‌زند، باید بیاموزید که درگیر آن نشوید. کاری که انجام شده دیگر قابل جبران نیست، فقط باید از آن به عنوان تجربه‌ای برای آینده بهره بگیرید. به این صورت که در شرایط مشابه، دیگر هرگز فعالیت خطای خود را دوباره تکرار نکنید.

سعی کنید همیشه در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود با دیگران مهربان باشید. اگر یکی از همکاران در تکمیل پروژه‌ای به کمک شما نیاز دارد، از یاری رساندن به وی دریغ نکنید. اگر همسایه‌تان بیمار می‌شود و کسی را ندارد، با گشاده‌رویی او را به درمانگاه برسانید.

اگر خودتان قادر به انجام کاری هستید، از دیگران درخواست نکنید. شاید تصور کنید این فعالیت‌ها کاملا ساده هستند، اما مطمئن باشید جایگاه ارزشمندی به عنوان یک زن برای شما در جامعه می‌سازند.

همیشه رفتار مثبت و محترمانه داشته باشید. برای این امر باید تمرین و تلاش کنید. البته فراموش نکنید که گاهی لازم است مراتب ناامیدی و عصبانیت خود را نیز نشان دهید. اما جیغ و فریاد نکنید. به دیگران توهین نکنید. برای بقیه‌ی افراد مزاحمت ایجاد نکنید. با قدرت اما مودبانه در مورد هرآنچه ناراحتتان کرده صحبت کنید.

بی‌ادبی و بی‌احترامی نه تنها نتیجه‌ای بدنبال نخواهد داشت، بلکه سبب بدتر شدن اوضاع و خدشه‌دار شدن وجهه اجتماعی شما می‌شود.

زمانی برای آموختن

همه انسان‌ها در هر سن و شرایطی به خودشناسی و خودسازی نیاز دارند. انسان همیشه تشنه یادگیری است و چه بهتر که بخشی از این نیاز درونی را به بهبود شخصیت و وجهه اجتماعی خود اختصاص دهید. برخی از ساده‌ترین مسایلی که بهتر است در زندگی به آنها توجه داشته باشید شامل موارد زیر است:

  • همیشه مرتب باشید: از اینکه تیپ و لباس‌های جدیدی را امتحان کنید، نترسید.
  • مختصر و مفید حرف بزنید: کوتاه حرف زدن را بیاموزید. این مساله برای تقویت موقعیت اجتماعی و حرفه‌ای شما بسیار مفید و موثر خواهد بود.
  • مراتب احترام خود را به دیگران نشان دهید: اگر می‌خواهید دیگران به شما احترام بگذارند، باید در اولین قدم خود شما احترامتان را به آنها نشان دهید.
  • درست و متناسب لباس بپوشید: با توجه به محیطی که قرار است در آن حضور داشته باشید، لباس بپوشید و آرایش کنید. بدون شک، لباسی که برای جشن عروسی یا مهمانی‌های بزرگ و شلوغ انتخاب می‌کنید با لباسی که در دورهمی‌های دوستانه باید بپوشید، بسیار متفاوت خواهد بود. یا به‌طور مثال، وقتی قرار است به یک مکان آموزشی بروید، بهتر است محدودیت پوشش این مکان‌ها را مدنظر داشته باشید و با حجاب کامل وارد این اماکن شوید.
  • همیشه پول نقد کافی در کیف خود داشته باشید: هرگز بدون اینکه پول نقد در کیفتان باشد، جایی نروید.
  • همیشه هوشیار و محافظه‌کار باشید: همیشه سعی کنید حواستان به اطرافتان باشد و رفتاری انجام ندهید که بعدها پشیمان شوید.
  • خواسته‌هایتان را به زبان بیاورید: همیشه موضع خود را مشخص کنید و توقعات منطقی خود را به‌زبان بیاورید. این را به یاد داشته باشید که دیگران علم غیب ندارند که نیازها یا خواسته‌های شما را حدس بزنند پس تا آنها را به‌زبان نیاورید، خواسته‌تان هم برآورده نخواهد شد.
  • با صدای بلند نخندید: خندیدن عالیست. همیشه بخندید اما نه با صدای بلند! قهقهه زدن در یک مکان عمومی باعث جلب توجه دیگران می‌شود و چون آنها از اصل ماجرایی که سبب خنده شما شده مطلع نیستند، ممکن است موجب سوءبرداشتشان بشود.
  • شوخ‌طبع باشید: جالب دیدن اتفاق‌های زندگی و انتقال تصویرهای ذهنی خود به دیگران می‌تواند بسیار جذاب و دوست‌داشتنی باشد. اما مراقب باشید که در این امر زیاده‌روی نکنید. با شخصیت افراد شوخی نکنید و حرمت‌ها را از بین نبرید.
  • خودتان باشید: هیچ‌کاری به اندازه «واقعی» بودن نمی‌تواند در جلب توجه اطرافیان موثر باشد. وقتی بدون اغراق و نقاب با دیگران هم‌کلام می‌شوید، مطمئن باشید که صداقت و شفافیت رفتاری شما برایشان جذاب خواهد بود.
  • تشکر کنید: برای الطاف، کمک‌ها و هدایای دیگران از آنها تشکر کنید. به‌طور مثال، بعد از شرکت در یک مهمانی و یا مراسم خاص، از طریق پیامک یا تماس تلفنی از میزبان تشکر کنید.

منبع: thespruce
بدون نظر

ورود