روزگاری بود که معیار موسیقی،فرهنگ و وسرگرمی غرب چهار جوان لیورپولی بودند که هر کدام با سازی در دست و ترانه ای بر لب جهان را از تمام جنگ های گرم و سرد می زدودند و تفسیری نوجوانانه را با همه نیرو و شوق اش به جای آن می نشاندند.بیتل ها اوج شیدایی جوانان هر ملکی شدند و آن تصویر و صدای چهار نفره چنان حک شد بر گوش و دل مخاطبان چه طرفداران دو آتشه و چه مخالفان سرسخت که از همان روزگار پرهیاهو دهه ی شصت تا به امروز بیتل ها را طور دیگری نمی توان تصور کرد. با آنکه تمام آن دوران بیتل شیدایی ده سال می شد. از ترور جان لنون چهل و شش سال می گذرد و از مرگ جورج هریسون پانزده سال ؛
جان لنون، پل مککارتنی، جورج هریسون، و رینگو استار آلبوم های موفقی منتشر کردند و هر یک به راه خود رفتند،اما دوران بیتل شیدایی افسانه و افسون دیگری دارد که هیچ گاه دست از سر بازماندگان گروه بیتل و طرفداران این گروه بر نمی دارد.
«پل مککارتنی» نوازنده و ترانهسرای و آهنگساز این گروه در گفتوگوی اخیر خود، از ابتلا به افسردگی پس از جدا شدن اعضای گروه «بیتلز» از یکدیگر در سال ۱۹۷۰ گفت.
بعد از منحل شدن «بیتلز» بهشدت افسرده شدم، تا جایی که میخواستم موسیقی را به کل کنار بگذارم.
خیلی سخت بود که فکر کنم باید بعد از «بیتلز» چه کار کنم. افسرده شدم. طبیعی بود. از دوستانی که یک عمر با هم بودیم جدا شده بودم. آنقدر افسرده شده بودم که نمیدانستم آیا به موسیقی ادامه دهم یا خیر.
گروه چهار نفره «بیتلز» که به چهار شگفتانگیز ملقب بودند، بهصورت رسمی در سال ۱۹۷۰ پس از انتشار «بگذار بگذرد» از هم جدا شدند، اما در واقع، این جدایی یک سال پیش از آن، وقتی مدیریت گروه برخلاف نظر «مککارتنی» به «آلن کلین» سپرده شد، آغاز شده بود.
«مککارتنی» ادامه داد: من ایده تشکیل یک گروه را دوست دارم. دلم میخواهد به همان شکل چهار نفره برگردم. آن موقع افتضاح بودیم. گروه خوبی نبودیم. وقتی کارمان را شروع کردیم، «جان» بلد نبود گیتار بزند.
او همچنین گفت: ما هیچوقت ترانهای ننوشتیم. بیشتر مینشستیم و برای هم قصه میگفتیم.
«مککارتنی» ۷۴ ساله تاثیرگذارترین ترانهسرا در تاریخ موسیقی آمریکا محسوب میشود. او با حضور در گروه موسیقی «بیتلز» به شهرت بینالمللی دست یافت. «مککارتنی» در کار نوشتن ترانه آهنگهای معروفی مامنند «دیروز» و «شب روز سخت» با «جان لنون» همکاری داشت.
«بیتلز» گروه انگلیسی راک بود که اعضای آن «جان لنون»، «پل مککارتنی»، «جورج هریسون» و «رینگو استار» بودند. این چهار هنرمند در دهه ۱۹۶۰ فعالیت خود را آغاز کردند و بعد از ۱۰ سال همکاری، در سال ۱۹۷۰ میلادی از هم جدا شدند.
آنها فقط در انگلیس بیش از ۴۰ تکآهنگ و آلبوم به بازار عرضه کردند که در رتبه نخست جدول موسیقی این کشور قرار گرفت. این موفقیت در بسیاری از کشورهای دیگر نیز تکرار شد. «بیتلز» با فروش جهانی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون نسخه از آثارش، پرفروشترین گروه موسیقی جهان و یکی از پرفروشترینهای موسیقی جهان لقب گرفت.
بدون نظر