نگاهی به ۱۵ مدرسه ی بسیار عجیب و متفاوت در گوشه و کنار جهان

نگاهی به ۱۵ مدرسه ی بسیار عجیب و متفاوت در گوشه و کنار جهان

در این مطلب شمارا با عجیب ترین و البته جالب ترین مدرسه های جهان آشنا خواهیم کرد؛ مدارسی که دانش آموزان مختار هستند هر کاری دوست دارند انجام دهند. یا مثلا در زنگ های تفریح خود می توانند روی مبل های راحتی استراحت کرده و موسیقی دلخواهشان را گوش کنند. مدرسه هایی که در فضای باز برگزار می شوند و اگر مثلا کودکی بخواهد خلبان شود، بیشتر دوران تحصیلش در مدرسه خلبانی سپری خواهد شد.

همراهمان باشید تا با این مدرسه های جالب بیشتر آشنا شوید.

مدرسه شناور Makoko – لاگوس، نیجریه

1

ساختمان این مدرسه که تمامی مقاطع تحصیلی در آن آموزش می بینند، در اصل به منظور پیشگیری از بالا آمدن سطح آب در این تالاب ساخته شده است. جالب است بدانید که این مدرسه عجیب، علاوه بر کلاس درس، زمین بازی و ورزش هم دارد.

این بنای ساخته شده روی آب، ظرفیت حداکثر یکصد دانش آموز را حتی در بدترین شرایط آب و هوایی، دارد.

مدرسه در مکعب – کپنهاگ، دانمارک

2

این مدرسه یکی از بزرگ ترین کلاس های درس دنیاست که بیش از ۱۱۰۰ دانش آموز دبیرستانی در آن مشغول به تحصیل هستند. کلاس ها در مکعب های شیشه ای وسیع برگزار می شوند که دبیرستان نام دارد. فضای باز نیز بخش های استوانه ای بزرگ با صندلی ها و مبلمان های راحتی دارد که به دانش آموزان اجازه استراحت و فکر کردن در آسودگی خیال را می دهند.

مدرسه ای که برنامه آموزشی خاص خود را دارد – استرالیا

3

فارغ از طراحی غیرمعمول و عجیب ساختمان این مدرسه، روش تدریس در آن با روش های سنتی و رایج در سراسر جهان فرق زیادی دارد. تمامی دانش آموزان، برنامه آموزشی منحصر به خود را دریافت می کنند که با برنامه معلمان و والدین آن ها بیشترین تطابق را دارد. همچنین، آنها این اجازه را دارند تا طرح و ایده های خود را برای بهبود شرایط تحصیلی، پیشنهاد بدهند.

در آخر هم بگوییم که همه کلاس های این مدرسه در گروه های بسیار کوچک برگزار می شود.

مدرسه در دنیای واقعی – رود آیلند، آمریکا

4

از همان ابتدای آغاز دوران تحصیل، دانش آموزان مسایل موردعلاقه خود را خواهند آموخت. با توجه به علاقه هر کدام از محصل ها، آن ها به مربی هایی معرفی می شوند که در آن زمینه خاص مشغول به فعالیت است. به این مفهوم که آن ها فقط در رشته ای که در آینده می خواهند به عنوان شغل خود انتخاب کنند، تحصیل خواهند کرد. این روش آموزشی در حال حاضر در ۵۵ مدرسه در سراسر ایالت متحده آمریکا استفاده می شود.

مدرسه ای که شبیه محیط اداری است، اوهایو، آمریکا

5

این مدرسه هیچ کلاسی ندارد، در عوض در سالن بزرگ آن ۳۰۰ مکعب (برای هر دانش آموز) در نظر گرفته شده است. هر محصلی کامپیوتر شخصی خود را دارد که برنامه درسی مجزایی را به وی ارائه می دهد. اگر برای دانش آموزان سوالی پیش بیاید، می توانند از آموزگاران حاضر در سالن بپرسند. این مدرسه برای افراد بین ۳ تا ۱۲ سال مناسب است.

مدرسه ای که دانش آموزان به انجام کارهای سخت مشغول هستند، سان فرانسیسکو، آمریکا

6

در این مدرسه، دانش آموزان کارهایی را انجام خواهند داد که همیشه والدینشان از آن ها می خواهند که آن ها را انجام ندهند. در این جا، کودکان اجازه دارند کثیف شوند، با آتش بازی کنند، وسایل خانه را باز کرده و درون آن ها را مشاهده کنند، همچنین می توانند در تمام طول روز به نقاشی کشیدن مشغول باشند. این استراتژی به دانش آموزان اجازه می دهد تا ابتکار و خلاقیت های خود را شکوفا نمایند.

تساوی دو جنس مذکر و مونث، استکهلم، سوئد

7

برنامه های آموزشی در این مدرسه بر این اصل استوار است که هیچ تضاد و تفاوتی میان دو جنس دختر و پسر وجود ندارد. معلم ها با اعتقاد بر تساوی زن و مرد، آن ها را با نام کوچک خطاب کرده و سعی می کنند با کلیشه ای که بیشتر مردم به آن باور دارند، مبارزه کنند. آن ها به دانش آموزان خود می آموزند که انسان ها با هم برابر هستند و هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد. هدف از این کار، پرورش کودکان سالم است.

درخشان ترین مدرسه ابتدایی در استکهلم، سوئد

8

فارغ از کتابخانه های سنتی، در این مدرسه راهروهای چندمنظوره تعبیه شده که بخش های مجزا برای کارهای رسانه ای در قالب درس های آموزشی دارد. همچنین مکان هایی برای درس خواندن در سکوت یا انجام پروژه های درسی به صورت نیمه گروهی دارد.

در قلب این مدرسه، راهروهای آموزشی ارتباط بین مدرس و درس آموز را بهبود بخشیده و باعث ارتباط میان رشته های مختلف و آموزش آن ها نیز می شود. این راهروها بر اساس استاندارهای جهانی ساخته شده اند.

مدرسه سیلیکون ولی – سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

9

در این مدرسه بسیاری از سنت های رایج در سراسر جهان کنار گذاشته شده است. استراتژی آموزشی آن ها به دانش آموزان این اجازه را می دهد تا ذهن باز و انعطاف پذیری داشته و مهارت های فنی آن ها بیشتر شود. محصلان این مدرسه، همه یک آیپد داشته و کارهایی که باید انجام دهند، در یک playlist به آن ها ارائه می شود. همچنین به آن ها نرم افزارهای مدلینگ سه بعدی آموزش داده می شود تا اتاق های سه بعدی طراحی کنند. دانش آموزان این مدرسه بین ۴ تا ۱۴ سال سن دارند.

مدرسه استیو جابز – آمستردام، هلند

10

در این مدرسه، به هر کدام از دانش آموزان، برنامه آموزشی مجزا و بر اساس مهارت ها، استعدادها و علاقه مندی هایش داده می شود. این برنامه ها هر ۶ هفته یک بار توسط دانش آموز، والدین و معلم او در مدرسه آپدیت می شود. در این مدرسه دانش آموزان بین ۴ تا ۱۲ سال می توانند تحصیل کنند.

مدرسه ای که موجب ارتقا خلاقیت کودکان می شود – نیویورک، آمریکا

11

بنیانگذار این مدرسه اعتقاد دارد که مدرسه بیشتر باید شبیه زمین بازی برای کودکان باشد. بر این اساس، چنین کاری به دانش آموزان این شهامت را می دهد که وقت بیشتری را صرف یادگیری کنند. دانش آموزان بین ۲ تا ۸ سال در این مدرسه به گونه ای تربیت می شوند که خلاقیت و استعدادهای خود را بروز داده و بتوانند مدل های سه بعدی متنوعی را بسازند.

مدرسه ای که شبیه کوه و غار طراحی شده – استکهلم، سوئد

12

در این مدرسه دانش آموزان هرگز حوصله شان سر نخواهد رفت، زیرا به لطف طراحی بسیار خاص و عجیب مدرسه، آن ها می توانند از کوه ها بالا بروند، درون غار رفته و روی شاخه درختان با همدیگر صحبت کنند. این مدرسه هیچ کلاس ندارد و تمامی ساختمان به صورت یک فضای باز طراحی و ساخته شده است. دانش آموزان برای انجام تکالیف مدرسه خود از کامپیوتر استفاده می کنند و همچنین موسیقی، رقص و هنر نیز می آموزند.

مدرسه بدون موضوع – تورنتو، کانادا

13

در این مدرسه، اصل آموزش روی تعامل معلم و دانش آموز بنا نهاده شده به طوری که آموزگار می تواند به محصل پیشنهاد بدهد، اما اجازه ندارد وی را به انجام کاری مجبور کند. همچنین هیچ برنامه درسی یا تکلیف در خانه ای هم وجود ندارد. دانش آموزان، فارغ از سن خود در کلاس هایی که دوست دارند می توانند حاضر شوند. بعلاوه، این اجازه را دارند که خودشان برای روز تحصیلی خود برنامه ریزی کرده و هر کاری دوست دارند انجام دهند.

سبزترین مدرسه جهان

14

به نظر می رسد که هر متر مربع این مدرسه با چمن پوشیده شده است. پشت بام این ساختمان فضای سبز بوده و جالب است بدانید که در روزهای گرم سال، کلاس ها در فضای باز این مدرسه برگزار می شوند.

مدرسه ای که هیچ اجبار یا استرسی در آن وجود ندارد

15

در کلاس های درسی، دانش آموزان مختار هستند هر کجا که دوست دارند بنشینند و اجازه صحبت کردن با دوستان خود را نیز دارند. همچنین می توانند روی صندلی ها پریده و در راهرو ها بدوند. جو کلاس های این مدرسه بسیار دوستانه و آرام است. همچنین این مدرسه شامل باشگاه، کلوب و کتابخانه نیز هست.

منبع: businessinsider
دیجیاتو
۹ نظر

ورود

  • پوریا بهمن ۲۴, ۱۳۹۵

    ما هم مدرسه داشتیم ، شبیه پادگان با کمترین بازدهی و بدترین شرایط اونم به درس هایی که علاقه نداری باید ادامه میدادی

  • A اسفند ۲۷, ۱۳۹۵

    درسته مدرسه های ما مثل اونا نیستن ولی دانشمند های ایرانی خیلی بیشتر از اونا است اینم باید در نظر گرفت و روش فکر کرد

    • کتیبه سپید خرداد ۱۴, ۱۳۹۶

      با این استدلال موافق نیستم. یعنی بیشتر بودن تعداد دانشمندهای ایرانی (که حضورشون به عصر حجر و دوران دایناسورها بر می گرده) به خاطر سختگیری سیستم آموزشی هست؟! ایران نسبت به خیلی از کشورهای دیگه، قدمت بیشتر و وسعت بیشتری داشته؛ طبیعتا مشاهیر بیشتری هم به جهان ارائه کرده. کشورهای عاقل تر اگه همین مقدار قدمت و جمعیت رو داشتن، ۱۰ برابر این چیزی که ایران با همین قدمت و جمعیت به وجود آورده، ارائه می کردن. مخصوصا در گذشته این نکته بیشتر به چشم می خورده چون قلمرو بزرگتری داشته. کشوری با اون همه جمعیت در گذشته و تاریخ چند هزار ساله، تازه باید خیلی بیشتر از اینا مشاهیر به وجود میاورد. الان که اون قلمرو ازش گرفته شده و با این حال بازم ۳ برابر بعضی از کشورهاست، دیگه اون تعداد مشاهیر رو نداره. لطفا این نژاد پرستی رو بذارین کنار؛ هر کشوری اگه نصف دنیا رو به اسم خودش کنه، معلومه دانشمندهاش هم میره بالا. ولی الان که نصف دنیا رو ازش گرفتن چی؟ بازم دانشمند داره؟

      • Sepehr شهریور ۸, ۱۳۹۸

        خوشحا به حالشون والا ما میریم مدرسه با بغل دستیمون میگم مداد بده معلم خط کش تا ته تو حلقمون میکنه پرتمیون میکنه بیرون

        • N فروردین ۱۴, ۱۴۰۲

          والا ما تو ایران مجبوریم به غیر از درسی که بهش علاقه داریم اون یکی درس ها رو هم بخونیم برای مثال یکی استعدادش هنره اونوقت ریاضی میخونن یا دروس دیگه

  • Sanay آبان ۱۱, ۱۳۹۹

    خوش به حال هر کسی که تو این مدرسه ها درس می خونه!
    والا ما تو مدرسه نفس می کشیم اخراجیم ._.

    • مهدیار دی ۲۷, ۱۳۹۹

      اینا از تو مدرسه دلشون نمیخواد بیان بیرون ما نمی خوایم بریم تو مدرسه?‍♂️

  • N فروردین ۱۴, ۱۴۰۲

    کاشکی یه روزی مدرسه ما هم مثل اونا بشه

  • MLP Lover اردیبهشت ۲۶, ۱۴۰۲

    کاش به جای ریاضی و تاریخ و… که نصف ش به درد مون نمیخوره از همون اول روی استعداد هامون تمرکز میکردن. خدایی خیلی بهتر بود.