بوئینگ ۷۷۷؛ نگاهی به تاریخچه پر افتخارترین و بهترین محصول غول هواپیماسازی جهان

بوئینگ ۷۷۷؛ نگاهی به تاریخچه پر افتخارترین و بهترین محصول غول هواپیماسازی جهان

در سال ۱۹۹۴ و در چنین روزهایی هواپیمای غول پیکر بوئینگ ۷۷۷ اولین پرواز خود را انجام داد و عصری جدید را در دنیای هوانوردی آغاز نمود. هر چند دهه یک بار هواپیمای جدیدی معرفی شده و توانایی های شرکت های سازنده هواپیماهای مسافربری را به رخ می کشد. در سال ۱۹۵۷ شرکت هواپیماسازی بوئینگ با ساخت اولین جت مسافربری ۷۰۷ خود قاعده ی بازی در خطوط هوایی را تغییر داد. در سال ۱۹۶۹، بار دیگر این کمپانی با معرف  جمبوجت ۷۴۷ همگان را غافلگیر کرد و در سال ۱۹۹۴ با به پرواز در آمدن اولین هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ بار دیگر همگان خلاقیت و نبوغ مهندسان این شرکت را ستودند.

هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ بعد از گذشت بیش از دو دهه از اولین پرواز خود هنوز هم قابل اطمینان ترین هواپیمای مسافربری برای شرکت های خطوط هوایی در سراسر جهان به شمار می آید. از سال ۱۹۹۴ تا ماه می سال کنونی شرکت بوئینگ توانسته بیش از ۱.۹۱۱ هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را به فروش برساند که آن را به پرفروش ترین هواپیمای مسافربری مقیاس بزرگ در تاریخچه ی این کمپانی تبدیل می کند.

در ادامه ی این مطلب قصد داریم نگاهی بیندازیم به تاریخچه ی پرافتخار به شاهکاری که کمپانی بوئینگ به خاطر ساخت آن به خود می بالد.

the-boeing-777s-journey-began-in-october-of-1990-with-an-order-from-united-airlines-for-a-twin-engine-wide-body-airliner-larger-than-boeings-767-w700
راه هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ از زمانی آغاز شد که در اکتبر سال ۱۹۹۰ خطوط هواپیمایی یونایتد ایرلاینز سفارش ساخت یک هواپیمای دو موتوره ی بزرگ تر از بوئینگ ۷۶۷ را به مسئولین کمپانی بوئینگ ارائه داد.
-but-smaller-than-the-iconic-747-jumbo-jet-w700
مسئولین یونایتد ایرلاینز می خواستند که این هواپیمای سفارشی کوچک تر از جمبوجت ۷۴۷ باشد.
leading-the-777-program-was-its-general-manager-alan-mulally-in-2006-mulally-left-boeing-to-become-ceo-of-the-ford-motor-company-w700
طرح ساخت هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ تحت نظر آلن مولالی اجرا شد که در سال ۲۰۰۶ برای به دست گرفتن سمت مدیر عاملی شرکت فورد موتور، بوئینگ را ترک کرد.
rrrr
در طول ریاست هشت ساله ی مولالی در کمپانی فورد وی با موفقیت توانست شرکت خود را از بحران های مالی نجات دهد بدون این که نیازی به کمک و وام دولتی داشته باشد. همه او را بهترین مدیر عامل شرکت فورد در طول سال های بعد از هنری فورد می دانند.
fff-w700
از همان ابتدا مسئولین شرکت بوئینگ می دانستند که بوئینگ ۷۷۷ محصول ویژه و پرطرفداری خواهد بود. بوئینگ ۷۷۷ اولین هواپیمای مسافربری بود که کاملاً با استفاده از کامپیوتر طراحی می شد.
rtt-w700
با استفاده از گرافیک های سه بعدی کامپیوتری، مهندسان شرکت بوئینگ توانستند به صورت دیجیتالی قطعات بوئینگ ۷۷۷ را به هم وصل کنند که نیاز به مدل های هزینه بردار و زمان بر گلی را مرتفع می کرد.
sdfsdfsd-w700
برای ساخت بوئینگ ۷۷۷، کمپانی بوئینگ واحد خود در اوِرِت واشنگتن را انتخاب کرد.
65-w700
اگر چه مدل ۷۷۷-۲۰۰ از مدل ۷۷۷ کوچک تر است اما با طول تقریبی ۶۴ متر و بال هایی به طول بیش از ۵۸ متر و وزن ۳۰ تن همچنان یک هواپیمای بسیار بزرگ به شمار می آید.
dfgdfgdf-w700
موتورهای جت توربوفن این هواپیمای غول پیکر توسط شرکت رولز رویس، پرَت اند ویتنی و جی ای ساخته شده و بزرگ ترین موتورهایی به شمار می آیند که تاکنون روی یک هواپیما نصب شده اند.
etert-w700
در این تصویر یکی از چرخ دنده های سه محوره اصلی فرود هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را می بینید.
sdfsd-w700
کابین خلبان دو نفره و کاملاً دیجیتال هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ یک شاهکار هنری به شمار می آید.
6456-w700
در قسمت درجه یک این هواپیما مسافران می توانند کاملاً دراز بکشند.
sdfsds-w700
در قسمت معمولی هواپیما نیز مسافران پرواز آرام و خوشایندی را تجربه کرده و تمامی تجهیزات سرگرم کننده برای آن ها تدارک دیده شده است.
eterter-w700
در ۲۱ ژوئن سال ۱۹۹۴ زحمات تمامی کارکنان شرکت بوئینگ با به پرواز درآمدن اولین هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ به ثمر نشست.
sdfsdf-w700
این هواپیمای پیشرفته می توانست بین ۳۰۵ تا ۴۴۰ مسافر را با پروازی به مسافت ۱۳.۳۱۰ کیلومتر به مقصد برساند. هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ می توانست با سرعت ۹۹۰ کیلومتر در ساعت و در ارتفاع ۳۷.۹۰۰ پایی پرواز کند.
xcvxc-w700
در ژوئن سال ۱۹۹۵ هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ برای اولین بار در خطوط هوایی یونایتد ایرلاینز به پرواز درآمد و عصر جدیدی را در دنیای هوانوردی آغاز نمود.
45645-w700
به طور سنتی منطق ایجاب می کرد که هواپیماهای با قدرت پرواز در مسافت های طولانی باید تعداد موتورهای بیشتری داشته باشند تا ایمنی ان ها بالا برود. به همین دلیل هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷، داگلاس دی سی ۸ و بعدها بوئینگ ۷۴۷ همه ۴ موتوره بودند. بدین ترتیب در صورتی که یکی از موتورها از کار می افتاد سه موتور دیگر توانایی نگه داشتن هواپیما در آسمان را داشتند.
sdfsdf-w700
با پیشرفت تکنولوژی توربوفن، هواپیماهای سه موتوره ی کوچکتری مانند مک دانل داگلاس دی سی ۱۰ و لاکهید ال ۱۰۱۱ مشتریان بیشتری پیدا کردند.
er456-w700
در همین دوره اولین جت های بلند دو موتوره از قبیل ایرباس A300B2 برای مسافت های نیمه طولانی مورد استفاده قرار گرفتند.
345345-w700
در سال ۱۹۸۵، اداره ی هوانوردی فدرال ایالات متحده محدودیت های خود در مورد مسافت هایی که جت های دو موتوره می توانند طی کنند را کاهش داد. این موضوع باعث شد که بوئینگ ۷۶۷ بتواند پروازهای با استفاده از یک موتور تا ۱۲۰ دقیقه را نیز انجام دهد. این قانون جدید به بوئینگ ۷۶۷ اجازه داد که در طول اقیانوس اطلس به پرواز درآید و فرصت های جدیدی را در اختیار کمپانی های سازنده هواپیما قرار دهد.
sdfgsd-w700
با تولید هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ شرکت بوئینگ توانست سازمان هوانوردی فدرال را به کاهش دادن محدودیت های مربوط به مسافت های پروازی ترغیب کند.
s333-w700
قوانین تازه باعث شد که هواپیماهای سه موتوره ی مدرنی مانندمک دانل داگلاس ام دی ۱۱ یک شبه بی مصرف شوند زیرا این هواپیماها توانایی رقابت با جمبوجت های چهار موتوره را نداشتند و از طرف دیگر از لحاظ هزینه و کارآیی نیز در حد جت های دو موتوره نبودند.
45345-w700
البته هواپیماهای جمبوجت چهار موتوره نیز با حضور هواپیمایی مانند بوئینگ ۷۷۷ نمی توانستند سیطره ی خود بر بازار فروش هواپیما را ادامه دهند. بوئینگ ۷۷۷ همراه با هواپیمای دو موتوره ی ایرباس A330 بازار را به قبضه ی خود درآوردند.
f345-w700
حتی هواپیمای رکوردشکن ایرباس A380 سوپرجمبو و هواپیمای منحصر به فرد بوئینگ ۷۴۷-۸ اینترکانتیننتال نیز نتوانستند مانع سیطره ی بوئینگ ۷۷۷ بر بازار شوند. این موضوع باعث کاهش تولید این دو هواپیمای پیشرفته و دوست داشتنی شد.
6666-w700
در سال ۱۹۹۶ شرکت بوئینگ نسخه ی پیشرفته تری از بوئینگ ۷۷۷ با نام ۷۷۷-۲۰۰IGW را با قدرت پرواز طولانی تر معرفی کرد که بعدها نام آن به ۷۷۷-۲۰۰ER تغییر داده شد.
333-w700
در سال ۱۹۹۸، شرکت بوئینگ طول هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را افزایش داد و نسخه ی ۷۷۷-۳۰۰ را با توانایی حمل ۵۵۰ مسافر تولید کرد.
222-w700
درس ال ۲۰۰۲، بوئینگ با تولید نسخه ی موسوم به ۷۷۷-۳۰۰ER بار دیگر حرکت فوق العاده ای از خود نشان داد. این هواپیمای غول پیکر با ۸۰۰ فروند فروش تاکنون پرطرفدارترین مدل بوئینگ ۷۷۷ لقب گرفته است.
111-w700
در سال ۲۰۰۶، شرکت بوئینگ نسخه ی ۷۷۷-۲۰۰LR با قدرت مسافت پروازی بسیار بالای هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را معرفی کرد.
221-w700
این نسخه که به «WorldLiner» نیز معروف است می توانست ۳۰۱ مسافر را تا مسافتی بیش از ۱۷.۵۰۰ کیلومتر منتقل کند.
sdfsdf-w700
امروزه هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ یکی از هواپیماهای محبوب در جهان به شمار می آید و در بسیاری از خطوط هوایی جهان از جمله آمریکن ایرلاینز، یونایتد ایرلاینز، سنگاپور ایرلاینز، قطر ایرلاینز، اتحاد ایرلاینز، ایرفرانس، ایر کانادا و ترکیش ایرلاینز به کار گرفته می شود.
wer-w700
با این وجود هیچ کس به اندازه ی شیخ احمد بن سعید آل مکتوم به هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ علاقه نداشت. در سال ۱۹۹۶ خطوط هوایی کوچک متعلق به این میلیاردر عرب که در دوبی واقع بود اولین هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۲۰۰ خود را دریافت کرد.
4444-w700
در طول دو دهه بعد از آن خطوط هوایی امارات به یکی از بزرگ ترین خطوط هواپیمایی جهان تبدیل شد و بیش از ۱۲۰ هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را در اختیار گرفت که بزرگ ترین ناوگان این هواپیما در جهان به شمار می آمد.
45454-w700
در واقع خطوط هوایی امارات بیش از ۱۵ درصد از کل خریدهای هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ را به خود اختصاص داد.
32342-w700
با بیش از دو دهه حضور موفقیت آمیز در آسمان، بوئینگ ۷۷۷ خود را برای یک بروزسازی بزرگ آماده می کند. قرار است در سال ۲۰۱۹ شرکت بوئینگ نسل جدید هواپیماهای بوئینگ ۷۷۷X را معرفی کند. جالب این که نیمی از پیش سفارش های هواپیماهای ۷۷۷X نیز از طرف خطوط هواپیمایی امارات ارائه شده است.

منبع: businessinsider
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
یک نظر

ورود