۱۵ توصیه کاربردی برای اینکه انسان بهتری باشیم

۱۵ توصیه کاربردی برای اینکه انسان بهتری باشیم

اگر زندگی را یک سفر در نظر بگیریم، برای اینکه بهترین ها را تجربه کنیم، لازم است که همه تلاش خود را برای انجام درست امور به کار بگیریم. وقتی رفتار خوب و درستی داشته باشیم، بهترین ها را هم تجربه خواهیم کرد و در نتیجه شادتر و اجتماعی تر خواهیم بود.

«اشتباه کردن» جزوی از وجود بشر است و از آن گریزی نیست. همه ما در طول زندگی، کارهایی نادرستی انجام داده و پیامدهای ناگوار آن ها را چشیده ایم. اشتباه، اگر چه نتیجه ناخوشایندی به دنبال دارد، اما باعث پختگی افراد می شود. اشخاص پس از تجربیات تلخ، از آن ها درس عبرت گرفته و تا حد امکان از تکرار موارد مشابه پرهیز می کنند.

همین تجربه، آن ها را یک قدم به موفقیت و شادمانی بیشتر سوق می دهد. از این رو، شاید بهترین رویکرد هر فرد در زندگی را بتوان تلاش برای «انسان بهتری بودن» دانست. به این ترتیب، فرد قادر است از میزان اشتباهات خود کاسته و چشم اندازهای ارزشمندتری برای زندگی اش تعیین نماید.

در همین راستا، در ادامه بیش از ۱۵ توصیه کاربردی برای رشد شخصیتی افراد را برشمرده ایم که امیدواریم در مسیر بهبود شرایط زندگی یاری رسانتان باشند. برای آگاهی از آن ها با روزیاتو همراه باشید.

۱- خود را تحسین و تشویق کنید

هر روز صبح، دو دقیقه پیش از خروج از خانه خود را برای ویژگی های خوبی که دارید یا کارهای درستی که در روز قبل انجام داده اید، تحسین کنید. حتی می توانید از شکل ظاهری خود تعریف کرده و موجب شادمانی خودتان بشوید. این رفتار، نه تنها موجب شادی و رضایت بیشتر شما از خود می شود، بلکه واگیر دار نیز بوده و به دیگران نیز منتقل می گردد. با داشتن احساسات مثبت و شاد نسبت به خود، دیگران نیز حس بسیار بهتری نسبت به شما خواهند داشت.

۲- بهانه آوردن را کنار بگذارید

سرزنش کردن همسر، مدیر، همکار یا مشتری، تلاشی بی ثمر است و شما را به جائی نمی رساند. به جای اینکه انگشت اتهام به سمت دیگران دراز کنید، مسئولیت اشتباه های خود را به عهده گرفته و از آن ها درس بگیرید. وقتی بتوانید از شکست ها و عدم موفقیت هایتان در راستای بهبود عملکرد خود استفاده کنید، به انسان بهتر و موفق تری تبدیل خواهید شد. آگاهی از اشتباه باعث ترک آن می شود و تاثیر مستقیم آن را روی زندگی شخصی و شغلی خود شاهد خواهید بود.

۳- بر خشم خود غلبه کنید

گفتن این حرف بسیار آسان است اما در واقعیت نمی توان به همین راحتی خشم را فرونشاند. اما این را بدانید که هنگام عصبانیت، احتمال اتخاذ تصمیمات نادرست و نابخردانه بسیار بالاست و حتی ممکن است به سلامت جسمی خود نیز آسیب برسانید. خشم می تواند به بروز بیماری های گوارشی، اختلالات خواب و حتی عارضه های قلبی منجر گردد.

برای غلبه بر خشم بهتر است احساسات خود را روی برگه بنویسید، دعا یا نماز بخوانید، مدیتیشن کنید یا در صورت امکان، افکار خود را مدیریت و سازمان دهی نمایید.

۴- بخشندگی را تمرین کنید

بسیاری از روانشناسان و دانشمندان این عرصه توصیه می کنند که با بخشش، هر گونه رنجش و کدورت را از بین ببرید. این امر فقط برای خودتان سود خواهد داشت. شما با بخشیدن دیگران در واقع افکار منفی، آزاردهنده، بی اعتمادی و خودخوری را از ذهن و قلب خود دور خواهید کرد. برای این منظور می توانید از مدیتیشن کمک بگیرید. از رنج های خود به عنوان درسی برای داشتن تفکر معقول و منطقی بهره بگیرید.

بخشش به شما قدرت رهایی از رنج را می دهد.

۵- صادق و رک باشید

اگر متوجه شوید همکار یا همسرتان به شما دروغ گفته، چه احساسی خواهید داشت؟ بدون شک تصورتان این است که از اعتماد و علاقه شما سوءاستفاده شده است. بنابراین، برای اینکه خودتان فرد بهتری باشید، باید یکی از اهداف اصلی زندگیتان، صداقت و درستکاری باشد. سازمان دهی و مدیریت افکار خود را تمرین کنید تا بتوانید ایده ها، تفکرات و احساسات خود را در بهترین، واضح ترین و صادق ترین حالت ممکن با دیگران در میان بگذارید.

۶- به دیگران کمک کنید

دادن صندلی خود در اتوبوس یا مترو به یک فرد مسن، کمک کردن به همکار در انجام پروژه کاری، کمک به کارهای خانه، کمک به حمل بار، سنگ صبور بودن و نگهداری از فرزند دوست خود، همه مصداق های مهربانی هستند و با انجام آن ها می توانید چهره بهتری در اجتماع برای خود بسازید.

۷- به حرف های دیگران گوش بسپارید

شنونده خوب بودن از جمله هنرهایی است که باید در زندگی خود تمرین کنید. وقتی با جان و دل به صحبت های دوستان و اطرافیان خود گوش می دهید، در واقع حس امنیت به آن ها داده و باعث پایداری روابط می شوید. گوش شنوا بودن، عاری از هر گونه اظهار نظر یا قضاوتی باعث می گردد تا فرد بهتری به نظر برسید و خودتان نیز احساس بهتری به خود داشته باشید.

۸- محلی رفتار کنید

منظور از این جمله این است که از محل و منطقه سکونت خود حمایت کنید. شما با خرید از فروشگاه های محل، اجناس تولید داخل و محصولات کشاورزی محلی در واقع به توسعه هر چه بیشتر کسب و کارهای محلی کمک می کنید. چنین هدفی باعث می شود تا درک بهتری نسبت به جامعه خود داشته باشید و در نتیجه برای بهبود بیشتر آن نیز قدم های موثری بردارید.

۹- همیشه مودب باشید

سلام کردن به همکاران، تشکر کردن از آن ها، باز نگه داشتن در اتاق یا آسانسور برای رسیدنشان و موارد ساده ای از این دست، چقدر وقت شما را می گیرند؟ تقریبا هیچ. پس با رفتارهای مودبانه و سرشار از مهربانی می توانید خوب بودن را نه تنها به خود، بلکه به دیگران نیز بیاموزید. این را در نظر داشته باشید که حتی اگر طرف مقابل شما انسان گستاخ و بی ادبی هم باشد، شما با انجام کارهای درست می توانید در طولانی مدت موجب تغییر رفتارهای زشت او هم بشوید.

۱۰- خودتان باشید

برای اینکه خودتان باشید لازم است خودتان را بشناسید؛ ارزش ها و توانائی های خود را بشناسید، شهامت داشته باشید، برای خود مرز و محدوده تعیین کنید، هدف گذاری کرده و در مسیر باورهای خود حرکت نمایید. وقتی بتوانید درک درستی از خود داشته باشید، بدون شک شهامت بیشتری برای «خود بودن» پیدا خواهید کرد.

۱۱- در برابر تغییرات مقاومت نکنید

از اینکه در زندگی خود تغییر ایجاد کنید، نهراسید. رستوران ها، غذاها، افراد، مکان های گردشگری و کارهای تازه و جدید را امتحان کنید. تجربه فعالیت های جدید موجب رشد روحی و اخلاقی شما می شود. با حضور در مکان های تازه می توانید اعتماد به نفس بیشتری را در زندگی تجربه کنید. همچنین تجربیات بیشتری نیز کسب خواهید کرد که همگی برای انسان بهتر بودن لازم و مفید هستند.

۱۲- به دیگران احترام بگذارید

تصور کنید همه خانه را تمیز کرده اید و ناگهان برادرتان با کفش های گلی وارد شده و همه جا را کثیف می کند! چه حسی به شما دست می دهد؟ بدون شک از اینکه با این کارش همه زحمات شما را هدر داده عصبانی خواهید شد. بنابراین، سعی کنید خودتان همیشه برای وقت، افکار، ایده ها، تلاش ها، احساسات، سبک زندگی و … دیگران ارزش و احترام قائل باشید. با این کار در واقع قدر دان تلاش های آن ها خواهید بود.

این را در نظر داشته باشید که برای نظر مخالف دیگران هم باید احترام قائل شد زیرا همیشه نظرات ما درست نیست.

۱۳- دست خالی به مهمانی نروید

وقتی به خانه یکی از دوستان یا آشنایان دعوت می شوید، بهتر است دست خالی آن جا نروید. با یک جعبه کوچک شکلات، نوشیدنی فصلی، شیرینی ای که خودتان در خانه پخته اید یا پاستیل برای فرزند صاحبخانه می توانید حس قدردانی خود را به وی منتقل کرده و چهره زیباتری از خود در ذهن او حک کنید.

۱۴- مطالعه و یادگیری را در دستور کار خود قرار دهید

در مورد موضوعاتی که آگاهی ندارید یا ذهنتان را مشغول کرده اند، تحقیق و مطالعه کنید. از افراد متخصص سوال بپرسید. وقتی سطح دانش و آگاهی خود را به مسائل روزمره افزایش دهید، درک بهتری نسبت به آن ها خواهید داشت. در نتیجه، کمتر دیگران یا دیگر فرهنگ ها را مورد قضاوت قرار داده و نظرات و افکار نادرست در مورد آن ها خواهید داشت. با افزایش سطح دانش، در واقع از خودتان انسان بهتری خواهید ساخت.

۱۵- اطرافیان را هیجان زده کنید

وقتی در مترو نشسته اید و یک غریبه به شما نگاه کرده و لبخند می زند، چه حسی به شما دست می دهد؟ بدون شک خوشحال می شوید. با انجام کارهای ساده ای همانند لبخند زدن، هدیه دادن به دوستان و همکاران، دعوت کردن آشنایان و … می توانید موجب خوشحالی و هیجان زده شدن اطرافیان بشوید. این کارها شما را به فرد بهتری تبدیل می کنند.

منبع: inc
مطالب مرتبط
یک نظر

ورود