با درختانی آشنا شوید که از فجایع گوناگون تاریخی جان سالم به در برده اند

با درختانی آشنا شوید که از فجایع گوناگون تاریخی جان سالم به در برده اند

انسان در طول تاریخ همیشه با فجایع و آسیب های فراوانی مواجه بوده و به روش های گوناگون در مقابل آن ها ایستادگی کرده است. اما گیاهان و درختان قادر نیستند همچون انسان از خود در برابر سوانح و مصیبت ها محافظت نمایند و از این رو، پس از وقایعی همانند سیل یا بمباران، مشاهده زمین های بدون بافت گیاهی و درخت چندان دور از انتظار نیست.

اما شاید برایتان جالب باشد تا بدانید که نمونه های بیشماری از انواع درختان در سراسر جهان توانسته اند از آسیب های طبیعی و غیرطبیعی قِسِر در رفته و همچنان به حیات خود ادامه دهند. به همین خاطر آن ها را نماد امید نامیده و توسط انسان ها گرامی داشته می شوند.

به لطف رسانه های دیجیتال، برخی از این درختان، علیرغم محدوده های مرزی و سیاسیِ مکانی که در آن حضور دارند، برای بیشتر مردم جهان شناخته شده و مورد احترام هستند و به صورت رسمی «درختان بازمانده» لقب گرفته اند.

برای آشنایی با تعدادی از این درختان در ادامه با روزیاتو همراه باشید.

درخت گلابی: باز مانده از حادثه ۱۱ سپتامبر

این درخت گلابی که در تصویر بالا آن را مملو از شکوفه می بینید، در زیر آوار برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی همچنان زنده مانده و به حیات خود ادامه می دهد. این درخت که در حال حاضر ۲.۴ متر ارتفاع دارد، در دهه ۱۹۷۰ میلادی کاشته شده است اما وقتی در سال ۲۰۰۱ در زیر آوار کشف شد، شکل نامناسبی پیدا کرده بوده و تنها یکی از شاخه هایش سالم باقی مانده بود.

اما شهرداری آن را به جای جدید و در کنار ساختمان یادبود حادثه ۱۱ سپتامبر منتقل کرد و پس از مراقبت های فراوان، جانی دوباره به آن بخشیده شد.

گفتنی است، از سال ۲۰۱۳ میلادی حرکتی جالب آغاز به کار کرده و به موجب آن، بذر درختان بازمانده را به کشورهایی که درگیر جنگ یا بلایای طبیعی بوده یا هستند، ارسال می کنند. هدف از این کار، گسترش امید و پایداری در برابر مشکلات است.

در حال حاضر، بذر این درخت برای قربانی های کشتار نیوتاون و کیلین، توفان ها و توفندها در جاپلین، گولفپورت و فار راکوی در آمریکا، قربانی های حادثه بمبگذاری در مادرید اسپانیا و بوستون آمریکا و حوادث آتش سوزی و سیل در گوشه و کنار کشور آمریکا فرستاده شده است.

همچنین بد نیست اشاره کنیم که علاوه بر درخت گلابی موردبحث، ۶ درخت دیگر نیز از حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی جان سالم به در بردند و در حال حاضر در کنار ساختمان شهرداری نیویورک سیتی و پل بروکلین کاشته شده و نگهداری می شوند.

درخت نارون آمریکایی: بازمانده حادثه بمب‌گذاری در شهر اوکلاهاما

 

در روز ۱۹ آوریل سال ۱۹۹۵ میلادی، یک بمب پر قدرت در ساختمان فدرال در مرکز شهر اوکلاهاما در کشور آمریکا ۱۶۸ کشته و نزدیک به ۷۰۰ زخمی بر جای گذاشت. در زمان وقوع حادثه حدود ۶۵۰ نفر داخل ساختمان حضور داشتند.

در میان تمامی حاضرین، یک درخت نارون یکصد ساله نیز وجود داشت که در محوطه پارکینگ این بنا ایستاده بود. پیش از بمب‌گذاری، بیشتر کارمندان این ساختمان سعی داشتند در زیر سایه این درخت بزرگ و پربار ماشین خود را پارک کنند.

فشار انفجار موجب از بین رفتن تعداد زیادی از شاخه های این درخت شد و خرده های شیشه و میله های ساختمانی در تنه آن جای خوش کردند. همچنین در طول بررسی و جستجوهای پلیس برای یافتن شواهد و مدارک لازم برای کشف دلیل و عامل این بمب‌گذاری، بسیاری از شاخه های آن بریده شدند و مورد آزمایش قرار گرفتند..

اما با وجود تمام این اتفاق ها، مردم این درخت کهنسال را نجات داده و دوباره به آن حیات بخشیدند.

تصویر گرافیکی از سیستم مهندسی اعمال شده در زیر زمین برای محافظت هر چه بهتر از درخت بازمانده

در حال حاضر، اطراف این درخت بازمانده یک دیوار کوتاه کشیده شده و از آن به طور ویژه نگهداری می شود. در پای درخت تابلوئی نصب شده که روی آن نوشته شده است: «روح این شهر و این ملت هرگز مغلوب نمی شود؛ ریشه قوی ایمان ما همیشه نگهدارمان خواهد بود.»

تصویر ساختمان فدرال در اوکلاهاما سیتی پس از فاجعه بمبگذاری

از درخت بازمانده موردبحث، قلمه های متعددی گرفته شده است و هر سال به مردم ارائه می شود تا در مکان های عمومی یا حتی باغچه های خصوصی خود در سراسر آمریکا بکارند.

کاج معجزه: بازمانده از سونامی ۲۰۱۱

درخت کاج معجزه در زمانی که هنوز زنده و قدبرافراشته بود

هنگامی که ژاپن در سال ۲۰۱۱ میلادی دچار سونامی تخریب‌گر شد، تقریبا تمامی بافت گیاهی واقع در سواحل اقیانوس آرام به طور کلی از بین رفتند، به غیر از یک درخت کاج سربه فلک کشیده.

از میان ۷۰ هزار اصله درخت، فقط یک درخت کاج ۲۵۰ ساله توانست در Rikuzentakata در زیر فشار آب و توفان دوام آورده و جان سالم به در ببرد. با اینکه شاخه ها و ساقه این درخت در برابر سونامی پایداری کردند، اما ۸ ماه بعد، ریشه آن در اثر شوری آب ها به طور کامل خشک شد.

درخت کاج معجزه پس از سونامی (چپ) و پس از بازسازی و محافظت در اسکلت فلزی

پس از این رویداد، درخت ۲۷ متری از ریشه در آورده شد و یک اسکلت فلزی در ساقه آن تعبیه گشت تا فرم اصلی درخت همچنان حفظ شود. همچنین، از رزین هم برایش شاخه و برگ ساخته شده و دوباره به محل اصلی خود بازگردانده شد.

Hibaku Jumoku: بازمانده از بمب اتمی

درخت اوکالیپتوس بازمانده از بمب هسته ای

پس از ویرانی های گسترده ای که بمب هیروشیما در سال ۱۹۴۵ میلادی بر جای گذاشت، یک دانشمند و کارشناس اهل منهتن پیش بینی کرده که زمین های آسیب دیده حداقل تا ۷۵ سال بایر خواهند بود و هیچ گونه گیاهی در آن ها رشد نخواهد کرد.

اما در بهار سال بعد، در کمال تعجب همگان، مشاهده شد که در میان همه خرابی ها، درختانی جوانه داده و دوباره زنده شده اند. با اینکه این درخت به شدت آسیب دیده و شاخه هایشان شکسته بود،  اما همچنان زنده بودند و توانستند به حیات خود ادامه دهند.

این جوانه ها، امید فراوانی در دل مردم ایجاد کرده و باعث شدند تا آن ها برای ساخت دوباره شهر خود اقدام کنند.

هیروشیما پس از انفجار بمب هسته ای

پس از جنگ، حدود ۱۷۰ درخت از ۳۲ گونه مختلف در ۵۰ منطقه گوناگون در شعاع ۲ کیلومتری از مرکز انفجار بمب، زنده باقی ماندند. در حال حاضر، این نجات یافته ها به عنوان درختان تحت تاثیر بمب، نامگذاری شده اند.

نزدیک ترین درخت به مرکز حادثه یک بیدمجنون است که حدود ۳۷۰ متر دورتر از محل انفجار بمب قرار داشته است. البته درخت اصلی در اثر ترکش های بمب از بین رفته بود اما ریشه آن سالم مانده بود و به تدریج دوباره جوانه داده و سالم شد. بیدمجنون دیگری که زنده بود نیز در فاصله ۴۵۰ متری قرار داشته است.

تابلویی که نشان می دهد این درخت از بمب هسته ای نجات یافته است

تمامی این درختان در زمین های اطراف ساختمان های عمومی، معابد و مکان های مقدس کاشته شده اند و تحت نظارت مستقیم دولت هیروشیما قرار دارند.

بذرهای این درختان نیز همانند موارد مذکور در بالا، در سراسر کشور ژاپن و دیگر شهرهای جهان توزیع می شود.

درختی که شاهد همه ماجرا بود: بازمانده از سقوط هواپیما

در سال ۱۹۹۲، یک هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ در آپارتمانی در بیجملمیر در نزدیکی آمستردام در هلند سقوط کرد و در نتیجه آن ۴۳ نفر جان خود را از دست دادند. درختی که در این حادثه زنده باقی مانده بود، بدون هیچ گونه تصمیم قبلی، به مکانی مقدس برای سوگواری و زنده نگه داشتن خاطره درگذشته ها مورد توجه مردم قرار گرفت.

این درخت در حال حاضر به زبان محلی «درختی که شاهد همه ماجرا بود» نام دارد. هر سال مراسم یادبود قربانی های حادثه هوایی در کنار این درخت برگزار می شود.

منبع: amusingplanet
دیجیاتو
بدون نظر

ورود