رازهای زندان مخوف رقه؛ جایی که داعش «خائنان و جاسوسان» را نگهداری می کرد

رازهای زندان مخوف رقه؛ جایی که داعش «خائنان و جاسوسان» را نگهداری می کرد

اینجا مکانی است که توسط روح کسانی که اینجا زندانی بوده اند تسخیر نشده است بلکه جملاتی که توسط آن ها روی دیوارهای زندان نوشته شده شما را در بهت و حیرت و البته وحشت فرو خواهد برد. در درون ویرانه های استادیوم بزرگ شهر رقه، جایی که مرکز فرماندهی بدنام داعش قرار داشته و از این مکان حملات تروریستی در کشورهای غربی برنامه ریزی و هدایت می شد، سلول های کوچک و موقتی وجود دارد. برخی از آن ها دستشویی های کوچکی بوده اند که به بازداشتگاه هایی کوچک یا سلول هایی برای شکنجه زندانیان تبدیل شده اند.

در این میان اتاقی وجود دارد که بیش از بقیه اتاقک ها جلب توجه می کند و روی دیوارهای سفید آن اسامی افرادی با مدت زمان زندانی بودن سیاهکاری شده است. در واقع کسانی که توس داعش به خیانت یا جاسوسی متهم می شدند در این سلول نگهداری شده اند. به گفته نیروهای دموکراتیک سوریه، در طبقه زیرین این استادیوم، افراد داعش رختکن ها را تغییر شکل داده و به سلول هایی برای زندانی کردن افراد تبدیل نموده اند. از همه ترسناک تر جملاتی است که به زبان انگلیسی با خط هایی ناخوانا با خودکار روی این دیوارها نوشته شده و در زیر آن سوراخی بزرگی قرار دارد که شبه نظامیان داعش برای رفت و آمد راحت تر در راهروهای این استادیوم ایجاد کرده اند.

یکی از این نوشته ها بدین شرح است:” اگر شما دارید این نوشته را می خوانید، چهار دلیل عمده برای بودن شما در اینجا وجود دارد.۱. شما جنایتی مرتکب شده و با دست های خونین دستگیر شده اید.۲. از سرویس جی پی اس برای توییتر استفاده کرده اید! یا یا نقاطی را با استفاده از جی پی اس روی گوشی تلفن همراه خود مشخص کرده اید.۳. ویدیوها یا عکس هایی را از یک منبع اینترنتی وای فای حساس بارگذاری کرده اید یعنی به اجازه امیر خود نیاز داشته اید ولی این کار را نکرده اید.۴. مشکوک هستید! در آن طرف خیابان! پلیس دلیل خوبی برای این کار دارد. صبور باشید! صبور باشید! صبور باشید! دشمن شیطان مسلمانان همه نوع نجوایی در گوش شما خواهند خواند در حالی که شما به سقف یا کف سلول خیره شده اید”.

بالاتر از این متن نام حسام الخواج نوشته شده و بعد از “در ۲۵/۲/۱۶ کشته شد”. در جایی دیگر روی دیوار می توان نام کسانی که در این زندان حضور داشتع همراه با مدت زمان زندانی بودنشان حکاکی شده است. ابوماریا ۱۱۳ روز. ابو حسین دوار زیر اسم خود به زبان روسی نوشته است:” کابوس”. ابوکرم از فرانسه. مشخص نیست که چه کسی آزاد شده و چه کسی اعدام گردیده است. در بخشی دیگر از دیوار دلیل زندانی شدن افراد بیان می شود. پوکه های زیادی روی کف زندان ریخته است، همراه با کاغذهایی که به عنوان وسیله ی هدفگیری توسط شبه نظامیان طرفدار داعش برای آموزش تیراندازی مورد استفاده قرار گرفته اند.

نبرد برای آزادی رقه یک نبرد بین المللی بود و در این استادیوم داوطلبانی را از سایر نقاط جهان می بینیم. یکی از این جنگجویان غربی داوطلب مایک نام دارد که اهل بریتانیاست و جوابی برای سخت ترین سوال ممکنی که اکنون با آن روبرو هستند وجود ندارد: چطور به خانه باز می گردند؟ زیرا راه های زمینی برای بازگشت این گونه افراد به خانه هایشان بسته و توانایی استفاده از حریم هوایی را نیز ندارند. یک نفر دیگر نیز داوطلبی ۲۴ ساله به نام جان اهل کلرادو است که نگرانی زیادی بابت این موضوع ندارد.

وی شغل خسته کننده اش را در یک موسسه فناوری اطلاعات رها کرده و به یگان ها کُرد پیوست اما هیچ گاه فکر نمی کرد که خود را در خط مقدم در رقه ببیند. وی می گوید که از این نبرد لذت برده است. علاوه بر این وی چنین می گوید:” غم انگیز است که دیگر نبردی برای ما وجود ندارد. من حدود ۷۰ متر با افراد داعش فاصله داشتم، می توانستیم فرار کردن آن ها را در خیابان ها ببینیم. از نشستن در بیابان و چای خوردن بهتر بود، خیلی بهتر بود”. به گفته ی جان، نبرد رقه آن طور که انتظار داشته سخت و خشن نبوده است. وی می گوید که دیگر دوست ندارد به کار گذشته اش بازگردد.

در انتهای راهرو یک صفحه ی  فلزی بزرگ توسط تعدادی از شبه نظامیان کُرد از روی کف بتنی کنار زده می شود که در زیر آن گودالی عمیق قرار دارد. یکی از این نیروها برای نشان دادن عمق این چاله ابتدا سنگی را در درون آن انداخته و سپس تکه کاغذی را آتش زده و به درون آن می اندازد. ویرانی در رقه مانند دیگر شهرهایی که داعش در آن ها حضور داشته وحشتناک است اما بیش از آن خالی بودن شهر از سکنه است که شما را در وحشت فرو می برد. حتی در شهر موصل زمانی که به طور کامل آزاد نشده بود بسیاری از افرادی که از شهر گریخته بودند به شهر باز می گشتند اما در رقه شرایط جور دیگر است.

نیروهای دموکراتیک سوریه به ساکنانی که از شهر فرار کرده اند هشدار داده اند که برای بازگشت عجله نداشته باشند زیرا شبه نظامیان داعش شهر را به طور گسترده مین گذاری کرده اند و این اخطار نیز مورد توجه قرار گرفته است. تقریباً هیچ کسی در شهر وجود ندارد که با فاتحان شهر مخالفت کند. تنها ساختمانی که در شهر رقه ویران نشده بیمارستان مرکزی رقه است زیرا داعش صدها نفر را در این بیمارستان به گروگان گرفته و از آن ها به عنوان سپر انسانی استفاده می نمود تا این که طی یک توافق با نیروهای دموکراتیک سوریه آن ها توانستند همراه با خانواده هایشان از این شهر فرار کنند. نیروهای دموکراتیک سوریه حتی در جمع آوری جسدهای افراد داعش نیز با سرعت تمام عمل کرده اند به طوری که به ندرت می توان جسدی را در شهر دید.

دیگر افراد محلی که برای داعش می جنگیدند و خود را تسلیم کرده اند سرنوشت بهتری داشته اند. در بیرون از شهر چادرهایی برای ساکنان شهر که از نبردها فرار کرده اند در یک کمپ آوارگان برپا شده است. در این میان چادرهایی برای بیش از ۲۰۰ جنگجوی داعشی و خانواده هایشان برپا شده و کسی اجازه نزدیک شدن به آن ها را ندارد و البته از دیگر آوارگان نیز جدا شده اند. سرنوشت این افراد و خانواده ها از دیگر افراد مبهم تر به نظر می رسد.

منبع: cnn
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود