در ۲۴ آبان ماه سال گذشته، پدیده ابرماه در آسمان روی داد و به واسطه آن ماه ۱۴ درصد بزرگ تر و ۳۰ درصد روشن تر از همیشه در دل آسمان خودنمائی کرد. این رویداد دوباره دیشب مصادف با ۱۲ آذرماه روی داد و در سراسر جهان قابل مشاهده بود.
البته میزان بزرگی ماه در شب گذشته ۷ درصد بزرگ تر و ۱۵ درصد درخشان تر از حالت عادی بود.
بدنبال این پدیده، قمر در کامل ترین حالت به نزدیک ترین فاصله خود از زمین می رسد و در نتیجه درخشان تر و بزرگ تر از معمول دیده می شود که به آن سوپر مون می گویند. البته بد نیست بدانید که گردش ماه به دور زمین به صورت بیضی انجام می شود، بنابراین فاصله آن با زمین متغیر بوده و در نزدیک ترین حالت، ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر و در دورترین حالت، حدود ۴۰۷ هزار کیلومتر از زمین فاصله خواهد داشت.
ماهِ تمام و زیبا را در پشت معبد «اوپاتاسانتی» در کشور میانمار، در یکشنبه شب ۱۲ آذرماه مشاهده می کنید. این نخستین سوپرمون ۱۳۹۶ بود و گویا قرار است دوبار دیگر در تاریخ های اول و سی و یکم ژانویه روی دهد.تصویر ابرماه در کشور میانمار در امتداد بزرگراهی در نزدیکی یانگون. این پدیده وقتی روی می دهد که ماه در نزدیک ترین فاصله خود از زمین قرار داشته باشد.ابرماه در پشت علامت «الله» در کشور پاکستانابرماه در بالای ویتبی اَبِی در یورکشایر، انگلستانابرماه ۱۲ آذر ماه در پشت ابرها در شهر کالابریا در کشور ایتالیا قرار دارد.سوپرمون در پشت مجسمه آزادی در نیویورک سیتیسوپرمون در واشنگتن دی سی از چشم انداز آرلینگتون، ویرجینیانمایی از سوپرمون در کنار آسیاب بادی در بلندی های کلرورادو. سوپرمون باعث می شود تا ماه ۱۴ درصد بزرگ تر و ۳۰ درصد درخشان تر از حالت عادی به نظر برسد.عبور هواپیما از مقابل ابرماه در گرجستان
بدون نظر