بهترین سریال های تلویزیونی خارجی برای تماشا در ایام نوروز: شبکه FX

بهترین سریال های تلویزیونی خارجی برای تماشا در ایام نوروز: شبکه FX

رفته رفته به پایان سال ۹۶ شمسی نزدیک شده و برای استقبال از سال جدید آماده می شویم. ایام تعطیلات نوروز یکی از بهترین و خاطره انگیزترین ایام سال می باشد که می توان خستگی یک سال کاری را جبران کرد. در این میان اکثر افراد و خانواده ها از قبل برای این ایام تعطیل برنامه ریزی کرده و هر یک به نحوی این ایام را می گذرانند؛ برخی با سفر و برخی با در کنار خانواده بودن. راه های مختلفی برای لذت بردن از این ایام وجود دارد که بسته به شرایط و علایق افراد متفاوت خواهد بود. در این میان تماشای برنامه ای تلویزیونی یکی از بهترین و معمول ترین روش هایی است که خانواده ها و افراد در نظر می گیرند. امروزه با توجه به این که دوران طلایی تلویزیون نامیده می شود بسیاری اوقات فراغت خود را با تماشای یک سریال تلویزیونی می گذرانند.

در سال های اخیر علاوه بر مجموعه های تلویزیونی داخلی و مجموعه های مخصوص نمایش خانگی، سریال های خارجی نیز طرفدارن زیادی پیدا کرده اند. بدین ترتیب قصد داریم در مطلبی دنباله دار و به تفکیک شبکه های تلویزیونی خارجی، مجموعه های برتر هر شبکه یا سرویس اینترنتی را به شما معرفی کنیم که در صورت علاقه در ایام تعطیلات نوروز به تماشای تعدادی از آن ها بنشینید. این قسمت را به شبکه تلویزیونی اف ایکس (FX) اختصاص داده ایم و قصد داریم بهترین سریال های این شبکه، اعم از قدیمی و جدید، را به شما معرفی کنیم.

۱۰- داستان جنایی آمریکایی

مدت انتشار: ۲۰۱۶ تاکنون (۲ فصل)

سریال خارجی

اگر چه تنها یک فصل از سریال «داستان جنایی آمریکایی» (American Crime Story) به پایان رسیده و فصل دوم آن با داستانی متفاوت در حال پخش است اما همان فصل اول کافی بود تا تماشاگران بسیاری در سراسر جهان جذب این سریال شوند. این سریال نیز یک سریال جُنگ گونه است که پرونده های جنایی مشهور و جنجالی ایالات متحده را با جزییات بیشتری به شکلی جذاب به تصویر می کشد. در اولین فصل از این سریال حضور بازیگران مشهوری مانند کیوبا گودینگ جونیور، جان تراولتا و دیوید شویمر هستیم که اسم آن ها برای اعتبار بخشی به این سریال کافی بنظر می رسد.

گودینگ جونیور در این فصل نقش او جی سیمپسون را بازی می کند که نقش اصلی یکی از جنجالی ترین و مشهورترین پرونده های جنایی تاریخ ایالات متحده با جزییات فراون به تصویر کشیده می شود. فصل دوم نیز به داستان قتل جیانی ورساچه و حواشی این شخصیت قبل از مرگ می پردازد که به تازگی چندین اپیزود از آن پخش شده است. هر دو فصل به خوبی با جزییات دقیق و پیچیده خود نقش رسانه ها در شکل دادن به واقعیت ماجرا را به زیبایی روایت کرده و چگونگی شکل گیری ذهنیت جامعه آمریکا از این حوادث نشان می دهد.

۹- موجه

مدت انتشار: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ (۶ فصل)

سریال خارجی

در سریال «موجه» (Justified) تیموتی اولیفانت نقش ریلان گیونز را بازی می کند؛ یک مارشال ایالتی که به روش خاص خودش قانون را پیاده می کند. او با ریخت و شمایل و رفتاری شبیه هفت تیرکش های دوران غرب وحشی، خیلی زود عدالت را برقرار کرده و مدیریت او برای فرماندهانش بسیار سخت است زیرا کنترل کردن او مانند دیگر افراد پلیس ممکن نیست. شاید داستان مجموعه تلویزیونی «موجه» جدید و اورجینال نباشد و البته این طور هم نیست. مردی دارای قدرت قانونی از روش های خاص خود که گاه غیرقانونی هستند برای تسری قانون استفاده می کند و این همان کاری است که بسیاری در سریال ها و فیلم های دیگر انجام داده اند اما هیچکدام نتوانسته اند به زیبایی سریال «موجه» این کار را انجام دهند.

سریال «موجه» از کارگردانی خوب، بازی های قابل قبول و سیر داستانی جذاب سود می برد و از آن جا که بر اساس داستان هایی کوتاه از المور لئونارد ساخته شده، کیفیت دیالوگ ها و شخصیت ها در آن بی نظیر است. این سریال نشان می دهد که لازم نیست داستان و ایده یک سریال جدید و اورجینال باشد و حتی پرتکرارترین داستان ها نیز می توانند تازگی داشته باشند اگر به شیوه درستی بیان شوند. هر اپیزود از این سریال بخشی جنایی دارد که باید دنبال قانون شکن گشت اما تمرکز اصلی داستان بر روی شخصیت اصلی و خانواده او قرار دارد. مجموعه تلویزیونی «موجه» یک سریال جذاب است که عناصر مختلفی از جمله، کمدی، اکشن و پلیسی را در هم ترکیب کرده و داستانی جذاب را در یک منطقه ی فقیرنشین حاشیه شهر به تصویر می کشد.

۸-پسران آشوب

مدت انتشار: ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ (۷ فصل)

سریال خارجی

سریال «پسران آشوب» (Sons of Anarchy) یکی از سریال هایی بود که در طول دوران شش ساله پخش شدنش هسته ثابتی از تماشاگران را اطراف خود جمع کرد. این سریال که باعث به شهرت رسیدن چارلی هونام شد داستان مردی به نام جکس تلر (چارلی هونام) را روایت می کند که رییس یک گروه موتورسوار آشوب طلب و یاغی در کالیفرنیا است. از همان ابتدا این سریال واکنش های مثبتی را برانگیخت که علاوه بر داستان جذاب و پرحادثه اش، باید آن را مدیون بازی های بی نقص بازیگرانش دانست. سریال «پسران آشوب» تماشاگران بسیاری داشت و در مجموع نیز هنوز پربیننده ترین سریال شبکه FX به شمار می آید.

«پسران آشوب» پر از خشونت های مردانه ای است که حول محور شخصیت تلر متمرکز بوده و او را به قهرمان محبوب بسیاری از تماشاگران تبدیل کرد. این سریال را با داستان های شکسپیر مقایسه کرده اند که نشان دهنده تراژدی دردناکی در پایان داستان است و قبل از آن نیز رابطه بین یک مادر را روایت می کند که همه می دانیم دیر یا زود با پایانی دردناک بیننده را به حال خود رها خواهند کرد. شاید این سریال یکی از معدود سریال هایی باشد که ضدقهرمانانان شخصیت های اصلی بوده و دوست داشتنی هستند حتی زمانی که رفتارهای بد و غیرانسانی آن ها را می بینیم. هنگام تماشای «پسران آشوب» منتظر غافلگیر شدن های متوالی و پیچش های داستانی متعدد باشید.

۷- آسمان در فیلادلفیا همیشه آفتابی است

مدت انتشار: ۲۰۰۵ تاکنون (۱۲ فصل)

سریال خارجی

شاید این جمله دیگر کلیشه ای شده باش که بگوییم هیچ سریال کمدی مانند این و آن سریال ساخته نشده اما بدون شک این جمله بهترین توصیف در مورد سریال «آسمان در فیلادلفیا همیشه آفتابی است» (It’s Always Sunny In Philadelphia) بهتریت توصیف خواهد بود. این سریال داستان گروهی از از افراد متفاوت اما با طرز فکر مشابه را روایت می کند که با هم دوست بوده و «ظاهراً» یک کافه را در فیلادلفیا مدیریت می کنند. در واقع آن مدیریت کافه ای را بر عهده دارند که نه دیده می شود و نه مشتری زیادی به آن مراجعه می کند. اعضای این گروه اشتباهات خنده داری می کنند، همدیگر را تکمیل می کنند، الهام بخش همدیگر می شوند و در تمام این مدت تفاوت های آشکاری با هم دارند که زیبایی این داستان ها باعث شده که پخش این سریال پس از ۱۲ فصل هنوز ادامه داشته باشد.

شخصیت های «آسمان در فیلادلفیا همیشه آفتابی است» انسان های نفرت انگیزی شاید باشند و در هر چیزی تنها به خود فکر کنند، اما در عین حال هر بیننده ای دوست دارد یکی از آن ها باشد. چیزی که این سریال در آن بسیار موفق عمل کرده این است که با ذکاوت تمام از بدترین اتفاقات و بوسیله منفورترین شخصیت ها موجبات خنده و لذت شما را فراهم می سازد. پخش «آسمان در فیلادلفیا همیشه آفتابی است» همچنان ادامه خواهد داشت و تاکنون ساخت دو فصل دیگر از آن نیز تایید شده است.

۶- آتلانتا

مدت انتشار: ۲۰۱۶ تاکنون (۱ فصل)

سریال خارجی

سریال «آتلانتا» در سال ۲۰۱۶ و در بحبوحه درگیری های شدید سیاسی در ایالات متحده منتشر شد و شاید بتوان آن را سریالی برای ترویج دیدگاه لیبرال و صلح جویانه دانست که تلاش می کند به زندگی و جهان کنونی معنا ببخشد. در واقع این سریال قصد دارند نشان دهد که زندگی تا چه اندازه می تواند عجیب و غریب، خطرناک و ناعادلانه باشد به خصوص وقتی که سیاهپوست باشید. این سریال داستان دو پسرعمو را روایت می کند که قصد دارند در دنیای موسیقی هیپ هاپ برای خود نامی دست و پا کنند. بازی لاکیت استنفیلد یکی از بهترین بازی ها در سریال های تلویزیونی در یک دهه اخیر است.

داستان این سریال کاملاً متفاوت و تازه است و برای مدت ها پس از تماشای آن شما را درگیر خواهد کرد. «آتلانتا» یک شیوه روایی سوررئال را در پیش می گیرد که در عین حال ناخوشایند و جذاب است. شاید یکی از اتفاقات جالب سریال داشتن جاستین بیبر سیاهپوست و رد شدن ماشین ها از روی مردم است که با تمام اتفاقات عجیب و غیرمنتظره خود هنوز یک کمدی جذاب یه شمار می آید. با تماشای این سریال هم خواهید خندید و هم واقعیت زندگی شما را به شدت تکان خواهد داد.

۵- تابو

مدت انتشار: ۲۰۱۷ تاکنون (۱ فصل)

سریال خارجی

سریال تاریخی «تابو» (Taboo) با بازی خیره کننده تام هاردی محصول مشترک بی بی سی و شبکه FX است که یکی از بهترین سریال های بی بی سی در سال های اخیر بوده و تماشاگران بسیاری را به خود جلب کرد. داستان این سریال در سال ۱۸۱۴ رخ داده و داستان جیمز دلینی (تام هاردی) را روایت می کند که پس از یک سفر به نقطه ای دوردست برای مدتی طولانی، پس از مرگ پدرش و در حالی که همه فکر می کنند او مرده به خانه باز می گردد و هیچ شباهتی با گذشته خود ندارد. وی در این میان متوجه می شود که کمپانی هند شرقی دارایی ها و ارثیه پدرش را تصاحب کرده و بدین ترتیب وی برای گرفتن حق خود با این کمپانی قدرتمند درگیر می شود.

این سریال مملو از خیانت، دسیسه چینی، عشق، قتل و گذشته تاریک خانواده است که رفته رفته نمایان می شوند. سریال «تابو» با بازی بی نقص تام هاردی و تعدادی دیگر از بازیگران سرشناس بریتانیایی به مباحث تاریخی واقعی بسیاری می پردازد که در کنار داستان اصلی مورد بررسی قرار می گیرند. به دو دلیل تماشای این سریال را به شما توصیه می کنیم: یکی به خاطر بازی پرانرژِی و خرس مآبانه ی تام هاردی و دوم به خاطر تاریخچه ای از قدرت گرفتن کمپانی هند شرقی و روسای آن که در این سریال به زیبایی به تصویر کشیده می شود.

۴- گروه شیلد

مدت انتشار: ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ (۷ فصل)

سریال خارجی

سریال درام جنایی «گروه شیلد» (The Shield) در سال ۲۰۰۲ و در اولین فصل انتشار خود جایزه گلدن گلوب بهترین سریال درام بدست آورد و مایکل چیکلیس نیز جایزه کلدن گلوب و امی را به خاطر بهترین بازیگر مرد نقش اول به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۱۳ این سریال جزو ۶۰ سریال برتر تمام دوران قرار گرفت. تمامی این افتخارات فوق العاده نشان از کیفیت بالای سریال «گروه شیلد» می دهد. اما این همه جایزه و افتخار تنها دلیل قرار گرفتن این سریال در رتبه ای در بالای این فهرست نیست. سریال «گروه شیلد» برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ منتشر شد، در روزگاری که هنوز شبکه FX یک شبکه پیشرو و شناخته شده در زمینه ساخت سریال های تلویزیونی جنایی نشده بود. از لحاظ محتوا و سبک نمایش این مجموعه تلویزیونی هیچ شباهتی با سریال های جنایی پیش از خودش نداشت.

سکانس های اکشن با استفاده از دوربین دستی فیلم برداری شده و فضای شجاعانه و جسورانه داستان نیز به این سریال احساس و ظاهر بسیار خاص و منحصربفردی داده بود. علاوه بر این بزرگ ترین نقطه قوت داستان «گروه شیلد» شخصیت های داستان بودند: ویک میکی یک پلیس بد است که در واقع می توان او را نماد بد بودن دانست. در این سریال فساد در اداره پلیس با واقعیتی منحصربفرد و صادقانه به تصویر کشیده می شود و بازی مایکل چیکلیس و داستان نویسی سریال باعث شده بود که تماشاگران جذب این شخصیت شوند. تعلیق و هیجانی که در سکانس های«گروه شیلد» بود نه تنها در دیگر مجموعه های شبکه دیده نمی شد بلکه در دیگر سریال های جنایی معاصر خود نیز کم نظیر بود.

۳- لویی

مدت انتشار: ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ (۵ فصل)

سریال خارجی

شاید بتوان ادعا کرد که شبکه FX همواره یکی از بهترین شبکه ها در ساخت سریال های جذاب کمدی بوده است.سریال کمدی «لویی» (Louie) از آن دسته سریال های کمدی سرگرم کننده ای است که می توان القاب جالب بسیاری برای آن به کار برد: تلخ و نیشدار، ویرانگر و ناخوشایند، افسرده کننده، هوشمندانه، پوچ و یا هر صفت دیگری در این حوزه ها که به ذهنتان برسد. «لویی» توسط یکی از بهترین استندآپ کمدین های روی این کره خاکی ساخته شده است: لوییس سی کی. او یک سوپراستار است که نقش خود را مانند یک ادم احمق معمولی بازی می کند. سریال «لویی» داستان لوییس سی کی را روایت می کند که بعد از جدا شدن از همسرش باید دو دخترش را در شهر نیویورک سیتی بزرگ کند.

در واقع داستان این مجموعه تلویزیونی در مورد زندگی روزانه یک کمدین استندآپ است. بدین ترتیب داستان «لویی» همیشه خنده دار و کمیک اما به شکلی است که نمی توان آن را پیش بینی کرد و به همین دلیل هر لحظه باید منتظر اتفاقی خیره کننده باشید. به همین دلیل مجموعه «لویی» داستانی کاملاً انسانی و طبیعی دارد که برایتان قابل درک است و همین موضوع باعث جذابیت خیره کننده آن شده است. مجموعه تلویزیونی «لویی» هیچ شباهتی با دیگر سریال های کمدی که در تلویزیون می بینید ندارد و به همین دلیل به شدت مورد استقبال تماشاگران و منتقدین قرار گرفته است.

۲-آمریکایی ها

مدت انتشار: ۲۰۱۳ تاکنون (۵ فصل)

سریال خارجی

منتقدان بسیاری بر این باورند که سریال «آمریکایی ها» (The Americans) نه تنها بهترین سریال شبکه FX بلکه یکی از بهترین سریال هایی است که تاکنون ساخته شده است. این سریال داستان یک زوج آمریکایی را روایت می کند که در واقع عضو سازمان جاسوسی کا گ ب هستند و با اسامی جعلی در دهه ۱۹۸۰ در واشنگتن زندگی می کنند. کری راسل و متیو ریس نقش این زوج جاسوس را بر عهده داشت و نوآه امریش نیز نقش همسایه آن ها را بازی می کند که در واقع یک افسر اف بی آی است که برای سرویس ضد جاسوسی این نهاد فعالیت می کند. «آمریکایی ها» اگر چه داستانی در مورد دنیای جاسوسی دارد اما همزمان یک درام خانوادگی نیز هست زیرا دو جاسوس داستان خود دارای فرزند و خانواده ای معمولی هستند که از واقعیت ماجرا و فعالیت های والدین خود کوچکترین اطلاعی ندارند.

فصل دوم «آمریکایی ها» نیز همانند فصل اول تحسین بسیاری از منتقدان را برانگیخت و از آن زمان همواره بر جذابیت و زیبایی داستانی آن افزوده شده است. داستان پردازی این مجموعه تلویزیونی به نحوی است که حتی جاسوسان داستان نیز دوست داشتنی هستند و نمی توانید از آن ها متنفر باشید. شخصیت پردازی و پیچ و تاب های داستانی سریال خیره کننده بود و به سرعت شما را جذب خواهد کرد. اگر به داستان های جاسوسی و جنگ سرد علاقه دارید  مجموعه تلویزیونی «آمریکایی ها» را از دست ندهید.

۱- فارگو

مدت انتشار: ۲۰۱۴ تاکنون (۳ فصل)

سریال خارجی

سریال کمدی سیاه و درام جنایی «فارگو» (Fargo) با الهام از فیلمی به همین نام ساخته برادران کوئن در سال ۱۹۹۶ ساخته شده است. اگر چه این مجموعه تلویزیونی عنوانی مشابه با این فیلم مشهور دارد اما خیلی زود خود را از سایه فیلم برادران کوئن خارج می کند و نمی توان به آن لقب بازسازی یا راه اندازی مجدد داد.  «فارگو» داستانی کاملاً جدید و مجزا داشته و البته در برخی موارد نیز شباهت هایی با فیلم مذکور در آن دیده می شود. این سریال به صورت جُنگ گونه ساخته شده و هر فصل داستان نسبتاً مجزایی دارد، شیوه ای که شبکه FX تاکنون به خوبی از آن سود برده است. هر فصلی که می آید داستان جدید و شخصیت های جدیدی با خود به دنیای «فارگو» می آورد. بدین ترتیب امکان پرداختن به یک سبک داستان پردازی یکسان و جذاب در طول تمامی فصول امکانپذیر می شود.

هر فصل یک واحد مستقل و منسجم در نظر گرفته می شود و بدین ترتیب بسیاری از محدودیت هایی که ساخت مجموعه های تلویزیونی در معنای عام آن و دیگر مجموعه های تلویزیونی با آن روبرو هستند کنار زده می شوند. مهم تر از همه این که با این شیوه نام های بزرگی می توانند در هر فصل مورد استفاده قرار گیرند که معمولاً حضور طولانی در مجموعه های تلویزیونی را بر نمی تابند. به همین دلیل در فصل اول شاهد حضور بیلی باب تورنتون و مارتین فریمن بودیم و در فصل دوم نوبت به کریستن دانست، جسی پلیمونز و تد دانسون رسید و در فصل سوم نیز شاهد حضور چهره های شناخته شده ای مانند ایوان مک گرگور و کری کان بودیم.

سریال خارجی

«فارگو» به بازنگری در دنیایی که روزگاری تماشاگران مجموعه های تلویزیونی دوست داشتند می پردازد بدون این که تقلیدی در کار باشد. در واقع «فارگو» به مثابه یک ظرف غذا است که با فهرستی جدید از ترکیبات درست شده است و تنها جزییات کوچکی از غذاهای دیگر را در خود دارد. این سریال دارای تعلیق های خیره کننده و خشونت هایی قابل تحمل است و با داستان های تو در توی خود شما را سرگرم خواهد کرد. بدون شک «فارگو» لیاقت قرار گرفتن در صدر فهرست بهترین مجموعه های تلویزیونی شبکه FX را دارد.

در پایان می خواهیم مجموعه های تلویزیونی دیگری از شبکه FX را به شما معرفی کنیم که هر یک زیبایی های خاص خود را داشته و می توانستند جایی در این فهرست داشته باشند. از این مجموعه های تلویزیونی می توان به مجموعه های Damages»، «The Riches» Rescue Me»، «Baskets»، « Legion »، «You’re the Worst »، « Archer »، «American Horror Story» ، «Terriers »، « Wilfred » و « The Bridge » اشاره کرد.

بهترین سریال های تلویزیونی سال ۲۰۱۷ که باید ببینید [قسمت اول]

۱۶ سریال تلویزیونی جدید و برتری که سال ۲۰۱۸ منتشر خواهند شد

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود