۱۲ رفتاری که مصداق بارز بدرفتاری اجتماعی هستند

۱۲ رفتاری که مصداق بارز بدرفتاری اجتماعی هستند

تا الان به این فکر کرده‌اید که رفتار یک نفر چقدر بد می‌تواند باشد؟ بسیاری از مردم همه تلاش خود را می‌کنند تا به مودبانه‌ترین شکل ممکن رفتار کنند، اما برای تعدادی دیگر گویا این مساله چندان هم حائز اهمیت نیست. به همین خاطر، تاثیر بدی روی کسانی می‌گذارند که به نوعی با آنها در ارتباط هستند.

البته بعضا پیش می‌آید که شخص به رفتار بد خودش واقف نیست. به همین خاطر، بهتر است در این مورد بیشتر بدانیم و بارزترین واکنش‌های بد انسان‌ها در موقعیت‌های مختلف زندگی را بشناسیم. همراهمان باشید.

گستاخی آشکارا

سوالاتی که به شما مربوط نمی‌شود را از دیگران نپرسید. اگر کسی برای شما کاری می‌کند، از وی تشکر کنید و مراتب احترام خود را به او نشان دهید. این کارها خیلی هم سخت نیست!

با موبایل صحبت کردن در یک مکان عمومی

شک نداشته باشید که دیگران به شنیدن مکالمات تلفنی شما هیچ علاقه‌ای ندارند. بنابراین، دفعه بعدی که خواستید با تلفن صحبت کنید، حتما توجه کنید که کجا هستید. قرارهای کاری، مکالمه‌های عاشقانه، دعوا و مشاجره یا … دیگر را در گوشه‌ای خلوت انجام دهید تا برای دیگران مزاحمتی ایجاد نکنید.

حضور بیش از حد در رسانه‌های اجتماعی

گاهی بعضی از آدم‌ها به قدری در همه شبکه‌های اجتماعی و فضاهای مجازی حضور دارند که آدم خیال می‌کند کار دیگری در زندگی ندارند و دایما موبایل به دست در حال تایپ کردن و تکست دادن هستند! برای اینکه تصویر بدی از خود در ذهن دوستان و آشنایان نسازید، توصیه می‌کنیم چند ساعتی در روز برای خود محدودیت قایل شوید و به زندگی عادی در زندگی واقعی بپردازید. مخصوصا زمانی که نزد فرد یا افراد دیگری هستید، به جای پیام دادن به مخاطب مجازی، از حضور فردی که در کنارش هستید، لذت ببرید.

ایستادن در مقابل باجه بانکی یا عابربانک

وقتی فردی در مقابل شما در حال انجام تراکنش‌های مالی است، بهتر این است که از او فاصله بگیرید. همه انسان‌ها به فضای شخصی نیاز دارند و شما نباید نقش مزاحم برای دیگران داشته باشید.

لباس نامناسب پوشیدن

همیشه متناسب با فضایی که در آن حضور دارید، لباس بپوشید. همان‌طور که لباسی که برای محل کار می‌پوشید، مناسب مهمانی نیست. لباس‌های شب هم برای دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی مناسب نیستند.

با لباس راحتی از خانه بیرون نروید. در مراسم‌های رسمی سعی کنید همیشه لباس رسمی بپوشید و از شلوار جین و کتانی پرهیز کنید.

نامهربان بودن با ناتوان‌ها

وقتی فردی را با ویلچر در مقابل پله می‌بینید، از او بپرسید که آیا به کمک شما نیاز دارد یا خیر. این کار فقط چند دقیقه وقت شما را می‌گیرد اما در عوض به یک انسانی که نیازمند کمک شما بوده، یاری رسانده‌اید. همیشه حواستان باشد که در محل پارک معمولین یا محل عبور آنها ماشین خود را پارک نکنید.

احترام نگذاشتن به افراد مسن

همیشه و در هر شرایطی مراتب احترام خود را به افراد پیر و مسن نشان دهید. این احترام می‌تواند شامل حال والدین شما هم بشود. اگر از بستگانتان کسی را در خانه سالمندان دارید، شاید بد نباشد گاهی به آنها سر بزنید و با اختصاص دادن چند ساعت از وقت خود، سبب خوشحالی آنها باشید.

عدم مقابله با بی‌ادبی کردن کودکان

احتمالا شما هم با والدینی مواجه شده‌اید که به فرزندان خود اجازه می‌دهند در مکان‌های عمومی یا جمع‌های خانوادگی هر کاری دوست دارند انجام دهند و برایشان هم مهم نیست که آیا بقیه اذیت می‌شوند یا خیر!

اگر دوست ندارید جزو کسانی دسته‌بندی شوید که برای بقیه احترامی قایل نیستند، توصیه می‌کنیم در مکان‌های عمومی مراقب رفتار فرزندان خود باشید. وقتی کودک را درست تربیت کنید، نه تنها در کودکی، بلکه در بزرگسالی هم نتیجه خوب آن را خواهید دید. یعنی وقتی از همان کودکی به فرزندتان می‌آموزید که برای دیگران، فضای شخصی و شخصیتشان احترام و ارزش قایل باشد، در واقع در راستای ساخت جامعه‌ای بهتر تلاش می‌کنید. جامعه‌ای که همه ما نیازمند آن هستیم.

تشکر نکردن

وقتی هدیه دریافت می‌کنید، وقتی مهمان می‌شوید، وقتی کسی کاری برای شما انجام می‌دهد، بی تفاوت از کنار آن رد نشوید. کوچک‌ترین کاری که می‌توانید انجام دهید، تشکر کردن است. بعد از هر مهمانی، با نوشتن یک پیام تشکر از صاحب‌خانه قدردانی کنید. همین کارهای ساده که هیچ وقت و هزینه‌ای ندارند، می‌توانند دنیایی زیباتر برای همه ما بسازند.

گستاخانه حرف زدن در جمع

برخی از مردم تصور می‌کنند اگر از کلمات رکیک در صحبت‌های خود استفاده کنند، بانمک و جالب به‌نظر خواهند رسید. اما شک نداشته باشید که این کار نه تنها جالب نیست که وجهه بسیار زشت و بدی از شما در ذهن مخاطبین می‌سازد. واقعا چه لزومی دارد که از کلمه‌های نامناسب – به‌ویژه – در مقابل کودکان استفاده کنید؟ اگر دوست ندارید مردم شما را فردی بددهن و غیرقابل اعتماد تصور کنند، توصیه می‌کنیم روی ادبیات گفتاری خود بیشتر تمرین کنید.

منبع: thespruce
دیجیاتو
بدون نظر

ورود