پرنده غول پیکر جدید روسیه به نام «هیولای اورلان» با قابلیت پرواز از روی دریا

پرنده غول پیکر جدید روسیه به نام «هیولای اورلان» با قابلیت پرواز از روی دریا

به نظر می رسد که روسیه قصد ساخت نسل جدیدی از یک پرنده غول پیکر  با قابلیت پرواز از روی دریا را دارد که از یک هیولای پرنده مربوط به دوران جنگ سرد الهام گرفته شده است. پرنده جدید «اورلان» (Orlan) بر اساس یک پرنده قدیمی و اکنون از رده خارج شده به نام «هیولای دریای کاسپین» (Caspian Sea Monster) ساخته خواهد شد که روزگاری با سرعت نزدیک به ۶۵۰ کیلومتر بر ساعت از روی دریا بلند شده و به پرواز در می آمد.

هیولای دریای اورلان

رسانه های دولتی روسیه گزارش کرده اند که «اورلان» اکنون در حال ساخت بوده و در سال ۲۰۲۷ آماده بهره برداری خواهد بود. یوری بوریسوف، معاون نخست وزیر روسیه در مصاحبه با خبرگزاری تاس در این باره چنین گفت:” برنامه تسلیحاتی دولت برای سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۷ شامل تحقیقات و توسعه اورلان است که بر روی برنامه ساخت این هواپیمای با قابلیت پرواز از روی آب تمرکز دارد. نمونه اولیه این پرنده به عنوان بخشی از این برنامه تسلیحاتی ساخته شده و تجهیزات موشکی روی آن نصب خواهد شد”.

هیولای دریای اورلان

هواپیماهای با قابلیت استفاده از اثر سطح بر بال ها که می توانند از روی سطوح صاف و به صورت افقی به پرواز درآیند طوری طراحی شده اند که می توانند روی سطح آب و با استفاده از هوایی که مانند یک بالش عمل می کند و با بهره گیری از خاصیت آیرودینامیکی که این بالش هوایی ایجاد می کند از روی آب بلند شده و به پرواز درآیند. آن ها تا حدودی مانند هاورکرافت عمل می کنند اما بلند شدن آن ها در نتیجه استفاده از بال های بزرگ و شبیه گلایدرشان است.

هیولای دریای اورلان

این هواپیمای غول پیکر شبیه مرغ دریایی می تواند بسیار سریع تر از نمونه های قبلی پرواز کرده و سرعت آن به ۲۵۰ تا ۳۵۰ مایل در ساعت (۴۰۰ تا ۵۵۰ کیلومتر بر ساعت) خواهد رسید. در دوران اتحاد جماهیر شوروی چندین نوع از هواپیماهای دارای چنین قابلیتی ساخته شد که از آن میان می توان به «لون» (Lun) یا «هیولای دریای کاسپین» (Caspian Sea Monster) اشاره کرد که بیش از ۷۳ متر طول، نزدیک به ۲۰ متر ارتفاع و طول بال هایی برابر با حدود ۴۴ متر داشت. هیولای دریا بیش از ۵۵۰ تن وزن داشته و با سرعت بیش از ۲.۰۰۰ کیلومتر بر ساعت پرواز می کرد. البته این پرنده تنها در ارتفاع نزدیک به ۵ متری سطح زمین حرکت کرده، می توانست تجهیزات مربوط به نیروی دریایی شوروی را با خود حمل نموده و با ۶ فروند موشک ضد کشتی موسکیت پی-۲۷۰ مجهز شده بود.

هیولای دریای اورلان

این هیولای پرنده در سال ۱۹۶۶ ساخته شده و پس از ۱۵ سال پرواز در سال ۱۹۸۰ در دریا غرق شد. اتحاد جماهیر شوروی به دلیل قابلیت های مهم این پرنده ها در آب های بومی و مسیرهای آبی محدود که در قلمرو آن ها فراوان بود دست به ساخت این پرنده ها زد. این گونه پرنده های دو منظوره در دریای خزر، دریای سیاه، دریای برنت و شاید هم دریای اوخوتسک مناسب باشند. بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، اورلان جدید برای “محافظت از مسیر دریایی شمال جایی که زیرساخت ها از پشتیبانی ضعیفی برخوردار هستند” مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

هیولای دریای اورلان

همچنین این وسیله برای عملیات جستجو و نجات به کار گرفته شده و مانند هیولای کلاس «لون» از تجهیزات موشکی برخوردار خواهد بود. هنوز اطلاعاتی در مورد عملکرد و تجهیزات این هواپیمای خاص مخابره نشده اما در گزارش خبرگذاری مذکور و به نقل از مقامات ارشد نیروی دریایی روسیه، این هواپیما ظرفیت ۳۰۰ تن بار را داشته باشد و برخلاف گفته های سابق مبنی بر آماده شدن آن در سال ۲۰۲۰، رونمایی از آن به سال ۲۰۲۷ موکول شده است. نمونه کوچکتری از هیولای دریایی در سال ۲۰۱۷ و با نام «چیکا ای-۰۵۰» ( Chiaka A-050) در سال گذشته رونمایی شد. هیولای جدید اورلان هم اکنون توسط کمپانی الکسیف سنترال هیدروفویل در نیژنی نوووگراد روسیه در حال ساخت است.

«پوسایدون»: اژدر هسته‌ای خوفناک و آخرالزمانی روسیه که سونامی‌های مرگبار تولید می‌کند

ناوگان مخوف و پرتعداد زیردریایی های روسیه؛ از «بوری» هسته ای تا «کیلو» دیزلی

موشک‌های بالستیک جدید روسیه؛ کابوس‌هایی هولناک برای مقامات ایالات متحده

اس اس- ایکس-۳۰ شیطان ۲: موشک بالستیک قاره پیما و خوفناک جدید روسیه

منبع: popularmechanics
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود