آداب غذا خوردن در شرکت ؛ از بردن این غذاها به محل کار پرهیز کنید

آداب غذا خوردن در شرکت ؛ از بردن این غذاها به محل کار پرهیز کنید

زندگی اجتماعی آداب زیادی دارد که با رعایت آنها می‌توانیم جامعه سالم‌تر و روابط محترمانه‌تری را تجربه کنیم. بخشی از آداب اجتماعی به محل کار مربوط می‌شود. فارغ از روش‌های برخورد همکاران با هم و پرهیز از فعالیت‌های غیراخلاقی در محل کار همچون شایعه‌پراکنی، ترویج دروغ و تجاوز به حریم خصوصی یکدیگر، مسایل دیگری نیز وجود دارد که شاید تاکنون به آنها توجه خاصی نداشته‌اید.

چند بار برایتان پیش آمده از صدای غذا خوردن همکارتان حواستان پرت شود؟ چند بار شده که بوی نامطبوعی در اتاق کارتان پیچیده باشد و تمرکزتان را از دست داده باشید؟

یکی از اتیکت‌های محل کار به غذا و غذا خوردن مربوط است. شاید در نگاه اول این موضوع چندان حائز اهمیت به نظر نرسد. اما مساله بسیار مهمی است که با رعایت آن محیط کار را به محلی آرام و امن تبدیل می‌کنید.

غذا خوردن در محل کار آداب ساده‌ای دارد. اولین مساله قابل ذکر این است که مطمئن باشید هیچ کسی از شنیدن ملچ‌ملوچ و لیسیدن انگشتان دست شما یا هورت کشیدن نوشیدنی‌تان خوشش نمی‌آید! پس اگر جزو کسانی هستید که عادت دارید همه غذاها و خوراکی‌ها را با تولید صدا میل کنید، توصیه می‌کنیم در این رفتار غیراجتماعی خود تجدید نظر کنید تا حکم مردم‌آزار پیدا نکنید.

نکته قابل ذکر بعدی در مورد آشپزخانه، سالن غذاخوری یا اتاقی است که قرار است در آن ناهار خود را صرف کنید. حتما غذای خود را در یخچال قرار دهید. برای صرف غذا هم حتما به اتاق، میز یا سالنی که مخصوص صرف ناهار است بروید و از خوردن غذا در پشت میز خود پرهیز کنید.

اگر غذا، میوه یا سالادی را برای روز بعدی خود خریداری کرده‌اید، نام خود را روی برچسب بنویسید و روی ظرف غذا بچسبانید. سپس آن را در یخچال بگذارید. خاطرتان باشد که غذا یا هر نوع میوه و خوراکی که در یخچال محل کار می‌گذارید را یا مصرف کنید یا آن را دور بیندازید تا خراب نشود و بوی نامطبوعی در یخچالِ محل کار ایجاد نکند. این وظیفه خودِ شخص است که این کارها را انجام دهد، نه نیروی خدماتی!

آداب بعدی که در رابطه با صرف غذا در محل کار باید بدانید، نوع خوراکی‌هایی است که با خود به دفتر، اداره، مغازه، شرکت یا …. می‌برید.

در زیر ۷ ماده غذایی که توصیه اکید داریم در محل کار صرف نکنید را برایتان نوشته‌ایم تا با آگاهی از آن، به حقوق دیگران احترام بیشتری بگذارید.

بیشتر بخوانید: آداب و اصول کنار آمدن با همکار زورگو و پرادعا را بیاموزید

۱- ماهی

اولین گزینه ماهی است. هیچ غذایی به اندازه ماهی بو ندارد. هر چقدر هم که عاشق ماهی هستید، توصیه می‌کنیم این غذا را به محل کار نبرید. وقتی شما ماهی را در مایکروفر گرم می‌کنید، فضای داخلی این دستگاه بو گرفته و غذای بقیه هم با عطر ماهی همراه خواهد شد. بعلاوه، بوی ماهی به قدری شدید است که در اتاق باقی می‌ماند و برای دیگران کاملا آزاردهنده است.

ماهی‌های موردعلاقه خود را در خانه و با اعضای خانواده‌تان صرف کنید.

آداب غذا خوردن در شرکت

بیشتر بخوانید:  آموزش سوشی خوردن؛ چگونه مثل یک حرفه‌ای ماهی خام بخوریم؟

۲- کلم بروکلی پخته شده

کلم بروکلی سرشار از آنتی‌اکسیدان است و خام آن با لیموترش طعمی عالی دارد. اما وقتی همین کلم مقوی را می‌پزید، بوی آزاردهنده‌ای دارد. بنابراین، از این به بعد، استیک یا مرغ خود را بدون کلم بروکلی پخته شده به محل کار ببرید و صرف کنید تا باعث آزار همکاران هنگام صرف ناهار نشوید.

۳- کلم

آیا برایتان پیش آمده که وارد خانه شوید و ببینید بوی کلم همه خانه را برداشته؟ این بو به هیچ وجه خوشایند نیست. هر چقدر هم که کلم خوشمزه باشد و به غذا و سالاد طعم بی‌نظیری بدهد، اما توجه داشته باشید که بوی کلم برای کسانی که آن غذا را نمی‌خوردند بسیار آزاردهنده خواهد بود.

۴- ترشی

ترشی یکی از بهترین چاشنی‌های کنار غذا بشمار می‌رود. بسیاری از ما ایرانی‌ها عاشق انواع مختلف ترشی هستیم. اما این را در نظر داشته باشید که ترشی‌ها بوی زیادی دارند. شاید برای شما که آن را میل می‌کنید بسیار دلچسب باشد اما کسانی که فقط بوی ترشی به مشامشان می‌رسد، اذیت خواهند شد. پس ترجیحا به جای ترشی از چاشنی‌های دیگری در کنار غذای خود بهره بگیرید.

بیشتر بخوانید: با آداب صحیح استفاده از عطر و ادکلن آشنا شوید

۵- تخم‌مرغ

تخم‌مرغ آب‌پز مملو از پروتئین است و برای کسانی که دنبال رژیم غذایی سالم هستند، گزینه بسیار خوبی بشمار می‌رود. اما آیا لازم است یادآوری کنیم که این خوراکی ساده اما خوشمزه، بوی بسیار آزاردهنده‌ای برای دیگران دارد؟

توصیه می‌کنیم به جای تخم‌مرغ آب‌پز برای صبحانه، از گزینه‌های بی‌بو همچون پنیر، خامه‌عسل یا مربا استفاده کنید.

آداب غذا خوردن در شرکت

۶- سیر و پیاز

خیلی کم پیش می‌آید کارمندی سیر یا پیاز با خود به دفتر ببرد. اما شاید برای طعم بخشیدن به سالاد یا غذای خود از پودر سیر و پیاز استفاده کرده باشید. یا مدل‌های سرخ کرده آن را روی غذای خود ریخته باشید. در خوش‌طعمی این مواد هیچ شکی نیست، اما برای رعایت آداب کاری بهتر است این مواد را به محل کار نبرید و فقط در خانه از طعم و عطرشان لذت ببرید.

یادتان باشد، نه تنها بوی خود مواد، بلکه بوی دهان شما پس از صرف سیر و پیاز برای بقیه بسیار آزاردهنده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: با آداب سیگار کشیدن در اجتماع آشنا شوید

۷- ادویه‌ کاری

ادویه کاری هم بوی تند و شدید دارد و ترجیحا غذاهایی که با کاری تهیه شده‌اند را سر کار نبرید.

آداب غذا خوردن در شرکت

وقتی همکاران غذاهایی با بوی نامطبوع میل می‌کنند ما چه باید بکنیم؟

اگر همکار شما عادت دارد غذاهایی را به محل کار بیاورد که همیشه بوی نامطبوعی در سالن غذاخوری به جا می‌گذارند، می‌توانید در نهایت ادب و احترام به او گوشزد کنید که این کار برای بقیه آزار دهنده است. به طور مثال می‌توانید جملات زیر را به کار ببرید:

  • «من عاشق بیف با کلم بروکلی هستم و همیشه به رستوران X می‌رم تا این غذا را بخورم. اما همیشه ترجیح می‌دم فقط در رستوران آن را بخورم چون نمی‌شه در مقابل بوی این غذا مقاومت کرد.»
  • «می‌دونم هوا گرمه اما اگه اشکالی نداشته باشه پنجره رو باز می‌کنم تا بوی غذا بیرون بره.»
  • «منم عاشق پیاز و پنیر توی ساندویچ همبرگر هستم اما به خاطر بوی زیادی که داره ترجیح می‌دم سر کار این غذا رو نخورم تا بقیه اذیت نشن»

بعضی از افراد متوجه اشاره‌های غیر مستقیم شما می‌شوند و از دوباره آوردن چنین غذاهایی به شرکت خودداری خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: ۹ آداب معاشرتی که پیوسته نادیده می‌گیریم

۳ نظر

ورود

  • رضا شهریور ۱۸, ۱۳۹۷

    لطفا به جای ترجمه دقیق معادل سازی هم با فرهنگ ایران انجام بدید
    بعضی از نکات توی ایران اتفاق نمیوفته و الکیه حتی بعضی واکنش ها رو اگه توی ایران انجام بدید یه جور دیگه پاسخ دریافت می کنید!

    • فروغ بیداری شهریور ۱۸, ۱۳۹۷

      خب من هیچ موضوع غیرعادی تو این مطلب نمی بینم ک تو ایران وجود نداشته باشه؛ از نوع غذا گرفته تا راهکارهایی ک ارائه شده.
      این مساله را مدنظر داشته باشید ک هدف از انتشار چنین مقاله‌هایی «آموزش فرهنگ و آداب اجتماعی صحیح» هست که به ساده تر شدن زندگی هامون منجر بشه
      ک یاد بگیریم ب حقوق دیگران هم احترام بزاریم.

  • ناریجه بهمن ۳۰, ۱۴۰۲

    کاش شرکت ها غذاهای شرکتی بدن که این مشکلات وجود نداشته باشه و همه یکدست باشن