بوئینگ ۷۷۷X-9: بزرگ ترین هواپیمای مسافربری دو موتوره جهان

کمپانی بوئینگ نسل جدید بوئینگ 777 را سال 2020 به پرواز در می آورد

بوئینگ ۷۷۷X-9: بزرگ ترین هواپیمای مسافربری دو موتوره جهان

سرانجام کمپانی بوئینگ تصاویری از هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۹ خود که بزودی وارد خدمت خواهد را منتشر کرد که اولین نمونه از هواپیماهای سری ۷۷۷ خواهد بود. اوایل ماه کنونی بود که تست های استاتیک «تماماً اسمبل شده» در کارخانه بوئینگ در اورت، واشنگتن انجام شد. اگر چه این نسخه آزمایشی هیچگاه به آسمان ها نخواهد رفت اما نزدیک به یک سال آزمایش در روی زمین نیاز خواهد بود تا قدرت ساختاری و دقت طراحی این هواپیما مسجل شده و بتوان آن را وارد تولید انبوه کرد. نمونه آزمایشی هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ اگر چه ظاهراً کامل به نظر می رسد اما قسمت های مهمی مانند موتور و سیستم ناوبری و الکترونیکی آن جایگذاری نشده است.

هواپیمای بوئینگ 777X-9

وقتی که ساخت آن به طور کامل به اتمام برسد، هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ ایکس-۹ بلندترین طول بال، تقریباً ۷۲ متر، را در تاریخچه کمپانی بوئینگ خواهد داشت. بال های خاص این هواپیما به آن امکان خواهند داد که قدرت لیفت بیشتری داشته باشد که بسیار شبیه یک هواپیمای غول پیکر بدون موتور و شبه گلایدر است. این موضوع به هواپیمای مذکور امکان می دهد که ۱۲ درصد سوخت کمتری نسبت به ایرباس A350 مصرف کند. در طی آزمایشات استاتیک اخیر، این نتایج با  قرار دادن یک و نیم برابر مقدار بار تعیین شده برای هواپیما در آن صورت گرفته است.

هواپیمای بوئینگ 777X-9

هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ ایکس که بین ۳۵۰ تا ۴۲۰ مسافر را در خود جای خواهد داد در سال ۲۰۲۰ وارد سرویس شده و تست های پروازی آن نیز سال آینده میلادی آغاز خواهند شد. بر اساس ادعای کمپانی بوئینگ، هزینه عملیاتی این هواپیما در مقایسه با ایرباس A350-100 حدود ۱۰ درصد کمتر خواهد بود. این هواپیما می تواند مسافتی ۱۴.۰۰۰ کیلومتری را طی کند که حد فاصل بین دوبی و پاناما سیتی خواهد بود. چندین خط هوایی از پیش برای خرید این هواپیمای غول پیکر و مدرن قرارداد امضا کرده اند که از آن جمله می توان به خطوط هوایی امارات، ال نیپون ایرویز و لوفتهانزا اشاره کرد.

هواپیمای بوئینگ 777X-9

خانواده جدید ایکس هواپیماهای مسافربری بوئینگ به نوعی یک انقلاب در زمینه مهندسی جت های مسافربری دو موتوره به شمار می آیند که می توانند مسیرهای طولانی هوایی را به خوبی هواپیماهای بزرگ تر، پرمصرف تر و چهار موتوره ای مانند بوئینگ ۷۴۷ و ایرباس A380 سوپرجامبو طی کنند. نسخه های اولیه بوئینگ ۷۷۷ بیش از دو دهه است که پرواز می کنند. با این وجود، تغییرات قابل توجهی مانند یک بال بلندتر کامپوزیتی و موتورهای GE9X در نمونه های جدید اعمال شده است که آنان را از نسخه های پیشین متمایز می سازد.

هواپیمای بوئینگ 777X-9

ساخت نسخه دیگری از این هواپیمای مسافربری با نام بوئینگ ۷۷۷-۸ ایکس که توان پرواز بیشتری داشته اما ظرفیت کمتری دارد نیز در دست اقدام است. ویدیوی تهیه شده توسط کمپانی بوئینگ از این هواپیمای مسافربری پیشرفته را در این لینک تماشا کنید.

آنتونوف An-225: بزرگ‌ترین هواپیمای نیمه تمام جهان در رویای بیدار شدن از خواب چند دهه‌ای

هواپیمای آزمایشی Perlan 2 با رسیدن به ارتفاع ۷۶٫۰۰۰ پایی رکورد پرواز انسان را شکست

نگاهی به داخل بزرگ‌ترین هواپیمای جهان؛ Airlander 10

آتش گرفتن موتور هواپیما در حین پرواز تا چه اندازه خطرناک است؟

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲ نظر

ورود

  • حسنی شهریور ۲۹, ۱۳۹۷

    سالهاست میگن قطر ایرویز ترکیش ایرویز امارات اتحاد همشون ورشکسته میشن
    ولی هر ساله هی پیشرفت میکنن
    یا ما تو پیش بینی ضعیفیم یا اونا دست ما رو از پشت بستن

    • سجاد شهریور ۲۹, ۱۳۹۷

      من به بقیه لاین ها کار ندارم،ولی دولت امارات داره یارانه ی زیادی رو به هواپیمایی امارات میده،اگه این یارانه قطع بشه معلوم نیست چه وضعیتی رو داشته باشه.
      در ضمن هواپیمایی امارات نزدیک به پنجاه تا تریپل سون رو استور کرده،قطعا یه ایرلاین که وضعیت مناسبی داره این کار رو نمیکنه.