زلزله کرمانشاه ؛ نزدیک به ۸۰۰ نفر مصدوم شدند

چرا سرپل ذهاب آرام نمی‌گیرد؟

زلزله کرمانشاه ؛ نزدیک به ۸۰۰ نفر مصدوم شدند

زلزله شدیدی مناطق غربی ایران از جمله کرمانشاه را لرزانده است. آمار مصدومان تا ۸ صبح امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۳۹۷ بیش از ۷۱۵ نفر اعلام شده است که بیشتر آنها به ترتیب به سه شهر سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصر شیرین مربوط است.

براساس گزارش‎ها کسی در این زلزله کشته نشده است.

مرکز لرزه نگاری ایران بزرگی این زمین لرزه را ۶.۴ و مرکز آن را ۱۷ کیلومتری سرپل ذهاب و ۱۸ کیلومتری قصرشیرین و عمق آن را هفت کیلومتر اعلام کرده است.

این زمین لرزه در بیشترهای شهرهای استان‌های کرمانشاه، ایلام و لرستان و همچنین شهرهای تبریز، ارومیه و قسمت‌های شرقی عراق احساس شده و موجب وحشت ساکنان این مناطق شده است.

دکتر بهمن روشنی با اشاره به آماده باش تمامی بیمارستان ها و مراکز درمانی استان گفت:

تاکنون ۷۱۶ نفر به مراکز درمانی مناطق زلزله زده مراجعه کرده اند. از این تعداد ۳۷ نفر برای مراقبت های بیشتر به مرکز استان اعزام شدند. خوشبختانه مورد ترومای حادی نداشتیم و عمده مجروحین هنگام فرار دچار آسیب شده بودند.

روشنی از بستری شدن ۲۶ مصدوم زلزله خبر داد و افزود: از این تعداد ۲۴ نفردر بیمارستان طالقانی، یک نفر در بیمارستان امام رضا (ع) و یک نفر دیگر در بیمارستان امام خمینی(ره) بستری هستند. وی افزود: هم اکنون تمامی سیستم بهداشت و درمان استان آماده باش است و مشکل خاصی نداریم.

زلزله کرمانشاه

پس از زلزله، چهار پس لرزه در سرپل ذهاب و حوالی قصرشیرین در مرز ایران و عراق رخ داده که بزرگی آنها بین ۴ و ۵.۲ گزارش شده است. پس لرزه‌ها همچنان ادامه دارند. مردم از ترس پس لرزه‌ها در خیابان‌ها حضور دارند.

گفته می شود هیچ‌یک از مصدومیت‌ها به علت ریزش آوار نبوده بلکه در حین فرار ایجاد شده‌اند.

همچنین استاندار کرمانشاه فردا تمام مدارس و دانشگاه‌های استان را تعطیل اعلام کرد.

زلزله کرمانشاه

مجتبی خالدی، سخنگوی اورژانس، در گفت‌وگو با ایسنا گفته است: «تا ساعت ۲۰:۵۵ یکشنبه‌ شب ۷۰ مراجعه حضوری به اورژانس داشتیم که غالباً در هنگام فرار از زلزله آسیب دیده‌اند اما آسیب‌دیدگی جدی نداشته‌ایم.»

به گفته او: «۴۰ نفر مصدوم به بیمارستان قصر شیرین و ۳۰ نفر به بیمارستان سر پل ذهاب مراجعه کرده‌اند. همچنین اتوبوس آمبولانس اورژانس کرمانشاه در حال اعزام به سر پل ذهاب است.»

سالاری معاون استاندار کرمانشاه گفت: «تمام راه‌های مواصلاتی باز است و برق در هر سه شهر وصل شده و برخی ابنیه در شهرها و روستاها آسیب دیدهاند که ارزیابان برای ارزیابی خسارت به منطقه اعزام شده‌اند.»

زلزله کرمانشاه

یکسال پیش پیش نیز در همین زمان، زلزله شدیدی همین منطقه را تکان داد.

زلزله سال پیش کرمانشاه در ساعت ۲۱ و ۴۸ دقیقه یکشنبه شب ۲۱ آبان ماه در ۳۰ کیلومتری شمال غرب سرپل ذهاب و ۳۲ کیلومتری جنوب غرب حلبچه رخ داد. آن زمین لرزه بیش از ۴۰۰ کشته و ۷۰۰۰ زخمی به جا گذاشت.

این مرگبارترین زلزله سال گذشته در جهان بود.

بیشتر بخوانید: نگاهی به وضعیت روستاهای غرب کشور پس از زمین‌لرزه ۷/۳ ریشتری

عمده آمار کشته ها به شهر سرپل ذهاب در ۱۵ کیلومتری مرز عراق در غرب ایران مربوط بود. این در حالی بود که بیمارستان اصلی این شهر به شدت در زلزله آسیب دیده بود و مداوای صدها مصدوم را دچار مشکل کرده بود.

بیشتر بخوانید: چرا زمین شناسان سال ۲۰۱۸ را سال وقوع زلزله های سهمگین دانسته اند؟

زلزله سرپل ذهاب در سال 1396
زلزله سرپل ذهاب در سال ۱۳۹۶

این زمین لرزه در حالی روی داد که یک سال پس از زلزله کرمانشاه، مردم همچنان در کانکس‌ها زندگی می‌کردند. در سالگرد زمین لرزه سر پل ذهاب، روزنامه همشهری کرمانشاه در گزارشی میدانی از خانواده‌هایی نوشت که پس از گذشت یک سال همچنان در کانکس زندگی می‌کنند. اکثر این افراد اجاره‌نشین بوده‌اند و حالا امکان پرداخت اجاره‌هایی را که پس از زلزله به شدت افزایش پیدا کرده، ندارند.

یکی از این افراد پیرمردی ۸۷ ساله است که با همسر و فرزند معلولش در کانکس زندگی می‌کند. او به همشهری گفته بود برای اجاره یک خانه ۶۰ متری باید ۵۰ میلیون تومان پول پیش و ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان اجاره بها بپردازد و چون قادر به تامین این هزینه نیست، یک سال است که در کانکس زندگی می‌کند.

زلزله سرپل ذهاب در سال 1396
زلزله سرپل ذهاب در سال ۱۳۹۶

گزارش سایت تابناک نیز از مناطق زلزله‌زده افق روشنی را تصویر نمی‌کند. این گزارش مشکلات باقی‌مانده را یک سال پس از وقوع زلزله به دلایل زیر می‌داند: «نبود هماهنگی در فرایند امداد و نجات در روز‌های ابتدایی حادثه، توزیع ناعادلانه و بی‌برنامه اقلام و مواد غذایی، مشخص نبودن تکلیف و سرانجام کمک‌های مردمی به چهره‌های سرشناس، عدم ارائه گزارش دقیق از سوی مجموعه‌هایی مثل هلال احمر در مورد کمک‌های جمع آوری و توزیع شده، اخبار ضد و نقیضی که در مورد مبالغ سنگین ایاب و ذهاب کارکنان برخی نهاد‌ها مثل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای سفر به مناطق زلزله زده منتشر شد و…»

بیشتر بخوانید: نرگس کلباسی ؛ از پریشانی در هند تا عشق در سر پل ذهاب

زلزله سرپل ذهاب در سال 1396
زلزله سرپل ذهاب در سال ۱۳۹۶

در آخر بد نیست یادآوری کنیم در وز جمعه ۵ دی ۱۳۸۲ یک زلزله ۶.۶ درجه ای شهر تاریخی بم ایران را ویران کرد و باعث مرگ ۲۶ هزار نفر شد. بدین ترتیب باید گفت، زلزله سال گذشته کرمانشاه، مرگبارترین زلزله ای است که پس از بم در ایران اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: با ۱۰ مورد از مهیب ترین و مرگبارترین زمین لرزه های تاریخ آشنا شوید

دیجیاتو
بدون نظر

ورود