سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
صنعت خودروسازی در تاریخ خود ستارههای بزرگی را به خود دیده است و قطعاً یکی از ستارههای پرفروغ در آسمان این صنعت غول آلمانی، BMW است که درزمینه تولید اتومبیل و موتورسیکلت فعالیت دارد. BMW یا بی ام دبلیو مخفف بایریشن موتورن ورکه به معنی صنایع موتوری بایرن است. همانطور که از اسم آن پیداست دفتر مرکزی این کمپانی در پایتخت ایالت بایرن آلمان و شهر مونیخ قرار دارد. BMW در سال ۲۰۱۵ با تولیدی در حدود ۲ میلیون و سیصد هزار دستگاه (۲,۲۷۹,۵۰۳) دوازدهمین شرکت بزرگ خودروسازی دنیا شناخته شد.
آغاز یک افسانه
BMW نیز مانند بیشتر شرکتهای خودروسازی در ابتدا کار خود را با تولید مستقیم خودرو آغاز نکرد. در سال ۱۹۱۶ فرانتس یوزف پوپ شرکتی را بنا نهاد که اولین محصول آن موتور هواپیما BMW IIIa بود، مشخصه اصلی این موتور کممصرف بودن و راندمان آن در ارتفاع بالا بود که نتیجه آن سفارشهای بالای ارتش آلمان و توسعه شرکت گشت. تأثیر این قضیه را در نشان معروف BMW هماکنون مشاهده میکنید؛ که به شکل پرههای در حال چرخش هواپیما است. همچنین رنگ این نشان نیز همان رنگ آبی و سفید پرچم باواریا هست.
BMW در قبل از جنگ جهانی دوم
بعد از پایان رسمی جنگ جهانی اول، به دلیل خلع سلاح آلمان تولید موتور هواپیما در بی ام و متوقف شد. در سال ۱۹۲۲ کامیلیو کاستیگلیونی که صاحب کارخانه بایریش فلوگنزه بود شرکت BMW و تمامی حقوق مرتبط با آن را خریداری کرد و نام BMW را بر روی کارخانه بایریش فلوگنزه نهاد و بانام جدید به ساخت و تولید موتور برای اتوبوس و کامیون، تجهیزات کشاورزی و پمپ پرداخت. در سال ۱۹۲۸،BMW با خرید کارخانه Automobilwerk Eisenach وارد عرصه خودروسازی شد. در سال ۱۹۳۲ BMW اولین خودرو ۴ سیلندر را به نام دیکسی ۳/۲۰ را خود طراحی و تولید کرد. در ادامه سال در ۱۹۳۳ اولین موتور شش سیلندر خطی خود را با مدل ۳۰۳ به بازار عرضه کرد و بهطورکلی در دهه ۳۰ مدلهای مختلف سدان و کوپه و حتی کروک را تولید میکرد. بازار خریدوفروش بی ام و در این زمان چندان گسترده نبود.
نقش پررنگ BMW در جنگ جهانی
با شروع جنگ جهانی دوم اما بی ام و دوباره روی به تولید موتور هواپیما برای ارتش نیروی هوایی آلمان آورد. در این سالها BMW با مشکلات بسیاری روبرو شد: ازجمله تصرف تأسیسات آن در آلمان شرقی توسط شوروی، لو رفتن نقشهها و طراحیهای آنها و استفاده انگلیسیها از آن برای تولید خودروهایشان، بمباران تأسیسات آن در حین جنگ و تحریمها و محدودیتهایی که آن را از تولید موتورسیکلت و موتور هواپیما بازمیداشت. تا جایی که شرکت با باقیماندههای خود به تولید لوازم آشپزخانه مانند ماهیتابه و دوچرخه پرداخت و عملاً فروش بی ام و به صفر رسید.
بازگشت BMW از خرابههای جنگ
در سال ۱۹۴۸ BMW با تولید موتورسیکلت R24 دوباره پا به عرصه گذاشت اما این در حالی بود که هنوز اجازه ساخت ماشین را تا سال ۱۹۵۲ نداشت. دهه ۵۰ دهه چندان موفقی برای BMW نبود هرچند در این دهه BMW ایسِتا عرضه شد که یکی از دوستداشتنیترین خودروهای ارزانقیمت آن زمان بود. اما سود چندانی برای کمپانی نداشت و BMW با بحران مالی جدی روبرو شد، بهگونهای که پیشنهاد ادغام با شرکتهای دیگر و حتی فروش کمپانی گزینههای پیش روی شرکت بود.
در سال ۱۹۵۹ عمده سهام توسط برادران کواندت خریداری شد و پروژه کلاس جدید در سال ۱۹۶۰ تعریف شد. پروژهای برای تولید و توسعه سدان های اسپرت چهار در که در سال ۱۹۶۲ به بازار عرضه شدند و کمپانی را بهعنوان یکی از برترین سازندههای خودرو اسپرت سدان مطرح کرد و شرکت را از شرایط پیشآمده نجات داد. قیمت بی ام و محصولات آن در این سالها بهتدریج افزایش پیدا کرد.
در سال ۱۹۶۸ BMW با توسعه موتور ۶ سیلندر خطی خود قلب تپندهای برای تولد سریهای ۳، ۵، ۶ و ۷ فراهم کرد. در دهه هفتاد سرعت رشد بی ام و چند برابر شد. در این دهه مهمترین تولیدات بی ام و به ترتیب شامل تولید سری ۵ بهعنوان جایگزین پروژه کلاس جدید، عرضه سری ۳، تولید سری ۶ با همان پلتفرم سری ۵ و تولید سدان بزرگ سری ۷ بود.
تولد یک غول در صنعت خودروسازی
پس از کامل شدن ویترین محصولات BMW شرکت با همکاری لامبورگینی اولین خودرو موتور وسط خود یعنی ام ۱ را تولید کرد که اولین خودرو از سری محبوب ام بود. در سال ۱۹۸۵ BMW ام ۵ و ام ۳ نیز رونمایی شدند. BMW موفقیتهای زیادی در طول فعالیت خود داشته است؛ موتورهای ساخت این شرکت همواره جزو بهترین موتورهای دنیا بودهاند و در رقابتهای بینالمللی تعیینکننده بهترین موتور سال با اختلاف بیشترین عنوان را دارد. مجله فوربز در سال ۲۰۰۲، BMW را خوشنامترین برند خودروسازی معرفی کرده است. همچنین جالب است بدانید حقوق شرکتهای مینی و رولز رویس در دست این غول خودروسازی است.
قواعد نامگذاری محصولات بی ام و
BMW به همهچیز توجه دارد و برای همهچیز برنامهریزی میکند حتی نامگذاری خودروهای این شرکت از قوانین خاصی پیروی میکند. بهجز سری خودروهای هیبریدی این شرکت که با عنوان کلاس i آنها را میشناسیم، معمولاً خودروهای این شرکت با ۳ رقم و یک یا دو حرف معرفی میشوند. عدد اول نشاندهنده سری یا اتاق، دو عدد بعدی حجم موتور است. حروف i و D به ترتیب برای بنزینی بودن یا دیزلی بودن موتور حرف X برای خودروهای جفت دیفرانسیل و حرف C نشاندهنده کروک بودن خودروست.
محصولات بی ام و در یک نگاه
محصولات سری ۱ بی ام و هاچبک، سری ۲ و ۴ و ۶ و ۸ بهصورت کوپه و کروک، سری ۳ و ۵ بهصورت سدان و استیشن، سری ۷ سدان و شاسی بلندهای محبوب و لوکس BMW در قالب سری ایکس به بازار عرضه میشوند.
بدون نظر