سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
فورتو و فورفور خودروهای کوچک و لاکچری هستند اما اگر فکر میکنید که طراحیهای عجیب و غریب از این خودرو باعث شده که در بازار ایران مشتری نداشته باشند، سخت در اشتباه هستید. خودروهای خاص همیشه مشتریهایی خاص هم دارند که راه خرید خودروی محبوبشان را از سایتهایی مثل دیوار باز میکنند.
سال ۱۳۹۵ شرکت ستاره خاورمیانه مجوز واردات چهار خودرو را به عهده گرفت که محصولات اسمارت هم بخشی از آن بود. فورتو و فورفور شبیه دو دوقلوی افسانهای بودند که اولی در فرانسه و دومی در اسلوونی تولید میشوند و هر دو جزء دسته مینیکارها به حساب میآیند.
هنگام نوشته شدن این گزارش یک خودروی فورتو ۴۵۰ میلیون تومان در سایت دیوار آگهی شده است. قیمت هر دو خودروی فورفور و فورتو در بهار سال گذشته بین ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بود اما با افزایش نرخ دلار به نظر میآید خرید یکی از این جعبههای کوچک کمی لاکچری به نظر میرسد.
تفاوتهای فورتو و فورفور
۱- برخلاف فورتو، موتور فور۴ در جلوی آن نصب شده است که تعداد محدودی از آن تولید شده است.
۲- فورتو ابعاد کوچکتری دارد و برای دو سرنشین طراحی شده اما همان طور که از اسم فورتو پیداست این خودرو برای دو نفر ساخته شده است.
۳- فورتو و فورفور هردو ۸۹ اسب بخار تولید میکند با این حال به خاطر وزن سبک، هیچکدام مشکل بزرگی برای شتاب ندارد. از سوی دیگر مدل برقی این خودروها با باطری ۱۷.۶ کیلووات ساعت خود طیف حرکتی ۱۶۰ کیلومتری دارد و این برای افرادی که عاشق سرعت هستند کمی ناامیدکننده به نظر میرسد.
۴- اگر عاشق یکی از این مینیکارهای جمعوجور شده باشید باید بدانید که فورتو شتاب بیشتری دارد؛ این خودرو ۱۰۰ کیلومتر را در نسخه اتوماتیک در ۱۰.۴ ثانیه و فورفور در ۱۴ ثانیه طی می کند.
۵- فور۴ با مصرف ۴.۲ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر، در مقایسه با فورتو بنزین بیشتری مصرف میکند اما باک کوچکتری دارد.
۶- همچنین فوفور در همه نسخههای دنده دستی و اتوماتیک بیش از ۵۰ کیلوگرم از فورتو سنگینتر است.
برخی از ویژگیها باعث میشود که این دو خودرو طرفدار زیادی بین خانوادهها نداشته باشد اما آنهایی که به دنبال خرید خودرویی لاکچری و متفاوت میگردند سراغ فورفور و فورتو را در بنگاههای خودرو وسایتهای خرید و فروش اینترنتی میگیرند.
با اینکه از بیرون به نظر میآید که قرار است سوار خودرویی کوچک بشویم اما با نشستن بر صندلیها و دیدن کابین آن شاهد این خواهیم بود که ابعاد خودرو به قدر کافی برای خانوادههای سه نفره بزرگ است.
این جعبههای کوچک اسمارت در طول سالهای گذشته آنقدرها هم فروش نداشتهاند و همیشه خطر تعطیلی بالای سر شرکت اصلی وجود داشته. این اتفاق ممکن است سال ۲۰۲۶ برای شرکت زیرمجموعه مرسدس بنز رخ دهد اما با این حال به نظر نمیآید که برای صاحبان خودروی اسمارت این خبر بدی باشد. چراکه منتقدان اعتقاد دارند که اگر این اتفاق رخ دهد تمام خودروهای اسمارت دیگر تحت نام مرسدس بنز روانه بازار میشوند و قطعا موفقتر ظاهر خواهند شد.
بدون نظر