همزمان با گیاه‌خواری از چه مکمل‌هایی باید استفاده کرد؟

همزمان با گیاه‌خواری از چه مکمل‌هایی باید استفاده کرد؟

رژیم‌های وجترینیسم و وگانیسم از قدیم به صورت سنتی در برخی مناطق جهان از جمله هندوستان و چین وجود داشته‌اند اما در دنیای مدرن طرفداران خود را یافته‌اند.

مطالعات علمی نشان می‌دهد که پیروان این رژیم‌ها چربی خون کمتر و شاخص توده‌ بدنی (روشی برای سنجش وزن براساس قد) پائین‌تری دارند. همچنین پژو‌هش‌ها نشان می‌دهد که خطر ابتلاء به فشار خود، دیابت، بیماری‌های قلبی-عروقی و زوال عقلی در این افراد کمتر از کسانی است که در رژیم خود از محصولات گوشتی و بخصوص در حد افراطی استفاده می‌کنند.

یکی از مسائلی که در این رژیم‌ها باید رعایت شود دریافت میزان کافی پروتئین‌ها ریزمغذی‌ها از جمله برخی ویتامین‌ها مانند ب-۱۲ و مواد معدنی مانند کلسیم است که به دلیل عدم مصرف محصولات دامی در رژیم گیاه‌خواران کم یا به طور مطلق حذف می‌شود.

متخصصان تغذیه و پزشکان به این افراد توصیه می‌کنند تا با مصرف مکمل‌های حاوی این ریزمغذی‌ها خطر سوءتغذیه را کم کنند.

همچنین بهتر است افراد برای آغاز رژیم گیاه‌خواری بخصوص انواع سختگیرانه آن با متخصص تغذیه و پزشک مشورت کنند و براساس وضعیت سلامتشان سبک خود را انتخاب

در ادامه توضیح داده‌ایم که همزمان با گیاه‌خواری از چه مکمل‌هایی باید استفاده کرد. همراهمان باشید.

همزمان با گیاه‌خواری از چه مکمل‌هایی باید استفاده کرد؟

ویتامین B12 به طور طبیعی تنها در غذاهای حیوانی وجود دارد، بنابراین شما باید مکمل آن را مصرف کنید. این ویتامین برای سلامت اعصاب، سلول های خونی و ساخته شدن DNA بسیار ضروری است و کمبود آن عوارضی همچون خستگی، ضعف، یبوست، از دست دادن اشتها، کاهش زیاد وزن، مشکلات عصبی و افسردگی را به دنبال خواهد داشت.

حدود ۴۰ درصد از آهن در غذاهای حیوانی موجود است، پس به مکمل آهن هم نیاز دارید. البته توصیه می شود در صورت مشاهده نشانه های کمبود آهن مصرف این مکمل را شروع کنید چرا که آهن بیش از حد نیز می‌تواند خطرناک باشد.

برای تامین آهن که بیشتر در غذاهای حیوانی موجود است، می توانید از منابع خوب آهن گیاهی همچون حبوبات، دانه آفتابگردان، کشمش خشک و سبزیجات برگدار استفاده کنید. گفتنی است که غذاهای سرشار از ویتامین C (مانند فلفل قرمز، مرکبات، و گل کلم) به جذب هر چه بهتر آهن کمک شایانی می کنند.

قرص کلسیم مصرف کنید. یا برای تامین کلسیم می توانید مصرف موادی همچون کلم، خردل، نخود، کلم بروکلی و آجیل ها را افزایش دهید. کلسیم به گردش خون در بدن، حرکت ماهیچه ها، انتقال پیام از عصب ها به مغز کمک می کند. البته شما اگر بخواهید از مکمل های غذایی برای کمبود کلسیم خود استفاده کنید ممکن است با خوردن برخی داروهای دیگر متعارض باشد بنابراین قبل از مصرف این مکمل ها حتما با پزشک مشورت کنید و وضعیت سلامتی خود را به طور کامل بررسی کنید.

بهترین منبع تامین پروتئین در رژیم‌های خام گیاه‌خواری، جوانه حبوبات بویژه نخود، عدس، ماش، غلات بخصوص جوانه گندم، جو، یولاف و مغز بادام، گردو، فندوق و… است. این مواد به اندازه کافی تمام اسید آمینه های ضروری و غیر ضروری بدن را تامین می کنند و چربی غیر اشباع در گوشت را ندارند.

زینک به شما کمک می کند که بو کنید و بچشید. زینک هم چنین برای سیستم ایمنی مفید است و در تقسیم سلولی و رشد سلول ها در پروسه ی در هم شکستن کربو هیدرات ها بسیار مفید و ضروری است. از آنجایی که زینک در غذاهای حاوی پروتئین مانند مرغ و گوشت یافت می شود، گیاه خواران ممکن است دچار کمبود زینک شوند. کمبود زینک ممکن است منجر به کم اشتهایی، ریختن موها و … شود. یک راه خوب برای گیاه خواران این است که زینک مورد نیاز خود را با خوردن حبوبات تامین کنند.

دیجیاتو
بدون نظر

ورود