گشتی در درون هواپیمای ترابری C-130 Super Hercules و نسخه‌های مختلف آن

گشتی در درون هواپیمای ترابری C-130 Super Hercules و نسخه‌های مختلف آن

دو نمونه از هواپیمای باربری غول پیکر C-130 در روزهای گذشته در نمایشگاه هوایی پاریس به نمایش درآمده بود. این هواپیمای توانمند برای اولین بار در سال ۱۹۵۶ تولید شد و همچنان بخشی حیاتی از عملیات های نظامی ایالات متحده بوده و برای مقاصد متعدد، از سوخت رسانی گرفته تا خاموش کردن آتش و کمک های بشردوستانه مورد استفاده قرار می گیرد. طول هواپیمای C-130J-30 نزدیک به ۳۴.۵ متر بوده و از چهار موتور رولز رویس توربو پراپ AS 2100D3 با توان ۴.۷۰۰ اسب بخار بهره می برد. این هواپیما موثرترین و بهترین هواپیمای ترابری نظامی برای عملیات هلی برن نیروها و تجهیزات در آسمان دشمن است و برای عملیات پیش بینی آب و هوا، تخلیه مجروحان، کاهش اثرات بلایای طبیعی و تامین آذوقه گروه های تحقیقاتی در قاره قطب جنوب نیز به کار گرفته می شود. هواپیمای C-130J-30 یک نسخه مدرن و توسعه یافته از C-130 است که برای انجام عملیات در آب و هوای نامساعد ساخته شده و بسیار پرکاربرد و چند منظوره است. هواپیمای LC-130 به ادعای کمپانی لاکهید مارتین، یکی از بزرگ ترین پرندگان ساخت دست بشر است.

C-130 Super Hercules

نسخه LC-130 دارای تیغه هایی اسکی است که برای به زمین نشستن در قطب جنوب و در میان برف ها ضروری است. لقب این هواپیما «پرنده آسمان» (ski bird) بوده و در سال ۱۹۷۶ ساخته شده است. پنجره تعبیه شده در سقف این هواپیما برای مسیریابی آسمانی مورد استفاده قرار می گیرد. این هواپیما دارای ۴ خدمه در درون کابین اصلی از جمله یک نفر مسیریاب است. در سفرهای قطبی دید چنان ضعیف است که وجود مسیریاب در داخل هواپیما بسیار حیاتی است. این تیم تنها تیم در نیروی هوایی ایالات متحده است که از سیستم مسیریابی آسمانی استفاده می کند.

C-130 Super Hercules

این هواپیمای ترابری توسط کمپانی لاکهید مارتین ساخته شده و موتورهای رولز رویس AE 2100D3 روی آن نصب شده است. مدل های C-130J می توانند به ارتفاعات بالاتر پرواز کرده، با سرعتی بیشتر ارتفاع خود را افزایش داده و به مسافت های کمتری برای برخاستن و بلند شدن نیاز دارند. صفحه نمایش موجود در کابین خلبان این هواپیما دارای نمایشگرهای رنگی ال سی دی چندکاربرده و یک نمایشگر دیجیتالی متحرک دارای نقشه، یک رادار رنگی با مصرف انرژی کم و یک سیستم مسیر یابی دو گانه اینرسیال نیز در کابین خلبان وجود دارد. کابین خلبان C-130J-30 دارای پنل هایی پروژکتوری بسیار پیشرفته برای خلبان و کمک خلبان است. تمامی نمونه های مختلف C-130J برای عملیات شبانه آمادگی کامل داشته و به سیستم دوربینی دید در شب مجهز هستند. حتی در صورت قطع شدن سیستم برق نیز عملکرد این هواپیما دچار اختلال نمی شود زیرا هواپیماهای C-130 از ابزارهای آنالوگ نیز برخوردارند.

غلتک های قسمت بار هواپیما به خدمه اجازه می دهند که با سهولت و در سریع ترین زمان ممکن محموله ها را بارگیری نمایند. یکی از نسخه های خاص C-130J  به نام C-130J-SOF برای عملیات های ویژه نظامی برای نفوذ به قلمرو دشمن به کار گرفته می شود و می توان آن را به موشک های هلفایر و توپ ۳۰ میلیمتری نیز مجهز کرد. این هواپیما همچنین دارای قابلیت سوختگیری در هوا و سیستم زرهی حفاظتی است.

C-130 Super Hercules

هواپیمای C-130J-30 می تواند تا ۹۲ چترباز را با تمامی تجهیزات در خود جای دهد. این نسخه بیش از ۴.۵ متر بلندتر از C-130J بوده و فضای بیشتری برای بار و پرسنل دارد. هم C-130J و هم C-130J-30 می توانند یک هلی کوپتر نظامی یا ۶ خودرو زرهی را در خود جای دهند. همچنین قسمت بار این هواپیما می تواند تا ۱۲۸ نفر را بدون تجهیزات کامل نظامی در خود جای دهد. امکان تغییر فضای درونی قسمت بار C-130 و تبدیل آن به مکان خواب و استراحت سربازان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: جدیدترین نسخه مسافربری هواپیمای غول پیکر C-130 و حرکات حیرت انگیز آن [تماشا کنید]

C-130 Super Hercules

همچنین می توان از این قسمت هواپیما به عنوان یک بیمارستان اضطراری موقتی با تخت های مریض استفاده کرد هر چند امکان انجام جراحی در آن وجود ندارد. با این وجود این هواپیما می تواند در ارتفاعی پرواز کند که به تثبیت وضعیت بیماران و مجروحان کمک می کند. هواپیمای C-130J می تواند با باری به وزن بیش از ۲۰ تن در ارتفاع بیش از ۲۶.۰۰۰ پایی نیز پرواز نماید. نسخه KC-130J از این هواپیمای ترابری می تواند نقش سوخت رسان و تانکر را داشته و با انتقال ۶۰۰ گالن سوخت در دقیقه، به جت ها و هلی کوپترهای در حال پرواز سوخت برساند.

C-130 Super Hercules

هواپیمای C-130J جدیدترین عضو خانواده ناوگان C-130 است که جایگزین نسخه های قدیمی C-130E و C-130H شده و نسبت به نسخه های قبلی به خدمه کمتر نیاز داشته، هزینه ساخت و تعمیر و نگهداری کمتری داشت و توانمندتر از نمونه های قبلی است. در مقایسه با نسخه های قدیمی، C-130J سریعتر پرواز کرده و در ارتفاع بیشتری قادر به پرواز است و به باند پرواز کوتاهتری نیاز دارد. در نسخه C-130J-30 نیز نزدیک به ۴.۵ متر به طول هواپیما افزوده شده که فضای قابل استفاده در بخش بار هواپیما را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهد.

C-130 Super Hercules

ویژگی های اصلی

  • کاربرد عمده: عملیات هلی برن نظامی و غیرنظامی
  • سازنده: کمپانی لاکهید مارتین
  • قدرت موتور: ۴ موتور با قدرت ۴.۲۰۰ تا ۴.۷۰۰ اسب بخار
  • طول: ۲۹.۳ متر در نسخه های C-130E/H/J و ۳۴.۶۹ متر در نسخه C-130J-30
  • ارتفاع: ۱۱.۹ متر
  • طول بال ها: ۳۹.۷ متر
  • سرعت: از ۳۴۵ مایل در ساعت در ارتفاع ۲۰.۰۰۰ پایی تا ۴۱۷ مایل در ساعت در ارتفاع ۲۲.۰۰۰ پایی
  • ارتفاع پرواز: از ارتفاع ۱۹.۰۰۰ فوتی با بیش از ۱۹ تن بار در نسخه C-130E تا ارتفاع ۲۸.۰۰۰ فوتی با همین مقدار بار در نسخه C-130J
  • حداکثر وزن هنگام بلند شدن: ۷۴.۳۹۳ کیلوگرم
  • حداکثر بار مجاز: حدود ۲۰ تن
  • حداکثر برد: از ۱.۱۵۰ مایل در نسخه C-130E تا۲.۴۱۷ مایل در نسخه C-130J-30
  • هزینه ساخت: از ۱۱.۹ میلیون دلار برای نسخه C-130E تا ۷۵.۵ میلیون دلار برای C-130J

بیشتر بخوانید: نگاهی از نزدیک به هواپیمای بدون سرنشین تجسسی گلوبال هاوک MQ-4 Triton

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود