سلب مسئولیت: روزیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
در مسئولیتهای قراردادی گاهی تعهد به نتیجه است و گاهی تعهد به وسیله است. گاهی متعهد تعهد می کند که نتیجه مشخصی را برای متعهد له فراهم سازد مانند تهیه یک چیز، انجام حمل و نقل و پرداخت مبلغ پول، اما گاهی تعهد می کند فقط وسایل مناسب برای دست یابی به نتیجه موردنظر متعهد له را بکار ببــــرد.
بنا به گزارش سایت وکیل مهاجرت به آدرس https://iranianlawyer.info/مسئولیت مدنی را می توان به دو بخش تقسیم کرد:
- مسئولیت خارج از قرارداد
- مسئولیت قرارداری
مفهوم مسئولیت قراردادی
تعهدی که در نتیجۀ تخلف از مفاد قرارداد خصوصی، برای اشخاص ایجاد میشود، برخلاف مسئولیت مدنی خارج از قرارداد که در آن قراردادی در کار نیست.
شرایط ایجاد مسئولیت قراردادی
الف) وجود قرارداد
برای اثبات مسولیت قراردادی وجود و اثبات قرارداد، امری ضروری است و احراز رابطۀ قراردادی میان خواهان و خوانده یکی از ارکان مسئولیت قراردادی است و این رابطه فقط در مورد طرفین قراردادی باید باشد، و اگر طرف قرارداد به شخص دیگری که خارج از قرارداد است ضرری بزند، این مسئولیت قراردادی نخواهد بود.
وبسایت Persian immigration lawyer در ادامه آورده است که :
ب) رابطۀ علیت بین خسارت و عدم اجرای قرارداد
باید بین خسارت وارده و قرارداد، چنان رابطهای باشد که بتوان گفت خسارت در نتیجۀ عدم اجرای تعهد به بار آمده است؛ برای مثال در عقد بیع اگر فروشنده، مبیع را تحویل ندهد و ضرری از این بابت به مشتری برسد، این در نتیجۀ مسؤلیت قراردادی است.
آثار عدم اجرای تعهد
«در صورتی که متعهد به میل خود تعهد را انجام ندهد، میتوان با مراجعه به مقامات قانونی، اجبار متعهد به اجرای قرارداد را خواستار شد»
اگر اجبار ممکن نبود ولی موضوع تعهد از جملۀ اموری است که میتواند توسط دیگری به عمل آید، حاکم میتواند توسط دیگری تعهد را اجرا نموده و مخارج آن را از متعهد متخلف اخذ نماید.
در صورتی که نه اجبار ممکن بود و نه فعل توسط دیگری قابل انجام بود، متعهد له یا خواهان حق فسخ قرارداد را خواهد داشت.
جبران خسارات قراردادی
هرگاه در نتیجۀ عدم اجرای تعهد، خسارتی به متعهد له وارد شده باشد، وی میتواند به دادگاه مراجعه کرده و جبران خسارت را مطالبه نماید.
به گزارش سایت Persian immigration attorney
شرایط دریافت خسارت
-انقضاء موعد: متعهد له وقتی میتواند خسارت عدم اجرای تعهد را بخواهد که وقت قرارداد تمام شده باشد
-عدم اجرای تعهد: خسارت ناشی از عوامل خارجی نباشد، مثل زلزله که در اختیار متعهد نیست.
-لزوم جبران خسارت: جبران خسارت طبق قرارداد یا عرف یا قانون لازم باشد.
-تحقق ضرر: متعهد له وقتی میتواند ادعای خسارت نماید که اثبات نماید به واسطه عدم اجرای قرارداد، خسارتی به او وارد شده است.
منبع: سایت وکیل مهاجرت به آمریکا و کانادا (IranianLawyer.info)
درود
حدودا چند ماه پیش از وکیلی پرسیدم بدونه هیچ تخصص و سواد و یا دونستن زبان انگلیسی اگه شخصی بخواد اقدام کنه کانادا حدودا ۲۰ میلیون دلار کانادا لازمه. ایا جواب ایشون صحیح هست؟
دلیلش این بود با ۲۰ میلیون دلار فرد متقاضی میتونه تو استانی همچون ساسکاچوان یک بیزینس شروع کنه و ۳۰ نفری رو استخدام کنه و چون شخص متقاضی هیچ دانش و تخصص یا زبون انگلیسی بلد نیست امتیازی نمیتونه بگیره به جز اینکه یه پول قلمبه بتونه جور کنه و یه بیزینس راه بندازه.