فیشینگ ؛ رتبه اول جرایم اینترنتی در ایران

رمز یکبار مصرف ضروری است

فیشینگ ؛ رتبه اول جرایم اینترنتی در ایران

پلیس فتا می‌گوید بیشترین جرایم انیترنتی در ایران مرتبط با کلاهبرداری اینترنتی از طریق فیشینگ است از این روی عملیاتی کردن سریع رمزهای یکبار مصرف ضروری است.

سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا نیروی انتظامی گفته: بیش از ۶۰ درصد جرایم سایبری مربوط به برداشت غیرمجاز اینترنتی و همچنین کلاهبرداری اینترنتی است؛ بر این اساس ضرورت دارد تا برای پیشگیری از این جرایم رمزهای یک بار مصرف هر چه زودتر عملیاتی شود.

سردار مجید افزود: پنج جرم برتر در کشور بررسی شده است اما اولویت اول در این جرائم، برداشت اینترنتی است که مصداق بارز فیشینگ است و رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به پنج جرم برتر در کشور در حوزه سایبری، گفت: کلاهبرداری اینترنتی، مزاحمت اینترنتی، دسترسی غیرمجاز به داده‌ها که مصادیق مختلف دارد، هتک حیثیت و نشر اکاذیب جزو جرایم برتر در کشور در حوزه فضای مجازی و سایبری است.

بیش از ۶۰ درصد از جرایم متوجه حوزه اقتصادی است و شامل همان دو جرم برتر برداشت اینترنتی غیرمجاز و کلاهبردای اینترنتی است.

فیشینگ ؛ رتبه اول جرایم اینترنتی در ایران

سردار مجید افزود: برای مبارزه با این جرایم اقداماتی انجام شده است و قاطعانه با آن برخورد می کنیم. بر این اساس با قدرت کشف ۷۷ درصد اقدامات مقابله ای انجام شده اما رشد جرایم مولود توسعه حوزه فناوری اطلاعات است در حالی که ضریب نفوذ اینترنت، بالا رفته و انواع دسترسی‌های مردم به حوزه اینترنت ایجاد شده است به نحوی که اکنون ضریب نفوذ اینترنتی بالای ۸۹ درصد است و بیش از ۷۳ میلیون نفر از هموطنان کاربر اینترنت هستند و همچنان این رقم افزایش می یابد.

رئیس پلیس فتا گفت: با توجه به افزایش ضریب نفوذ اینترنت و افزایش کاربران آن باید پیش بینی هایی صورت گیرد، به همین دلیل در یکی از حوزه هایی که در بررسی عملیاتی به آن رسیدیم و در کشورهای دیگر هم ساری و جاری است، رمزهای یک بار مصرف یا همان رمز پویا است که برخلاف رمز ایستا طبیعتاً دارای ویژگی هایی است که از وقوع جرم و بزه جلوگیری می کند.

سردار مجید افزود: در راستای فعال سازی رمزهای یک بار مصرف جلسات متعدد با بانک مرکزی گذاشتیم که با پیگیری‌های انجام شده، موضوع برداشت های غیرمجاز، حل می شود و مردم دچار زیان و ضرر نمی شوند؛ بنابراین این موضوع در حال پیگیری است و امیدوارم به زودی انجام شود. اما عملیاتی شدن آن منوط به جلساتی است که با بانک مرکزی خواهیم گذاشت و به لحاظ زمان عملیاتی شدن رمزهای یک بار مصرف باید گفت که پلیس از هم اکنون آماده اجرایی شدن آن است اما این اجرایی شدن آن به مقدورات بانک مرکزی بستگی دارد تا نهایی شود.

وی تاکید کرد: پلیس فتا به صورت جدی به دنبال تحقق رمزهای دوم یک بار مصرف است در این زمینه با بانک مرکزی جلسه و مکاتبات بسیاری داشته‌ایم؛ چرا که معتقدیم اگر رمزهای یک بار مصرف اجرا شود، آمار بسیاری از جرایم کاهش می‌یابد بر این اساس دنبال این موضوع هستیم و اصرار بر اجرایی شدن این طرح داریم.

یکی از روش‌های جلوگیری از حدس زدن کلمات عبور ضعیف و نامناسب استفاده از رمزهای یک بار مصرف یا on tim password است.

رمز یکبار مصرف برای ایمن سازی دسترسی کاربران به سیستم های الکترونیکی است که در آن از قابلیت های رمزنگاری برای تولید رمز تصادفی یک بار مصرف استفاده می شود.

با رمز یک بار مصرف امنیت ورود به سامانه اینترنت‌بانک تقویت می‌شود. همچنین از رمزهای یک‌بار مصرف برای انجام تراکنش‌های مالی در اینترنت‌بانک نیز استفاده می‌شود. به این شکل که برای انجام هر تراکنش، به یک رمز جدید نیاز خواهید داشت.

اول خرداد ۹۸ به بانک‌ها اعلام شد تا طرح رمزهای دوم یک بار مصرف را اجرا کنند تا رمزهای ایستا با رمزهای پویا جایگزین شود اما بانک مرکزی این طرح را به دلیل ایجاد مشکل در برخی از اپلیکیشن‌های بانکی به تعویق انداخت.

منبع: ایرنا
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود