ترکیه از اولین پهپاد مسلح خود رونمایی کرده است، یک پهپاد تاکتیکی که برای پشتیبانی آتش از کاروان ها و استحکامات دفاعی طراحی شده و با برد تا ۶ مایل، قابلیت پرواز و انجام عملیات در طول روز و شب را داراست. این پهپاد نه تنها دوربین دارد بلکه به یک مسلسل سبک نیز مجهز شده است. پهپاد سونگار (Songar) توسط کمپانی Asisguard که از پیمانکاران وزارت دفاع ترکیه است ساخته شده و به گفته کمپانی سازنده برای «افزایش امکان بقا در برابر آتش های ایذایی در مناطق گشت زنی یا مراکز دفاعی، یا در صورت هر گونه شبیخون یا تهدید در حین انتقال خودروها و کاروان های زمینی» طراحی شده است. پهپاد دارای مسلسل ترکیه، به گفته سازندگاش، می تواند با دقتی بالا اهداف خود را مورد اصابت قرار دهد.
بدین ترتیب ترکیه به اولین کشوری تبدیل خواهد شد که دارای این نوع از پهپاد شده و ماه آینده اولین پهپاد از این سری را دریافت خواهد کرد. این پرنده بدون سرنشین به وزن ۲۵ کیلوگرم دارای ۸ تیغه چرخان بوده که به کمک آن ها پرواز می کند. مسلسل آن نیز دارای ۲۰۰ گلوله ۵.۵۶ میلیمتری بوده و می تواند به صورت تک تیر یا ۱۵ گلوله در حالت رگباری به سمت هدف شلیک نماید. کشورها و گروه های بسیاری تاکنون از پهپادهای نظامی کوچک استفاده کرده اند که می توانند نارنجک پرتاب کرده یا برای منفجر کردن بسته های انفجاری به سمت هدف خود پرواز نمایند. اما سونگار که توسط کمپانی الکترونیکی Asisguard مستقر در آنکارا ساخته شده اولین پهپادی است که به سلاح خودکار مجهز شده و وارد سرویس خواهد شد.
برای پهپادها شلیک دقیق بسیار دشوار است که خود از دشوار بودن تخمین مسافت و زاویه شلیک و تا حدودی نیز لگد هر شلیک که به مقدار قابل توجهی پهپاد را تکان می دهد ناشی می شود و هدف گیری گلوله بعدی را تحت تاثیر قرار می دهد. سیستم سونگار برای مقابله با این چالش ها دارای دو سیستم است. یکی از این سیستم ها، استفاده از سنسورهای مختلف مانند دوربین ها و لیزر مخصوص تخمین مسافت برای تحلیل فاصله، زاویه و سرعت باد و در نهایت هدفگیری است. سیستم دوم نیز گروهی از بازوهای رباتیک است که برای جبران و تصحیح اثرات ناشی از لگد تفنگ، وظیفه کنترل تکان های مسلسل را بر عهده دارند.
کمپانی سازنده ادعا می کند که سونگار دقت شلیک به یک منطقه ۱۵ سانتیمتری از فاصله ۲۰۰ متری را دارد. این میزان دقت برای برخورد تمامی گلوله ها به یک هدف به اندازه انسان در فاصله ۲۰۰ متری کافی است. یک خلبان انسانی از راه دور نیز از طریق صفحه نمایشی که روی کنترل از راه دور پهپاد قرار دارد این هدفگیری را انجام می دهد. کمپانی Asisguard تصریح می کند که بهبود دقت پهپاد سونگار بدین معناست که این سیستم قادر خواهد بود اهداف خود را با دقتی بالا از فاصله ۴۰۰ متری نیز مورد هدف قرار دهد. همچنین این پرنده نظامی دارای سنسورهای دید در شب برای انجام عملیات در تاریکی بوده، تا ارتفاع ۲.۸۰۰ متری بالا رفته و برد آن ۱۰ کیلومتر است.
همچنین این پهپاد قابلیت انجام عملیات به شکل گروهی را داشته و می توان با تنها یک کنترل از راه دور، سه پهپاد را هدایت کرد در حالی که هر سه می توانند به صورت همزمان به سمت هدف شلیک کنند. متوقف کردن پهپادها بسیار دشوار است و بیم آن می رود که گروه های شبه نظامی و گروه های تروریستی به این تکنولوژی دست یافته و نسخه های مناسب و خاص خود را تولی کنند. همچنین پهپاد سونگار می تواند آغازگر قابلیت و استفاده جدیدی برای پهپادها باشد. به عقیده کارشناسان، پهپادهای مجهز به مسلسل می تواند با آتش خود نیروهای مدافع را برای مدتی در حالت دفاعی قرار داده و در این مدت، دیگر پهپادها با فراغ بال و امنیت بیشتری به اهداف مهم تر مانند زیرساخت ها یا خودروها حمله کنند.
این پرنده بدون سرنشین از هر دو سیستم موقعیت یابی GPS آمریکایی و GLONASS روسی پشتیبانی کرده و لوله مسلسل آن نیز طوری طراحی شده که از داغ شدن بیش از حد جلوگیری می کند. همچنین مسلسل سونگار دارای سیستم شلیک با قابلیت تثبیت اتوماتیک بوده و می تواند تا ۶۰ درجه چرخش داشته باشد. اگر چه این پهپاد دفاعی بوده و برای پرواز بر فراز کمین کنندگان، شناسایی مکان استقرار آن ها و آتش گشودن به روی آنان با سلاح سبک طراحی شده اما به گفته کمپانی سازنده اگر بیش از پیش مسلح شود می توان از آن برای عملیات های تهاجمی نیز استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: چگونه تکنولوژی ساخت پهپاد نظامی در بیش از ۱۰۰ کشور دورنمای جنگ ها را تغییر دادهاند؟
چیز واقعا بی خودیه
آره جون ننه ت