صید ماهی با شوکر برقی توسط چینی ها در کنارک + ویدئو

صید ماهی با شوکر برقی توسط چینی ها در کنارک + ویدئو

چینی ها دوباره با صید ماهی در آب‌ های ایران، این بار با شوکر برقی در کنارک سیستان و بلوچستان خبرساز شدند.

این اقدام چینی ها متأسفانه صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست و اکوسیستم آبی ایران وارد می‌ کند. ویدئویی هم از این عمل غیر انسانی و غیر قانونی منتشر شده که این روزها در فضای مجازی دست به دست می شود.

صید ماهی با شوک الکتریکی روشی از ماهیگیری است که به علت سهولت باب شده است و موجب از بین رفتن گونه های آبزی و دگرگونی اکوسیستم های آبی می شود.

در این روش از دستگاهی به نام شوکر برقی استفاده می شود. شعاع عمل این دستگاه با توجه به ولتاژ دستگاه متغیر است و همه ی ماهی‌ ها و دیگر موجودات آبزی از لاک‌ پشت و مارماهی گرفته تا خرچنگ و قورباغه در محدوده ی صید کشته می‌ شوند؛ در عمل تا شعاعی که برای الکتریسیته ی به کار رفته در نظر گرفته شده، هیچ جنبنده‌ ای زنده نمی‌ ماند.

شوک الکتریکی موجب تلف شدن ماهی‌ ها و بالا آمدن آن ها روی آب می شود. بعد از آن ماهیگیران ماهی‌ ها را به راحتی با تور از سطح آب جمع‌ آوری می‌ کنند.

یک آسیب‌ دیگر این روش، وارد کردن خسارت به منابع ماهی اکوسیستم آبی در زمان تخم‌ ریزی ماهی ها است که باعث می‌شود ماهی ماده‌ ای که در حال تخم‌ ریزی است صید شود. در نتیجه، نسل ماهی ها بعد از چند دوره تخم‌ ریزی منقرض می‌ شود و یا در شرایط هشدار قرار می گیرد.

بعضی ماهی هایی هم که به این روش صید می شوند هنوز رشد کامل نکرده اند و مراحل تکثیر را انجام نداده اند. صید ماهی ماده ی نابالغ خارج از زمان صید باعث می شود به مرور ذخایر اکوسیستم آبی کمتر و کمتر شود.

به علاوه با این کار نه فقط ماهی هایی که مصرف خوراکی ندارند از میان می رود بلکه به گونه های آبزی دیگری که منبع غذایی ماهی های خوراکی هستند صدمه ی جدی وارد می شود.

این نوع روش صید ماهی در هیچ کجای دنیا پذیرفته شده نیست. در ایران نیز صید ماهی با شوکر برقی امری غیرقانونی به شمار می رود و برای آن مجازات و جریمه در نظر گرفته شده.

به گفته ی کارشناسان وارد شدن شوک الکتریکی باعث بیماری های قلبی عروقی در ماهی ها می شود.

در دین اسلام هم مصرف ماهی حاصل از این روش صید نهی شده است و گوشت آن برای مسلمانان حرام محسوب می شود. از نظر اسلام ماهی باید فقط به صورت زنده از آب گرفته شود.

سال ۹۷ بود که برای اولین بار بحث حضور کشتی های صیادی چینی ها در آب های جنوبی ایران مطرح شد. در آن زمان سازمان شیلات اعلام کرد چینی ها فقط یک گونه ی غیر خوراکی فانوس ماهی را صید می کنند. این در حالی بود که گزارشات مستند حاکی از آن بود که چینی ها با روش صید ترال و به اصطلاح کف روبی، انواع و اقسام گونه های آبزی را از کف دریا جمع آوری می‌ کنند. متأسفانه با همه ی اعتراضاتی که در آن زمان صورت گرفت به دلیل پاسخگو نبودن مسئولین این مسأله بعد از مدتی به دست فراموشی سپرده شد.

منبع: bartarinha
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۳ نظر

ورود

  • علیرضا خرداد ۲۵, ۱۳۹۹

    چینی های آشغال

  • احسان خرداد ۲۹, ۱۳۹۹

    خبر دروغ بود.

  • تورج اسفند ۲۷, ۱۴۰۰

    ردپای بجامانده از چینیها در جهان آلودگی شدید محیط زیست صید یا کشتار بی رویه هر موجود زنده خالی شدن منطقه از حیات وچپاول ثروت کشورهای میزبان .خیرشان هم محصولات بی کیفیت ودمپینگ هدفمند برای نابودی اقتصاد کشورها ست