سریال The Salisbury Poisonings یک مینی سریال سه قسمتی است که نگاهی داراماتیزه شده به اتفاقات پس از سوء قصد به جان یک جاسوس سابق روسیه به نام سرگئی اسکریپال در شهر کوچک ویلتشایر در بریتانیا می اندازد. نیروهای پلیس و مقامات قضایی منطقه نه تنها هیچ آمادگی برای چنین حمله بیولوژیکی- استفاده از یک عامل اعصاب مصنوعی بسیار کشنده و خطرناک به نام نوویچوک (Novichok)- نداشتند بلکه اصلاً نمی دانستند قربانی یک جاسوس سابق روسی است.
بی اطلاعی از ماهیت خطرناک سوء قصد را می توان در چهره پزشکان بیمارستان سالزبری را نیز دید، وقتی با نیروهای پلیس دارای جلیقه های ضد گلوله در محافظت از مرد مورد سوء قصد قرار گرفته مواجه می شوند. همه نگرانند و سرویس امنیتی به طور کامل به حالت آماده باش درآمده به طوری که برخی انتظار خبر اعلام فرود آمدن موجودات فضایی روی زمین را می کشند. چنین اتفاقاتی معمولاً به ندرت در یک شهر کوچک رخ می دهند. اما از آنجایی که ویلتشایر پر از مزارع ذرت است از چنین اضطرابی می توان تنها انتظار حمله موجودات فضایی را داشت.
اما خبر سوء قصد به جان یک جاسوس روسی سابق که ظاهراً دستور آن از کرملین صادر شده بود ترسناک تر از حمله موجودات فضایی بود. این کمدی زمانی آغاز شد که کارآگاهان محلی بدون هیچ گونه آمادگی به سراغ مردی رفتند که بیهوش و در حال تشنج روی یک صندلی در پارک پیدا شده بود. وقتی نام او را در گوگل جستجو کردند دریافتند که جنازه یک فراری مشهور دوران اتحاد جماهیر شوروی و از جاسوسان سابق روسیه روی دستشان افتاده است. سال دیب، کارگردان مینی سریال درام و سه قسمتی The Salisbury Poisonings توانسته به خوبی گیجی و ابهام موجود در چهره نیروهای پلیس و کارآگاهان پس از مشخص شدن هویت واقعی قربانی این سوء قصد به تصویر بکشد.
شوک های پس از این حمله بیولوژیکی نیز بدتر بودند زیرا کسی نمی دانست به این سوء قصد و ماهیت مجهول آن چگونه واکنش نشان دهد. نیروهای پلیسی که محل زندگی قربانی، سرگئی اسکریپال ، و دخترش یولیا را بررسی کرده بودند هیچ تجهیزات محافظتی در برابر مواد رادیواکتیو و شیمیایی خطرناکی مانند نوویچوک نداشتند. تنها یکی از آن ها یک لباس زردرنگ معمولی که مقاومت اندکی در برابر مواد شیمیایی دارد و از یکی از دوستانش در آتش نشانی شهر گرفته بود به تن داشت. همین لباس نقش مهمی در مسمومیت نیک بیلی افسر پلیس داشت که در سریال نقش اول را راف اسپال بازی می کند که در خانه اسکریپال در تماس با ذره ای ماده نوویچوک دچار مسمومیت شده بود.
در یکی از صحنه های سریال The Salisbury Poisonings او را می بینیم که عینکش را بر می دارد تا چشمش را بمالد. هنگامی که این درام سه قسمتی نوشته و فیلمبرداری می شد البته هیچ خبری از عدم وجود تجهیزات حفاظتی مناسب و عواقب دو سال بعد این موضوع در جریان شیوع ویروس کرونا نبود. این مینی سریال که می توان آن را درامی مستند دانست بر اساس مصاحبه با بسیاری از افرادی که در ماجرای بررسی پرونده مسمومیت سرگئی اسکریپال و دخترش با عامل اعصاب نوویچوک سهیم بودند، به ویژه نیروهای پلیس و کارکنان بخش بهداشت عمومی سالزبری، دوستان و خانواده قربانیان ساخته شده است.
در این سریال می توان ترسی را حس کرد که به طور کامل بر دقت و واقعیت ماجرای مسمومیت در سالزبری بازسازی شده است و بازیگران با بازی های احساسی خود به خوبی توانسته اند این حس را القا کنند. در هنگام نوشتن این مطلب تنها یک اپیزود از مینی سریال The Salisbury Poisonings منتشر شده است اما همین یک اپیزود نیز کافی است که فکر کنیم باید منتظر یک Chernobyl دیگر باشیم که همه را پای داستانی در مورد بدترین انواع ترکیبات شیمیایی و هسته ای میخکوب کند.
بیشتر بخوانید: واقعیاتی جالب و خواندنی در مورد مینی سریال «چرنوبیل» و ماجرای واقعی آن [قسمت اول]
بدون نظر