کارشناسان حیات وحش ادعا کرده اند که به زودی نیم میلیون کوسه برای ساخت واکسن کرونا سلاخی می شوند. این شکارچیان آبزی در حال حاضر برای ساخت نوعی روغن طبیعی به نام اسکوالین که درون کبد شان دارند صید می شوند و از این روغن در حوزه های پزشکی از جمله ساخت واکسن آنفلوانزا استفاده می شود.
این روغن در واقع نقش نوعی ماده کمکی را در واکسن ها ایفا می کند و با برانگیختن یک واکنش ایمنی قویتر در بدن اثربخشی آنها را بالا می برد. حالا گفته می شود که قرار است از روغن کبد کوسه ها در واکسن کرونا تزریقی به داوطلبان استفاده گردد.
ائتلاف حفاظت از کوسه ها باور دارد در صورتی که قرار شود یکی از واکسن های در دست ساخت توسط موسسات پزشکی دنیا به مرحله تولید انبوه برسد آنگاه باید حدود ۲۵۰ هزار کوسه سلاخی شوند تا کل جمعیت جهان واکسینه شود.
این در حالی است که برخی دانشمندان اظهار نموده اند برای ایجاد ایمنی جمعی در جمعیت دنیا احتمالا لازم خواهد بود که هر فرد دو بار واکسن را دریافت کند و این یعنی باید ۵۰۰ هزار کوسه سلاخی شوند.
استفانی برندل موسس و مدیر اجرایی ائتلاف کوسه در این باره گفت:
به دست آوردن مواد مورد نیاز بشر از موجوداتی که در حیات وحش زندگی می کنند هیچگاه به حفظ محیط زیست کمک نمی کند خصوصا اینکه این آبزی جزو شکارچیان بزرگ دنیاست و در تعداد بالا تولید مثل نمی کند.
هنوز مشخص نیست که ابعاد پاندمی کووید چقدر است و این بیماری تا چه زمانی طول می کشد؛ از طرفی نمی دانیم که چه اشکالی از این بیماری در آینده پدیدار می شوند و در صورتی که قرار باشد به استفاده از کوسه ها برای ساخت واکسن ادامه دهیم چه تعداد از این موجودات باید کشته شوند.
استفانی برندل موسس و مدیر ائتلاف کوسه است که به تازگی جنبشی را برای مقابله با استفاده از روغن کبد کوسه ها به راه انداخته است. او در این باره گفت:
ما صرفا می خواهیم اسکوالین غیر حیوانی را در کنار نوع حیوانی آن مورد آزمایش قرار دهند تا مشخص شود که آیا امکان جایگزین کردنش وجود دارد یا خیر؟
از آنجایی که قرار است میلیاردها واکسن طی دهه های آتی ساخته شود ضروری است که برای ساخت آن به منابع حیوانی متکی نباشیم. این کار برای کوسه هایی که به خاطر روغن کبدشان شکار می شوند زیان آور است و نمی توان این جانور را یک زنجیره تامین قابل اتکا دانست.
این گروه یک جنبش جمع آوری امضا (با نام : استفاده از کوسه ها برای ساخت واکسن کووید ۱۹ را متوقف کنید و از منابع تجدیدپذیر استفاده نمایید) را هم در فضای آنلاین راه اندازی کرده اند و از مردم سراسر دنیا دعوت نموده اند که به آن ملحق شوند. این طومار آنلاین تاکنون ۹۵۰۰ امضا جمع کرده و قرار است تا رسیدن امضاها به عدد ۱۰ هزار به کار خود ادامه دهد.
گفتنی است آمار فوتی های کرونا از ابتدای شروع پاندمی تا امروز به رقم یک میلیون نفر رسید و شمار مبتلایان به این بیماری مهلک نیز از مرز ۳۳ میلیون نفر عبور کرد.
طبق آمار ارائه شده در وبسایت ورودومیتر که براساس دیتای ارائه شده از منابع دولتی و سازمان های غیردولتی سراسر دنیا ارائه شده، تاکنون ۱۰۰۰۵۰۲ نفر در سراسر دنیا به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
مرکز منابع کرونا ویروس از دانشگاه جانز هاپکینز نیز اخیرا گزارشی در مورد آمار فوتی های کرونا منتشر کرده که براساس آن تعداد قربانیان اندکی پایین تر از یک میلیون نفر و برابر با ۹۹۵۳۵۲ نفر است.
طبق آمار ایالات متحده آمریکا تاکنون بالاترین آمار فوتی های کرونا را داشته و در این کشور ۲۰۹۲۹۶ نفر جانشان را از دست داده اند. برزیل نیز در این جدول با ۱۴۱۵۰۳ فوتی جایگاه دوم جدول را به خود اختصاص داده است.
آخی تفلکی ها