اسناد دولتی که در روزهای اخیر منتشر شده نشان می دهد بریتانیا دومین صادر کننده تسلیحات نظامی جهان است که در یک دهه اخیر بیش از ۸۶ میلیارد پوند سلاح به خارج از کشور صادر کرده است. ۶۰ درصد از کل سلاح های صادراتی بریتانیا که شامل جت های جنگنده، موشک، بمب و اسلحه می شود به خاورمیانه رفته و به طور ویژه عربستان سعودی فروخته شده است. از تسلیحات نظامی فروخته شده توسط بریتانیا می توان به جت های جنگنده Typhoon، موشک های Brimstone، بمب های Paveway و اسلحه های اتوماتیک انفرادی و البته گاز اشک آور اشاره کرد.
فعالان ضد جنگ این اعداد و ارقام را «شرم آور» دانسته و دولت بریتانیا را به «مسلح کردن سرکوب در سراسر جهان» متهم کرده اند. اما دولت بریتانیا مدعی شد که صادرات سلاح باعث ایجاد هزاران شغل با درآمد خوب، شغل های حرفه ای و تداوم قابلیت های کاری برای امنیت مردم این کشور شده است. اعداد و ارقام منتشر شده توسط بخش تجارت بین الملل دولت بریتانیا نشان می دهند که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ تنها ایالات متحده بیشتر از بریتانیا سلاح صادر کرده است. سال گذشته دولت بریتانیا بیش از ۱۱ میلیارد دلار تسلیحات نظامی به کشورهای خارجی فروخته است که ۳ میلیارد دلار از سال ۲۰۱۸ بیشتر بوده است.
این میزان از فروش ۱۶ درصد از تجارت اسلحه در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهد در حالی که ایالات متحده با ۴۷ درصد بیشترین سهم را از بازار تسلیحات نظامی جهان داشته و روسیه و فرانسه با ۱۱ و ۱۰ درصد در رتبه های سوم و چهارم این فهرست قرار دارند. علاوه بر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و خاورمیانه، دیگر مشتریان بزرگ سلاح های بریتانیایی کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی بوده اند. دیگر مشتریان بزرگ بریتانیا در زمینه تسلیحات نظامی کشورهای هند با خرید جت های Hawk، فرانسه با خرید موتور هواپیما و ایالات متحده با خرید قطعات نظامی کوچک بوده اند.
بریتانیا در ماه جولای اعلام کرد که فروش سلاح به عربستان سعودی که سال گذشته بدنبال انتقادات گسترده از نقش سلاح های بریتانیایی در جنگ یمن تعلیق شده بود از سر گرفته خواهد شد. همچنین آمارهای منتشر شده نشان می دهدند که بریتانیا سال گذشته از محل فروش تکنولوژی های امنیت سایبری بیش از ۴ میلیارد دلار درآمد داشته که اغلب این تکنولوژی ها به اروپا، آمریکای شمالی و آسیا فروخته شده است.
بیشتر بخوانید: تاریخچه اشتهای سیری ناپذیر روسای جمهور ایالات متحده برای تزریق سلاح به خاورمیانه
بدون نظر