آشنایی با سطوح مختلف R&D

آشنایی با سطوح مختلف R&D

نوآوری، یکی از پایه‌های اصلی هر کسب و کار، کارخانه و یا کارگاهی است که قصد دارد در بازارهای رقابتی برای خود، مشتریانی پیدا کند. فعالیت‌های تحقیق و توسعه، چیزی بیش از ابزارهایی هستند که به شرکت شما اجازه می‌دهند در فعالیت‌هایتان به دنبال هدف خاصی باشید. در ادامه با ارائه تعریفی مختصر از واحد R&D و سطوح مختلف آن به بررسی این واحد در بزرگترین کارخانه‌های دنیا می‌پردازیم!

R&D چیست؟ و چرا کسب و کار شما به واحد تحقیق و توسعه نیاز دارد؟

واحد تحقیق و توسعه که در واقع در برگیرنده دو کلمه Research و Development است، یک بخش بسیار مهم در تمامی کسب و کارهای تولیدی و خدماتی است که هدف از آن، فعالیتی برای کشف یا توسعه محصولات و خدمات جدید است. شما با استفاده از این بخش در کسب و کار خود، می‌توانید بسیار کارآمدتر در عرصه‌های رقابتی حاضر شوید و محصولات بهتری تولید تولید کنید.

سطوح مختلف یک واحد تحقیق و توسعه

بر اساس تحقیقاتی که بر روی کسب و کارهای مختلف در سراسر دنیا انجام شده‌است، واحدهای تحقیق و توسعه به شکل‌ها و انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند که هر کدام از آن‌ها دارای هدف خاص و مجزایی است که برای آن‌ها تعریف شده‌است. برخی از انواع و سطوح مختلف تحقیق و توسعه عبارت اند از:

واحد تحقیق و توسعه برای یک هدف خاص (بخش تحقیقات اساسی)

یکی از انواع و سطوح R&D است که در آن، شناخت کامل و درک یک موضوع خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این واحد تحقیقاتی برای دنبال کرردن دانش علمی بدون اهداف تجاری معمولاً مدنظر است. برای آن که یک گروه بتوانند از مزایای این واحد تحقیق و توسعه برخوردار شوند، لازم است که حتماً فعالیت‌های این نوع واحدها به صورت مستمر و دائمی باشد. البته به دست آوردن منابع لازم هم در این زمینه شرطی است که باید حتماً به آن توجه شود.

نتایج مثبت مورد انتظار این نوع تحقیق و توسعه، دانش گسترده‌است که برای هدف خاص گردآوری شده و می‌تواند به یک سازمان و یا شرکت کمک کند. در واقع کسب و کارهای بزرگ در دنیا با کمک این سطح از واحد R&D خود، راه حل‌هایی برای مشکلات عمومی موجود در محصولات یا نیاز مشتریان پیدا می‌کنند.

واحد تحقیق و توسعه برای کسب دانش کاربردی (بخش تحقیقات کاربردی)

پس از بدست آوردن علم و دانش مورد نیاز برای حل یک مشکل و یا پیدا کردن یک راه حل در سطح قبلی، این واحد باید برای تجاری سازی آن، تحقیقات لازم را انجام دهید. نتایج تحقیقات انجام شده در این سطح، می‌تواند نیازهای مشتریان خاص و یا یک صنعت را برطرف کند. در واقع بیشتر فرایند تجاری سازی و تحقیقات اولیه راجع به محصول یا خدمت در این بخش صورت می‌گیرد و در صورت تأیید بخش‌های مختلف، اقدامات اولیه برای تولید محصول انجام می‌شود.

واحد R&D برای توسعه کسب و کار (بخش تحقیقات توسعه)

شما با استفاده از دانش و علم، باید همیشه کسب و کار خود را بروز نگهدارید. در واقع شرط اصلی حضور یک کسب و کار در بازارهای جهانی و رقابت با حریفان قدرتمند، فعال بودن این سطح از واحد تحقیق و توسعه در بیزینس است. شما می‌توانید با کمک این سطح از واحد تحقیقاتی خود، دانش مهندسی تیم تولید خود را افزایش دهید و به آن‌ها ایده‌های جدیدی برای توسعه محصولات گذشته خود برای تولید یک ورژن جدید بدهید.

در واقع تحقیقات این بخش است که کمک می‌کند، اطلاعات جمع‌آوری شده تبدیل به یک محصول اولیه شده و برای ورود آن به بازار برنامه‌ریزی‌های لازم صورت بگیرد. اگر کسب و کاری این واحدها و این سطوح را نداشته باشد، احتمالاً باید منتظر یک ورشکستگی به خاطر عدم رشد در بازار و از دست دادن مشتریان خود در آینده ای نزدیک باشد.

سطح‌های مختلف واحد تحقیق و توسعه، چگونه با یکدیگر تعامل می‌کنند؟

باتوجه به این که سه سطح مجزا در بخش R&D وجود دارد، باید شیوه تعامل آن‌ها با یکدیگر بررسی و برنامه‌ریزی شود. در کسب و کارها و کارخانه‌های نوآور بزرگ دنیا مثل ال جی، سامسونگ، اسنوا و … که در زمینه تولیدات محصولاتی همچون لوازم خانگی فعالیت می‌کنند، لازم است که برای تولید هر نوع محصول جدیدی مثل یخچال و فریزر، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و …، دانش و اطلاعات در این سه سطح به ترتیب جابجا شود تا یک نمونه از ایده ابتدایی تهیه شود.

در واقع دانش جمع‌آوری شده در سطح تحقیقات اساسی به علاوه تحقیقات کاربردی می‌تواند، اطلاعات لازم برای ادامه تحقیقات در بخش تحقیقات توسعه را فراهم کند. تنها نکته مهم که باید به آن توجه کرد، این است که تحقیقات توسعه تنها در مدت زمان کوتاهی، نتیجه بخش نیستند و منافعی به همراه ندارند. اگر به دنبال پیشرفت هستید، باید به صورت مداوم بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید.

در حال حاضر اسنوا که یک برند ایرانی موفق حاضر در بازار است، برای واحد تحقیق و توسعه خود، سالانه هزینه زیادی را سرمایه‌گذاری می‌کند که نتیجه آن هم در کیفیت بالای محصولات، رضایت بالای مشتریان و … قابل مشاهده است. شما برای واحد تحقیق و توسعه کسب و کار خود، چه کاری انجام می‌دهید؟

منبع: businesshub
بدون نظر

ورود