افراد بدبین و غرغرو بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی قرار دارند زیرا واکنش های منفی مداوم شان به شرایط استرس زا باعث می شود سیستم قلبی و عروقی آن ها در معرض آسیب قرار گیرد. در بیشتر افراد، شرایط استرس زا باعث فعال شدن واکنش موسوم به «فرار یا مبارزه» می شود اما اگر یک اتفاق مشابه بار دیگر نیز رخ دهد واکنش بدن نسبت به آن کاهش یافته و متوقف می شود. با این وجود کسانی که به شدت بدبین هستند هیچگاه در برابر این محرک ها بی حس نشده و همواره مقدار بالایی از استرس را در شرایط مشابه تجربه خواهند کرد.
تحقیقات گذشته ثابت کرده بود که استرس های روانشناختی به مشکلات فیزیولوژیکی مانند بیماری های قلبی منجر می شود. تحقیقات تازه نشان می دهد که افراد بدبین و عیب جو در میان افرادی قرار دارند که بیشترین تاثیر منفی را از شرایط استرس زا پذیرفته و این تاثیر منفی بسیار بیشتر ز افرادی که است که به اتفاقات ناخوشایند با خشم و حالت تهاجمی واکنش نشان می دهند. تیمی از محققان آمریکایی با بررسی کردن سه نوع متفاوت خصومت و مقاومت (احساسی، رفتاری و شناختی) که نقش مهمی در بالا بردن ریسک ابتلا به بیماری دارند به این نتیجه رسیدند که دشمنی شناختی خطرناک ترین در این میان است.
دکتر الکساندرا تایرا از بخش روانشناسی و علوم عصبی دانشگاه بیلور در تگزاس در این باره می گوید: «خصومت و مقاومت بدبینانه از باورها، افکار و دیدگاه های منفی نسبت به انگیزه ها، نیات و قابل اعتماد بودن افراد دیگر نشأت می گیرد. ممکن است به مشکوک بودن، نداشتن اعتماد یا باورهای بدبینانه در مورد دیگران نیز اطلاق شود. این یافته ها نشان می دهند که تمایل بیشتر به ارتکاب خصومت بدبینانه- که در شرایط سیاسی و اوضاع سلامتی امروزی بسیار شایع است- نه تنها برای واکنش کوتاه مدتمان به استرس مضر خواهد بود بلکه سلامتمان در دراز مدت را نیز در معرض خطر قرار خواهد داد». مطالعات گذشته ثابت کرده بودند که استرس نیز مانند اضافه وزن، کشیدن سیگار و داشتن کلسترول خون بالا برای ما مضر خواهد بود.
دکتر تایرا می گوید: «وقتی چندین بار در معرض یک محرک مشابه قرار گیرید، تازگی شرایط از بین می رود و دیگر واکنش هایی به بزرگی دفعه اول نخواهید داشت. این یک واکنش نرمال و سالم است». اما در افراد بدبین و شکاک، بدن از لحاظ فیزیکی، در دفعات متوالی واکنشی یکسان به آن محرک ها نشان می دهد و این امر باعث آسیب به بدن می شود زیرا با گذشت زمان فشار زیادی به سیستم قلبی و عروقی وارد می کند. بیماری های قلبی و عروقی باعث بیشترین آمار مرگ و میر در جهان هستند که سالانه ۱۸ میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ می کشند.
بیشتر بخوانید: دانشمندان: طعنه زن ها، منفی باف ها و زودرنج ها بیشتر از حمله قلبی می میرند
بدون نظر