محققان چینی مدعی هستند که کروناویروس ممکن است از هند یا بنگلادش آمده باشد در حالی که سعی دارند منشأ بودن ووهان برای این ویروس مرگبار را به کشور دیگری منتقل کنند. بر اساس مقاله ای که توسط بخش علوم بیولوژیک موسسه شانگهای نوشته شده است، ویروس کووید-۱۹ قبل از شیوع در ماه دسامبر گذشته در ووهان، در شبه قاره هند وجود داشته است، موضوعی که پذیرفتن آن دشوار به نظر می رسد. این مقاله با عنوان «انتقال و تکامل اولیه مرموز سارس-کووید-۲ در میزبانان انسانی» این باور عمده و پذیرفته شده که ویروس کرونا از بازارهای خرید و فروش موجودات زنده در ووهان نشأت گرفته به چالش می کشد.
این مقاله که در مجله مشهور The Lancet در ۱۷ نوامبر منتشر شده، نتیجه گیری مذکور را بر اساس تحقیقات صورت گرفته در ریشه های ویروسی که توسط ۱۷ کشور تهیه شده، انجام داده است. این تحقیق که با رهبری دکتر شن لی بینگ انجام شده، مدعی است که رویکرد سنتی نسبت به شناسایی ریشه شیوع ریشه های ویروس کووید-۱۹ موثر نبوده زیرا از یک ویروس خفاشی که چند سال پیش در یونان در جنوبی غربی چین کشف شده استفاده شده است. محققان چینی از این ویروس به عنوان مرجع اجدادی در بررسی تاریخچه تکاملی این ویروس استفاده کرده اند اما این ویروس خفاشی منشأ ویروس انسانی نیست.
در این مقاله، محققان چینی مدعی هستند که این موضوع باعث شده دانشمندان نتوانند منشأ اصلی و واقعی ویروس کرونا را ردیابی کنند. این محققان چینی اما از روش شمارش تعداد جهش هایی که هر رشته ویروس انجام داده استفاده کده اند. آن ها مدعی اند که رشته هایی با بیشترین تعداد جهش سلولی مدت زمان بیشتری موجود بوده و آن ها که جهش کمتری دارند به نیای اولیه کووید-۱۹ نزدیک ترند. این مقاله مدعی است که کم جهش ترین رشته ویروسی در هشت کشور یافت شده است: استرالیا، بنگلادش، یونان، ایالات متحده، روسیه، ایتالیا و جمهوری چک. همچنین در این مقاله آمده که منطقه اولین شیوع ویروس کرونا باید بالاترین تنوع ژنتیکی را داشته باشد و بدین ترتیب به اسم کشورهای هند و بنگلادش می رسد.
آن ها بر این باورند که جمعیت جوان هند، شرایط خشن آب و هوایی و همچنین خشکسالی، محمل و فضای مناسب برای انتقال ویروس به انسان را فراهم کرده است. در این مقاله آمده است: «نتایج ما نشان می دهد که ووهان جایی نبوده که انتقال انسان به انسان سارس-کووید-۲ اولین بار رخ داده است. هم اطلاعات جغرافیایی مربوط به کمترین جهش رشته ای و تنوع رشته ای نشان می دهند که شبه قاره هند احتمالاً مکان رخ دادن اولین انتقال انسان به انسان سارس-کووید–۲ بوده است که سه تا چهار ماه قبل از شیوع ویروس در ووهان رخ داده است». محققان هندی اما این نتایج را به چالش کشیده اند.
بیشتر بخوانید: روایت ویروسشناس مشهور چینی از «بیمار صفر» ویروس کووید-۱۹ و اولین روز شیوع کرونا
بدون نظر