سرویس های امنیتی ایالات متحده اعلام کرده اند که چین تست هایی را روی اعضای ارتش خود انجام داده که هدف از آن توسعه سربازهایی است که از لحاظ بیولوژیکی تقویت شده اند. جان رتکلیف ، که اکنون سرپرستی مدیر سرویس امنیت داخلی دولت دونالد ترامپ را بر عهده دارد، مدعی شده که دولت چین بزرگ ترین تهدید علیه آمریکای امروز است. این ادعاها در حالی صورت می گیرد که تنش بین دو ابرقدرت بر سر کنترل دریای چین جنوبی و جنگ تجاری بین دو کشور و البته رویکرد دولت چین در مواجهه با شیوع ویروس کرونا و اطلاع رسانی و اهمال کاری در این مورد در حال افزایش است.
رتکلیف در مقاله ای در وال استریت ژورنال مدعی شده که قبل از آین تمرکز سرویس های اطلاعاتی ایالات متحده بر روی روسیه و مقابله با تروریسم بوده اما او اخیراً تمرکز منابع اطلاعاتی را به سمت چین تغییر داده است. او در مقاله خود نوشته است: «سیستم اطلاعاتی ما کاملاً مطمئن است. چین قصد تسلط بر ایالات متحده و دیگر نقاط کره زمین از لحاظ اقتصادی، نظامی و تکنولوژیکی را دارد. اکثریت پروژه های عمومی چین و پیشنهادهای کمپانی های عمده این کشور تنها لایه ای از استتار برای فعالیت های حزب کمونیست چین است». این در الی است که چند ماه قبل دولت بریتانیا اعلام کرد که کمپانی هواوی که به خاطر روابط نزدیکش به دولت چین شناخته می شود، به دلیل نگرانی های امنیتی نقشی در ساخت شبکه ۵G در این کشور نخواهد داشت.
همچنین نگرانی هایی در مورد پروژه یک کمربند یک جاده چین نیز وجود دارد، پروژه ای با سرمایه گذاری بیش از ۷۰ کشور که منتقدان هدف از آن را تقویت کنترل چین بر تجارت جهانی دانسته اند. رییس سرویس امنیت داخلی ایالات متحد در ادامه مقاله خود نوشته است: «سرویس امنیتی ایالات متحده به این باور رسیده که چین حتی آزمایش های انسانی روی اعضای ارتش آزادی بخش خلق انجام داده به امید اینکه سربازانی با قابلیت های تقویت شده بیولوژیکی را توسعه دهد. هیچ محدودیت اخلاقی برای قدرت طلبی چین وجود ندارد». رتکلیف در مورد ماهیت واقعی این آزمایش ها اطلاعات بیشتری ارائه نکرده و دفتر او نیز جزییات بیشتری از این موضوع منتشر نکرده است.
با این وجود کارشناسان در گذشته نیز در مورد جاه طلبی های دولت چین برای استفاده از تغییرات ژنتیکی به منظور تقویت عمکرد سربازان در میدان های نبرد سخن گفته بودند. سال گذشته، یک مقاله تحقیقی منتشر شد که در آن برنامه های دولت چین برای بکارگیری بیوتکنولوژی به منظور تقویت ارتش این کشور تشریح شده بود. در این مقاله چنین نوشته شده بود: «در حالی که استفاده بالقوه از ویرایش ژنی به منظور افزایش توانایی های انسانی در میدان های نبرد آینده در حال حاضر تنها یک احتمال نظری است، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهند محققان نظامی چین در حال شروع کاربردهای بالقوه این تکنولوژی هستند».
بیشتر بخوانید: بمب افکن H-20 ؛ هواپیمای پنهانکار چین که این کشور را به ایالات متحده و روسیه میرساند
بدون نظر